Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, kentin birikmiş sorunlarını çözmek adına dört aydır herhangi bir girişim görmediklerini belirtti; CHP’li belediyelerin hizmetle değil tartışmalarla gündeme geldiğini dile getirdi.

‘İzmir için her şeyi yaparız’

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Kurban Bayramı sonrası Başkan Tunç Soyer’le birlikte Ankara’ya gidiyor. İzmir’deki sorunların yıllardır çözüm beklediği ifade eden Hızal, bakanlarla görüşmeler yapacaklarını belirtti. Büyükşehir’in onay bekleyen projeler ya da çözüm isteyen sorunlarla ilgili doğrudan AK Parti il başkanı ya da milletvekilleriyle iletişime geçmesinin, İzmir’in yararına olacağını dile getiren Hızal, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘İşbirliğiyle çözdük’

“Konular tarafımıza sunulduğunda İzmir’imizin menfaati için gereken her şeyi yaparız. Sorunların çözümü konusunda her zaman Büyükşehir’in yanındayız. Her kesimin Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den büyük beklentisi var. Seçimlerin üzerinden dört ay geçti ama somut bir şey göremedik! Bu da bizi gelecekle ilgili kaygılandırıyor. İzmir’in bir beş yılının daha heba olmasını istemiyoruz. Buca metrosunda gördük; iktidar ve muhalefet, İzmir’in sorunlarının çözülmesi için birlikte mücadele etmek durumunda.”

Hükümet çabalıyor

İzmir’de AK Parti üzerinde olumsuz bir algı yaratılmaya çalıştığını öne süren Hızal, “Kente 17 yılda birçok yatırım yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor; Bayraklı’da Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından olan şehir hastanesi yükseliyor. Konak ve Sabuncubeli tünelleri tamamlandı. İzmir-İstanbul Otoyolu’nun da kente kazandıracaklarını yakın zamanda herkes görecek. Hükümet’in İzmir’e yatırım konusunda ne kadar istekli olduğu ortada” dedi.

Son olarak “Mutlu insanların yaşaması için erdemli şehirlerin olması gerekiyor” diyen Hızal, CHP’li belediyelerin hizmet yerine maaş ve akraba atamalarıyla gündeme geldiğini sözlerine ekledi.