Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir’de CHP Karabağlar, Güzelbahçe ve Bayındır dışında tüm adaylarını değiştirdi. AK Parti ise Menderes, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz ve Torbalı’da mevcut belediye başkanlarıyla “yola devam” dedi. Ödemiş’te Mevcut başkan Mahmut Badem kendi isteği ile aday olmadığını biliyoruz.

Hiç şüphesiz AK Parti’nin hedefi; mevcut belediyeleri yeniden kazanıp üzerine yeni ilçeleri eklemek! Ancak CHP de özellikle AK Parti’nin iktidar olduğu ilçeleri kazanarak 2014’ün rövanşını almak istiyor.

Burada Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu için ayrı bir parantez açmak istiyorum. 2014’te “AK Parti kazanamaz” denilen Menderes’te zafer kazanan Soylu, partisi tarafından yeniden aday gösterildi. Soylu’nun başkan olduğu günden bu güne kadar yaptığı işleri yakından takip ettim.

Haberin Devamı

Doğma büyüme Menderesli olan Başkan Soylu, 2014 öncesi 3 yıl SGK müdürlüğü yaptı. Bu süreçte 190 bin kişiyle temas kurdu. İnsanların alışık olmadığı tarzda hizmet verdi. Emekliliği hak edenlerin belgelerini evlerine götürdü.

2014’teki adaylığında ayak basmadık yer bırakmadı. Çok çalıştı ve seçimi kazandı. Başkan olduktan sonra da “ayak basmadık” yer bırakmadı. Menderes açısından “ilk”lerin altına imza attı. Kendi ifadesiyle günde “4 saat” uykuyla 5 yılın sonuna geldi. Bu süreçte halı sahalar, parklar, kültür merkezleri, köylere düğün salonları, asfaltlama yaptı ve diğer hizmetleri hayata geçirdi.

Özellikle asfaltlama konusuna önem verdi. Gecenin bir yarısında tek başına çıkıp çalışmaları yerinde denetledi. “Menderes’te bozuk yol kalmayacak” dedi ve dediğini yaptı.

Bu yaptıkları ve elbette yapmadıkları/yapamadıkları ile Menderesli seçmenin kantarına çıkmaya hazırlanıyor. Karşısında da 5 yıl belediye meclis üyeliği yapmış Mustafa Kayalar rakip olarak çıktı.

Her iki isim de iddialı. 31 Mart akşamı ilk takip edeceğim ilçelerin başında Menderes gelecek. Bakalım sonuç ne olacak?