Estetik Sonrası İyileşme

4 Aralık 2019

Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Burun estetiği ameliyatı sonrası iyileşme süreci, bu ameliyatı geçiren kişiler kadar henüz bıçak altına yatmamış olan ancak estetik operasyon sonrası süreç hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak isteyenler tarafından merak konusu haline getirilmektedir. Burun ameliyatı iyileşme süreci, operasyonun türüne göre kısa ya da uzun soluklu bir toparlanma periyodu gerektirdiği bilinen bir süreçtir.

Burun ameliyatını deneyimli bir estetik cerrahı gerçekleştirmişse, çoğu hastanın şaşırdığı üzere operasyon sonrasında ilk toparlanma sürecinin oldukça kısa olmaktadır. Hastalar genellikle burun estetiği ameliyatından sonra ameliyat bölgesinde hafif bir ağrı ve sızı hissederler. Bunun yanı sıra bazı hastalar da şişmiş bir yüz, burun dokularının işlevselliğini yitirmesinden kaynaklanan burun tıkanıklığından ve yüzde ortaya çıkan morarmalardan şikayetçi olmaktadırlar. Güvenli ve bir o kadar da sorunsuz bir ameliyat türü olan rinoplasti yani burun ameliyatı sonrasında iyileşme süreci genel olarak birtakım

Yazının Devamı

40 Yaş ve Üstü Burun Estetiği

7 Şubat 2019

Kişinin yüz hatlarına olan dikkati ve önemi ergenlik dönemlerinde üst noktaya çıkar. Yüz hatlarında fark edilen bir uyumsuzluk ilerleyen süreçte özgüven eksikliği, içe kapanıklık, vb. problemler yaşanmasına neden olur. Yüz hatlarında en çok dikkat çeken noktalar arasında burun gelir ve burunda bulunan uyumsuzluk kişileri daha çok rahatsız eder. Yüzümüz ile orantılı bir buruna sahip olmak bu kadar önemli olunca burun estetiği operasyonlarına olan talebin erken yaşlarda gerçekleşmesine yol açmıştır. Kemik gelişimi için erken yaşlarda burun estetiğini önerilmemekle birlikte 17 yaşında kadınlar burun estetiğine uygun sayılırken erkeklerde bu yaş 18’dir. Burnundan şikayetçi bireyler duygusal olarak kendilerini hazır hissettiklerinde belirttiğimiz yaşlarda burun estetiği ameliyatları yardımı ile arzu ettikleri burun yapısını kazanarak kendileri ile barışabilirler. Burun estetik operasyonları kemik gelişimi nedeniyle yaş için alt sınır belirlemişken, burun estetik operasyonlarında yaş için bir üst sınır var mıdır? 40 yaş ve üstü bireyler burun estetiği estetik operasyonları için uygun mudur?

40’lı Yaşlarda Estetik Operasyonu Tercihleri

40’lı yaşlarda ihtiyaç duyulan estetik

Yazının Devamı

Burun Estetiği Öncesi ve Sonrasında Ruhsal Desteğe İhtiyaç Var mı?

30 Nisan 2018

Estetik olarak değişim yaşamak isteyen kişilerin bu kararı verebilmek için öncelikli olarak sağlıklı bir ruh halinde olmaları gerekmektedir. Örneğin; çok gergin bir dönemde verilen kararın herhangi bir sağlıklı boyutu olmayacağı bilinmelidir. Gergin anlar ya da çok sıkıntılı bir dönem içerisinde alınmış olan estetik kararlarından ilerleyen süreçlerde pişman olma olasılığınızın çok yüksek olduğunun da bilincinde olmalısınız. Estetik ve bedende kalıcı değişiklikler ortaya koyacak olan operasyonların detaylı incelemeler ve fikir teatileri sonucunda karar verilmesi daha mantıklı olacaktır. Bu şekilde aldığınız karardan pişman olma gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır.

Burun estetiği de aynı şekilde öncesinde sağlıklı bir şekilde düşünülerek alınması gereken kararlardandır. Belki bu süreç içerisinde uzman bir kişiden psikolojik yardım alınması çok daha sağlıklı olacaktır. Uzman bir psikologdan yardım alarak bu tip bir değişimi neden istediğiniz ile alakalı derinlemesine düşünebilir ve sonunda nihai kararınızı da verebilirsiniz. Süreç içerisinde aklınıza takılan bir durum olursa bunu estetik uzman ile paylaşmak da çok önemlidir. Bu şekilde tıbbi olarak da sizi nasıl bir

Yazının Devamı

Psikolojiniz Nefes Kalitenizi Nasıl Etkiliyor?

19 Nisan 2018

Psikoloji ve bedensel aktivitelerimiz arasında yakın bir ilişki söz konusudur. Psikolojimizin sürekli gerginlik içerisinde olduğu süreçlerde ve stres altında olduğumuzda nefes kalitemiz de bundan direkt olarak etkilenmektedir. Hatta vücudumuzda bizi koruya immun sistemimiz bile farklı çalışmaya başlamaktadır. Bu nedenle bedensel sağlığın muhafaza edilebilmesi için mutlaka ruhsal sağlığın da muhafaza edilmesi gerekmektedir. Siz de hayatınızda bunu temel ilke olarak kabul ederseniz sağlıklı bir yaşama doğru adım atma imkanını da yakalayabilirsiniz.

Saplıklı bir bedene sahip olabilmek adına stresten olabildiğince uzak durulması gerekmektedir. Yoğun stres altında olan kişilerde kalp atışlarında hızlanma, nefeste sıklaşma, soğuk terleme ve düşünce boyutunda ise sürekli olarak bir gerginlik meydana gelmektedir. Günlük hayatın daha salıklı bir şekilde akabilmesi için stres seviyesinin ve psikolojik gerginliğin orta seviyelere indirilmesi gerekmektedir. Belirli bir seviyede stres bizim harekete geçmemiz için gerekli olan önemli faktörlerdendir. Orta dereceli aşıya kaçmayan bir stres sizin günlük hayattaki işlerinizi daha kolay bir şekilde halletmenize yardımcı olacaktır.Bu nedenle

Yazının Devamı

Burun Estetiği Sonrası Şekli Ne Zaman Oturur?

3 Nisan 2018

Burun estetiği ülkemizde kadınlar ve erkekler tarafından en sık talep edilen ve uzmanlıkla da ifa edilen estetik operasyonlardan bir tanesidir. Ülkemizde burun estetiği ve göğüs estetiği konusunda uzmanlık ile hizmet veren birçok farklı doktor bulunmaktadır. Yabancı kişilerin de sağlık turizmi kapsamında ülkemize gelmek istediği dile getirilen noktalardan bir diğeridir.

Türkiye bulunduğu coğrafyada estetik cerrahi konusunda öncü ülke olma yolunda ilerlemektedir. Siz de burun estetiği konusunda farklı uzmanlar aramadan gerekli bütün adımlar ülkemizde gerçekleştirebilirsiz. Burun estetiği gerçekleştirilirken kesinlikle sağlık bakımından da kişilerin tehlikeye düşmemesine özen gösterilmelidir. Genel sağlık her zaman estetik görünümden bir adım önde tutulmalıdır.

Estetik ve İstirahat Dönemi Hakkında Detaylı İnceleme
Kişilerin estetik olabilmeleri için genel sağlıklarında bir sorun olmaması gerekmektedir. Zaten zamanlar bu konuda gerekli olan denetimler yamadan sizin estetik olmanıza da izin vermemektedir. Kan değerlerinden kalp sağlığına kadar birçok farklı alanda sağlığınızın sorunsuz şekilde ilerlemesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde estetik operasyon gerçekleştirme

Yazının Devamı

Burun Ucu Düşüklüğü Sizi Nasıl Gösterir?

19 Şubat 2018

Burun yüzün güzelliğini en net şekilde ortaya çıkaran uzuvlarımızdan bir tanesidir. Bu nedenle yaptıracağınız başarılı bir estetik operasyon ile elde edeceğiniz görünüm farklılığı oldukça üst seviyede olacaktır. Ülkemizde en çok sıkıntı yaşanan alanların başında burun ucu düşüklüğü gelmektedir. Burun ucunda meydana gelen düşüklük yüzün çok daha farklı bir görünüme ve hatta yorgun bir izlenime sahip olmasına neden olacaktır.

Bunun yanı sıra sarkıklık sebebi ile nefes alışınızda da kalitesizliklerin ortaya çıkabileceğini bilmelisiniz. Estetik ile bu sorunların her biri oldukça kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşturulacaktır. Kendinizi ülkemizde yer alan uzmanlara rahatlıkla emanet edebilirsiniz. Estetik sonucu uzman kişilerin ellerinden çıktığı zaman sorunsuz bir biçimde işleyiş gösterecektir.

Burun düşüklüğünün çok farklı sebepleri olabilir. Bunun başında genetik faktörler gelmektedir. Genetik olarak alınan burun yapısı doğuştan düşük olabilir. Bu da görüntünüzün uzun seneler boyunca sizin istemediğiniz şekilde var olmasına sebebiyet verecektir. Siz de bu nedenle oldukça dikkatli davranarak uzmanınızı seçmeli ve bu genetik faktörü sizin istediğiniz haline çevirebilirsiniz.

Yazının Devamı

Piezo Burun Estetiği

16 Aralık 2017

Piezo: Burun Estetiğinde Ultrasonik Kesicilerin Yeri ve Yararı

Burun ameliyatlarında çok hassas seviyelerde işlem yapılması gerekmektedir. Canlı doku üzerinde çalışılmakta, milimetre hassasiyetinde işlemler yapılmaktadır. Neredeyse bu ameliyatlar hata kaldırmayan çalışmalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm ameliyatlarda olduğu gibi her ameliyatın kendine özel alet ve ekipmanları vardır. Burun ameliyatlarında bu güne kadar bu işlemler çekiç ve normal keski (osteotom) ile yürütülmekteydi. Doktorların en çok zorlandıkları alanlardan biridir kemiklerin şekillendirilmesi. Bu durum tecrübesiz cerrahlar nedeniyle bazı sıkıntıları beraberinde getirmekteydi. Ancak yapılan işlemlerdeki hassasiyet daha özel tasarımlı, daha hassas ekipmanları gerekli kıldı.

Piezo Ultrasonik Kesiciler Ana Çalışma Mantığı

Piezo ultrasonik kesiciler, yakın zamanda burun ameliyatlarında kullanılmalarına rağmen tıp alanında belli bir geçmişleri vardır. Bu alet, ortopedi ve beyin cerrahisi alanlarında geçmişten günümüze kullanılmaktadır. Çünkü, kemiği kendi yapısından dolayı düzgün kesmektedir. Bununla birlikte frekansından dolayı da çevredeki dokulara zarar vermez. Örneğin, beyin ameliyatlarında kafatası

Yazının Devamı

Burun Etindeki Şişlik Nasıl Giderilir?

26 Kasım 2017

Nefes almak, yani solunum işlemi sadece ağızdan yapılan bir faaliyetimiz değildir. Akciğerlere oksijenin gitmesinde burnun da bir fonksiyonu vardır. Vücudun anatomik yapısı nedeniyle hava hem ağızdan, hem de burun aracılığı ile akciğerlere gider. Ağızdan alınan hava doğrudan akciğere giderken, burundan alınan hava doğrudan akciğerlere gitmez. Burnun içinde filtre edilir, sıcaklığı ayarlanır, nemlendirilmesi yapılır. Bütün bu işlemleri yapan burnun içine, üçü burnun sağ tarafından diğer üçü de burnun sol tarafından yer alan konka adı da verilen önden arkaya uzanan et parçaları yapmaktadır.

Burun Eti (Konka) Nasıl Çalışır?

Burundan giren havanın sıcaklığını, nemlendirilmesini ve filtre edilmesini yaparak kontrollü bir şekilde akciğerlere ulaştıran konkaların için kan damarları ile doludur. Hava soğuk olduğu zaman konkalar kan ile dolarak şişerler, hava ile temas alanları artar ve akciğere ulaşacak olan havayı ısıtarak, vücuda giren havayı vücudun talep ettiği sıcaklık derecesine yaklaştırmaya çalışır. Hava kirli ise, sürekli sigara içiliyor ise yine konkalar bu akciğere giden havayı filtre etmek için çaba harcayacaktır. Geceleri dönüşümlü çalışan konkalar, birbirlerini

Yazının Devamı