Göz Kapağı Estetikleri

27 Eylül 2022

Göz Kapağı Estetikleri

Göz ve göz kapağının çevresi yüzümüzdeki en hassas bölgelerden biridir. Bu yüzden genetik faktörler, dış etmenler, hormonal değişikliler, kötü beslenme, fazla güneşe maruz kalma gibi nedenlerden çok fazla etkilenirler. Problemli göz çevresi kişiyi olduğunda daha yaşlı veya sağlıksız gösterebilir. Günümüzde görselliğin ön planda olması ile birlikte estetik ve kozmetik konusundaki teknolojinin gelişmesi bizlere bu konuda çeşitli problemlere yönelik çözümler sunmaktadır.

Biz estetik cerrahlara en sık başvurulan göz çevresi problemleri, morluk, kırışıklık, ince çizgiler, üst göz kapağı düşüklüğü, gözaltı torbalanması ve yağ bezesi gibi oluşumlarıdır. Bazen bir bazen de birkaç yöntem bir arada kullanılarak soruna yönelik cerrahi veya ameliyatsız çözümler tarafımızdan sunulmaktadır. Göz çevresi kırışıklıkları için en çok botoks uygulamasına başvururken, gözaltı torbalanması veya morlukları ihtiyaca uygun çeşitli mezoterapilerle tedavi edilir. Mezoterapi seans sayısı yine kişinin ihtiyacı ve kullanılacak ürüne göre hekim tarafından belirlenir. Gözaltı ışık dolgusu başka bir seçenektir. Yine göz çevresi için hazırlanan özel peelingler özellikle gözaltı morluklarında

Yazının Devamı

7K Lifting

8 Ağustos 2022

YENİ NESİL YÜZ GENÇLEŞTİRME;

7K LİFTİNG

Yüzdeki belli bölgelere yapılarak lifting (kaldırma) etkisi işlemden hemen sonra bile fark edilen yeni nesil mezoterapi uygulaması 7K Lifting ile tanışın!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu ile son dönemde oldukça popüler olan, özellikle ünlülerin tercih ettiği 7K lifting ile yüz gençleştirme hakkında bilgi aldık. Botoks kadar basit bir işlem olan 7K lifting ile işlem sonrası morarma ve şişme olmadan günlük hayata devam etmek mümkün.

Yaş aldıkça çevresel ve metabolik etkenlere bağlı olarak cildimizdeki fibroblastların yenilenme hızının yavaşlaması ile elastin ve kolajen sentezinin azalması ile birlikte, özellikle alt ve orta yüz bölgelerinde elastikiyet kayıpları gözlenmektedir. 7K lifting uygulaması ile kişinin kendi kolajen ve elastin sentezinin artmasını sağlayarak cildin tekrar gerginleşerek yukarı doğru hacimlenmesi ve kırışıklıkların azalması oldukça kolaydır.

Mezoterapi uygulamaları 18 yaşını dolduran, cildinde yaşlanma etkilerini geciktirmek isteyen ve cilt sorunları bulunan herkes için uygun, önerilen bir yöntemdir. En başarılı medikal estetik uygulamalarından birisi olarak kabul edilen mezoterapi, cilt altı dokulardan

Yazının Devamı

Hibrit dolgu nedir?

17 Mart 2022

Hibrit dolgu, hyalüronik asitin dolgu etkisinin Poly D_L Lactid ile beraber deri altında kollajen üretimini uyarıcı etkisiyle birleştirecek şekilde hibrit teknolojisi ile geliştirilmiş mikropartiküllerin oluşturduğu özel bir dolgudur.

Hibrit dolgu; ince çizgiler ile kırışıklıkların giderilmesi ve rejuvenasyona ihtiyaç duyulan derinin daha ince olduğu gözaltı ile göz çevresi, boyun alın ve dudak çevresinde, yüz bölgesinde ise derin çizgiler ile kırışıklıkların giderilmesi ile hacimlendirme ve rejuvenasyonu sağlar.

Hastalar non invaziv bir yöntem olduğu için işle sonrasında iş ve sosyal hayatlarına devam edebilirler.

Uygulamadan 6-9 hafta sonrasında PLA’ nın etki göstermesi ilie kırışıklıkların giderilmesi ve cilt kalitesindeki artış, artarak devam eden doğal hacim kazanımı ve lifting etkisiyle beraber 6 ay sonra bile yavaş yavaş eriyen ve deride yeni kollajen üretimi sayesinde ortaya çıkan fiziksel destekle hacimsel düzelme sağlayan Hibrit Dolgunun doğal sonuçları zaman geçtikçe korunur.

Son zamanlarda oldukça popüler uygulamalardan birisi

Yazının Devamı

Gençlik aşısı ve yüz gençleştirme

13 Ocak 2022

Gümümüzde oldukça popüler uygulamalardan birisi olan gençlik aşılarının; her yaşa her cilde göre kullanılan ürün ve seans sayısı değişmektedir. Bazı ürünlerde hyalüronik asit yoğunken, bazı ürünlerde kollajen içeriği, somon veya DNA içeriği ön planda olabiliyor. Yine bazı gençlik aşılarında poly lactic asid ön planda iken, bazı ürünlerde ise büyüme faktörleri ve peptidler yer almaktadır. Bu ürünlerden hangisini kullanacağımıza, hastanın beklentisi, hastanın yaşı, sorunlu olan bölge sayısı, cilt yapısı gibi birçok faktör etki etmektedir.

Gençlik aşısı, zamanın etkisiyle kişilerin cildinde oluşan deformasyonların, sarkmaların ve kırışıklıkların giderilmesinde uygulanan medikal – kozmetik bir tedavidir. Cildin zamanın etkisiyle yitirdiği kolajenin de yapı taşı olması itibariyle, cilde enjeksiyon yoluyla verildiğinde cildin nemli ve parlak kalmasını sağlamakta, diğer taraftan kolajen üretimini tetikleyerek cildin sağlıklı ve sıkı kalmasına etki etmektedir. Tedavi, ciltte meydana getirdiği “yenilenme”

Yazının Devamı

Sonbaharda dökülen saçlar için

21 Ekim 2021

Günümüzde saç dökülmesi artık sadece orta yaşlı kişilerin değil 20’li yaşlardaki gençlerin de sorunu. Saç dökülmesini etkileyen faktörleri ise 4 ana başlık altında toplayabiliriz; beslenme sorunları, psikolojik etkenler, fizyolojik hastalıklar ve dış etmenler. Saç dökülmesinin düzenli devam ettiği durumlarda mutlaka bir doktora gidilmesi gerektir. Saç dökülme sorununda ilk işlem saç ekimi olmayabilir, önce sorunun nedeninin bulunması gerekir.

Eksik ve yetersiz beslenmeler; fast food alışkanlıkları, kilo vermek için yapılan ağır diyetler ve buna bağlı vitamin ve mineral eksiklikleri saçlarda belirgin dökülmeye sebep olmaktadır. Tabii ki uzmanına danışılmadan saç bakımı adı altında kullanılan sağlıksız kimyasallar da saç dökülmesinin başlıca sebepleri arasında sayılabilir. Dış faktörler olan çevre kirliliği, radyasyon yayan cihazla, bilgisayarlar, elektromanyetik kirlilik gibi faktörlerin saç dökülmelerini tetikleyebilir. Psikolojik faktörler arasında ise üniversite sınav

Yazının Devamı

Meme küçültme ameliyatı estetik mi, sağlık mı?

23 Şubat 2021

En sık yapılan meme estetiklerinden biri olan meme küçültme ameliyatı ihtiyacı olan kadınlar için bu konudaki sıkıntılardan büyük bir kurtuluş yoludur. Vücut orantısına göre büyük memeler en çok bel ve sırt ağrıları, sürtünme nedeniyle oluşan tahriş ve pişikler, kıyafet seçememe, ağırlık nedeni ile sütyen askısı izleri oluşması, çok ileri vakalarda dolaşım bozukluklarına sebep olmaktadır. Sağlık dışında da kıyafet seçememe ve görüntü olarak da kişiyi mutsuz eder.

Meme ameliyatları vücut gelişiminin tamamlanmasından itibaren yapılabilir. Öncesinde doktorun tercihine göre meme ultrasonu veya mamografi çekilmesi ileriki yıllarda değerlendirme açısından sağlıklı olur. Ameliyat öncesi değerlendirmede kişinin vücut ölçüleri ve isteğine göre meme değerlendirilir. Daha sonra yapılacak teknik belirlenir. Ameliyat ters T ve lolipop şeklinde olmak üzere 2 şekilde yapılır. Ters T tekniği meme altı kesisi ve meme başından ucuna uzanan tek bir çizgi kesisi ile olur. Lollipop tekniği ise meme ucunun halka şeklinde

Yazının Devamı

Göz çevresi estetiği

30 Ekim 2020

Göz çevremiz yüzümüzdeki en hassas bölgedir. Bu yüzden genetik faktörler, dış etmenler, hormonel değişikliler, kötü beslenme, fazla güneşe maruz kalma gibi nedenlerden çok fazla etkilenirler. Problemli göz çevresi kişiyi olduğunda daha yaşlı veya sağlıksız gösterebilir.

Günümüzde görselliğin ön planda olması ile birlikte estetik ve kozmetik konusundaki teknolojinin gelişmesi bizlere bu konuda çeşitli problemlere yönelik çözümler sunmaktadır.

Biz estetik cerrahlara en sık başvurulan göz çevresi problemleri, morluk, kırışıklık, ince çizgiler, göz kapağı düşüklüğü, gözaltı torbalanması ve yağ bezesi oluşumlarıdır. Bazen bir bazen de birkaç yöntem bir arada kullanılarak soruna yönelik cerrahi veya ameliyatsız çözümler tarafımızdan sunulmaktadır. Göz çevresi kırışıklıkları için en çok botoks uygulamasına başvururken, gözaltı torbalanması veya morlukları ihtiyaca uygun çeşitli mezoterapilerle tedavi edilir.

Mezoterapi seans sayısı yine

Yazının Devamı

Fibrocell ile yaşlanmaya çözüm

6 Mart 2020

Fibrocell İle Yaşlanmayı Durdurun

Cilt gençleştirme tekniklerinden olan kök hücre tedavisi yaşlanan ve genetik veya çevresel faktörlerle yıpranan ciltler için en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Temeli kişinin kendi kök hücresinin yine kendisinde kullanılmasından ibarettir.

İşlem oldukça basittir. Kulak arkasından Plastik Cerrah tarafından alınan minik bir biyopsi parçası kök hücre laboratuarlarında çoğaltılır. Alınan parçada bulunan ve cildimizi genç tutan fibroblast parçası laboratuarda 4 veya 6 hafta içinde çoğaltılarak yeniden enjeksiyona hazır hale gelir. Soğuk zincir kullanılarak taşınan kök hücre dokuları yine plastik cerrahınız tarafından ciltte hücrelerin canlılığını kaybettiği bölgelere enjeksiyon ile verilir. Bu işlem ortalama 4 haftada bir toplam 3 kez olacak şekilde tekrarlanır. İlk etkiler 2-3 hafta içinde görülse de ortalama 6 aya yayılan bir iyileşme ve gençleşme etkisi görülmektedir. Bir nevi cilt yaşlanmasında saatleri tersine çevirir.

Kök Hücre (Fibrocell) Tedavisinin

Yazının Devamı