Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk Ceza Kanunu, akrabalar arasında evliliği yasaklıyor. Ancak yetişkin akrabaların kendi rızalarıyla girdiği cinsel ilişkiye dair bir suç tanımı yapılmamış yasada. Günlerdir Murat Başoğlu’nun yeğeniyle yaşadığı ilişkiye dair haberleri midem bulanarak okuyorum. Bu yaşananın adı ensest ve ceza yasasında suç olarak tanımlanmaması, durumun mide bulandırıcı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Kendilerine verdikleri zarar falan umurumda değil ama bu haberin durmadan konuşulması bizim ‘Amca, baba yarısıdır’ inanışına zarar verecek hale geldi.

Haberin Devamı

Yeğenine sarılan amca, amcasına sarılan yeğene, aile eşrafı ya da başkaları kötü gözle bakmaya başlarsa işin içinden çıkamaz hale geliriz. Bunları yazarken, abi-kardeş ticaret yapan insanlarda ya da miras paylaşımı sorunu yaşayan ailelerde, paranın amca kavramının içini boşalttığını bilmiyor değilim.

Ama bu, tüm para-miras kavgalarından daha sarsıcı, daha tahrip edici bir haber.

Artık bu mide bulandırıcı ensest ilişkinin detaylarını yazıp-çizmenin bir yerde durması gerekiyor. Failler için değil, gerçek tüm amca ve yeğen ilişkileri için...

Anne gibi THY...

AMCA BABA YARISIDIR,  NOKTA...

Çarşamba günü Düsseldorf’tan İstanbul’a uçtum. Çok görüşme ve koşuşturmayla geçen 48 saatin ardından yorgunluktan bayılır gibi bindim sabah 10.30 uçağına.

THY, Avrupa hattına da çift gövdeli uçaklardan koymuş, A 330’un rahat koltuğunu yatırıp, gözlerimi kapattım bir süre sonra. Uykumun arasında bir yerde, önce güneşliğin kapandığını fark ettim, sonra bir el pikeyle üzerimi örttü.

Uyandım, karşımda gülen bir çift göz, “Klimalardan dolayı üşümeyin” diyen kabin görevlisi. Dünyanın bir sürü ülkesini gezdim, sadece adı bile çok para eden bir sürü havayolu şirketiyle uçtum, model model bir sürü uçağa bindim, uyuyan yolcusunun üzerini örten, yolcusuna anne gibi şefkatle yaklaşan bir THY’yi gördüm, başka da kimseyi görmedim. Bravo, gerçekten bravo...

Bir alkış da TAV’a...

Havalimanı işletmeciliği çok önemli bir iş ve büyük uyum gerektiriyor. Mesela Atatürk Havalimanı’nı ele alalım. İşletmeci TAV, uçuşları ve apronu yöneten Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve uçuşu olan şirketler uyum içerisinde çalışmazsa, yolcu mağdur olur ve faturayı da genellikle havayolu şirketlerine keser.

AMCA BABA YARISIDIR,  NOKTA...


Düsseldorf’ta tam 1.5 saat boyunca valiz beklerken düşündüm tüm bunları. Adamlar alay eder gibi taşıyıcı bandın üzerine beş valiz koyuyor, 10 dakika sonra beş valiz daha geliyor. Soru soracak, bilgi alacak kimse yok. Çaresiz bekliyorsun. Demek ki TAV’ın neler başardığını anlamak için başka ülkelerde işlemeyen sistemlerin kurbanı
olmak gerekiyormuş.

Haberin Devamı

Bikinili poz ve ahlaksızlık...

İncir çekirdeğini bile doldurmayacak ne çok tartışmamız var bizim. Demet Şener’in bikinili pozu ve tahminen gündeme gelmek adına o pozun ahlaksız falan olduğunu söyleyen bir başka kadın. Bir başka kadın diyorum zira adını anmak bile, amacı reklam olan birinin ekmeğine yağ sürmek olur. Bikini, medeni durum veya bikini ve ahlak arasında ilişki kurmak nasıl bir kafanın ürettiği düşünce olabilir acaba? Sharon Stone 58 yaşında bikiniyle poz verdi. Cindy Crawford da bikiniyle objektiflerin karşısına geçtiğinde 50 yaşındaydı. Daha bir sürü örnek var ama asıl mesele insanın ne giydiği değil, nasıl yaşadığı, nasıl bir karakterinin olduğu. Bu ülkenin terörle mücadelede şehit olan evlatlarının medyada kapladığı yer bu saçma tartışmanın kapladığı yerden az. İnsan en çok buna üzülüyor.

Haberin Devamı

AMCA BABA YARISIDIR,  NOKTA...