Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Booking.com’a erişim engeli kararının ardından bir sürü şey yazılıp, çiziliyor. Dikkatlerden kaçan bir noktayı herkese hatırlatmak isterim. Bir süre öncesine kadar söz konusu seyahat sitesinin İstanbul’da ofisi vardı. Fakat kısa bir süre önce bu ofis kapandı, müşterilere Türkçe telefon hizmeti Avrupa’dan verilmeye başlandı. Bir ofis durduk yere kapatılmaz. Tahminen, Türkiye’de vergi ödememek adına böyle bir karar alındı. O yüzden mesele sadece turizm sektörünün sorunu değil aslında. Bu noktayı atlamamakta fayda var.

Haberin Devamı

Anne Hülya Avşar

BOOKING.COM’A ERİŞİM ENGELİ
Hülya Avşar’a dair bugüne kadar milyonlarca haber, yazı çıkmıştır. Bunca yıllık yazı hayatımda, eleştiri ya da övgü öznesi Hülya Avşar olan onlarca yazıyı ben de yazdım.

Çarşamba günü bu köşede, Zehra Çilingiroğlu’nun, yaşıtlarından daha mazbut bir hayat yaşadığını ve en azından bir kafede iki arkadaşıyla otururken medya tarafından rahat bırakılması gerektiğinden söz etmiştim. Aynı gün son derece nazik bir
teşekkür mesajı aldım Hülya Avşar’dan ve çok mutlu oldum. Zira mesaj ünlü Hülya Avşar’dan değil anne Hülya Avşar’dan gelmişti. Kendi adına övgü ya da eleştirilere tepki vermeyen ama kızı söz konusu olduğunda dikkat kesilen bir anne. Güzel bir şey bu...

Göz göze iletişim

İngiltere, sonuçları mart başında açıklanan bir araştırma ortaya çıkarmış; bugünün gençleri ciddi bir Facebook yalnızlığı içerisinde. Sanal arkadaş sayıları çok ama gerçek hayatta durum tam aksi. İnsanlarla iletişimde göz göze bakmanın ne kadar önemli olduğunu unutmuştuk hepimiz. Sadece bu değil elbette. Mesela telefon, sorun çözme aracı değil haberleşme aracıdır. Bir düşünün bakalım, telefonla konuşarak özel hayatında sorun çözebilen kimse oldu mu? Beden dili ve gözler, iletişimin hâlâ en önemli unsurları. Tekrar hatırlamakta büyük fayda var.

ARABA ALMA OKUL YAP

BOOKING.COM’A ERİŞİM ENGELİ

Futbolcuların eşlerine aldıkları lüks otomobillere dair kaç haber okudunuz? Çıta o kadar yükseldi ki, değeri 3 milyon TL civarında olan otomobillerden söz ediyoruz çoklukla. İnsanlar kazandıkları parayı diledikleri yere harcama özgürlüğüne sahipler, kimse karışamaz elbette. Ancak Ebru Yaşar Gülseven ve eşi Necat Gülseven’den gelen bir haber çok hoşuma gitti. Çift, Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne 12 derslikli bir okul yaptırıyor. Devletin tahsis ettiği araziye yapılacak okulun adı da, Ebru Yaşar Gülseven olacak ve yıllarca gençlerin geleceğine ışık tutacak.

Haberin Devamı

Lüks bir araba, bir süre dikkat çekebilir ama sevdiğin insanın ismini ölümsüzleştirmek kadar güzel bir hediye olur mu? Umarım, yaygınlaşır bu davranış ve lüks otomobiller yerine yapılacak okulları konuşuruz.

BOOKING.COM’A ERİŞİM ENGELİ
Nurseli İdiz ve Fahriye Abla

Yaşı genç olanlar elbette hatırlamaz ‘Saklambaç’ı. Oysa tüm Türkiye’yi ekran başına kitleyen programdı. Bugün çok tartışılan izdivaç programlarının anası sayılabilecek bir yayındı. Nurseli İdiz’i o programla tanıdı ve sevdi herkes. Sadece güzel değil aynı zamanda sempatik ve akıllı bir kadın olarak. Her gün, övgü dolu haberlere konu olurdu İdiz. Hem tiyatro hem de arkeoloji eğitimi almış, pırıl pırıl bir isim olarak kafamıza kazınmış bir isimdi.

Haberin Devamı

Çok uzatmayayım, son 5-6 yılda çıkan Nurseli İdiz haberlerini görünce üzülüyor insan. Kendisinin ya da başkasının hatasıolması, sonucu değiştirmiyor maalesef.
Ahmet Muhip Dranas’ın ‘Fahriye Abla’ şiirindeki gibi herkesin özlemle hatırlaması gereken bir portreydi Nurseli İdiz. Öyleolmaması ne kadar kötü oldu...