Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

- Bak kardeşim, emperyalizm kimseye kaşının gözünün hatırına devlet kurmaz, otonomi kazandırmaz. Bugün “tarihsel hakkımızı verecekler” falan diye düşünüyorsan yanılıyorsun. ABD, kanını sadece bugün değil her zaman kullanabilmek için ağzına bir parmak bal çalıyor işte.

- Bak kardeşim, ABD, Vietnam’dan Kore’ye, Afganistan’dan Irak’a gittiği her yerden kaçarak ayrıldı. Bu coğrafyayı başka bir yere taşıyamayacağına ve nükleer savaş başlatma olasılığı da olmadığına göre bu coğrafyadan da gidecek sonunda. Bugün kazandığını sandığın şey aslında o zaman kaybettiğin şey olacak, farkında mısın?

Haberin Devamı

- Bak kardeşim zamanında Mahabad Cumhuriyeti’ni kurdurdu Sovyetler Birliği sana, sonra onlar gitti, en ağır bedeli yine sen ödedin.

Kandırıl-maktan, bedel ödemekten sıkılmadın mı kardeşim?

- Tut ki plan başarılı oldu, bir devlet kurmayı başardın bir süre... Kaç ülke tanıyacak seni, Türkiye, İran, Suriye rejimi, Bağdat Yönetimi’ne rağmen yaşar mı o devletçik?

- Tut ki, bir süre için başardın kardeşim bir devlet kurmayı, HDP’ye bile bağımsız siyaset yaptırmayan Kandil, sana demokrasi falan vaat edebilir mi?

KÜRT DEVLETİ HAYALİ KURAN KARDEŞİM...

MASABAŞI PAŞALARI...

- “Arazi düz Kuzey Irak’tan daha kolay olur” diyen de var, üç beş köy adı öğrenip “şuralar çok stratejik” dersleri veren de, bırakın harekat bölgesini, Türkiye’nin Suriye sınırını hiç görmemiş olanlar yazıyor bunları.

- Harekata muhalif olanların durumu da farklı değil. Mesela “Özgür Suriye Ordusu dediğin IŞİD’in kafa kesmeyen versiyonu” diye yazmış birisi. Oysa Zeytin Dalı operasyonuna katılan 30 kadar Hristiyan savaşçı var. OSÖ birliklerinden birinin komutası da bir Hristiyan’da...
Ne masabaşı paşaları ne de masabaşı güvercinleri bilmiyor ama sallamaya devam ediyorlar...

ALMANYA’NIN ZEYTİN DALI....

- Der Spiegel, Berlin’in Türkiye’deki Leopard tanklarının modernizasyonuna onay vereceğini yazdı. Haber Türkiye gündeminde yer bulamadı ama terör örgütünün sitelerinde uzun zamandan beri Almanya ilk kez bu kadar ağır eleştirildi.

- AB Dönem Başkanı Bulgaristan’ın Başbakanı ile görüşen Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB’yi temsil eden kurumlar ve kişilerle bir zirvede buluşmasını desteklediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Almanya bu aralar üst üste zeytin dalı uzatıyor Türkiye’ye, üstelik medyası var gücüyle Türkiye düşmanlığına devam ederken...

KÜRT DEVLETİ HAYALİ KURAN KARDEŞİM...
İLK KAZANAN RUSYA...

Türkiye’nin başlattığı Zeytin Dalı operasyonunun ilk kazananı hiç şüphesiz Rusya oldu. Son 72 saat içerisinde Moskova,

- Türkiye’nin askeri harekatına yeşil ışık yakıp Ankara’nın gönlünü kazandı.

- “ABD’nin kontrolsüz silah sevkiyatı Türkiye’yi operasyona itti” açıklamasıyla, Suriye’deki ABD varlığının sorun olduğunu ABD’nin müttefiklerine anlattı.

- ”Kontrolünüz altındaki yerlerde denetimi artık merkezi hükümete bırakabilirsiniz” teklifini kabul etmeyen YPG’ye tek kurşun atmadan ders vermiş oldu.

Zeytin Dalı operasyonuyla, sınır muhafızları konusunda 4 günde, 3 yetkili ağızdan, 5 farklı açıklama yapan Washington kaybederken Moskova ilk kazanan oldu.