Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Almanya uzun zamandır kendi topraklarında eylem yapmaması şartıyla terör örgütü PKK’nın faaliyetlerini görmezden geliyordu.

Bu tablo hızla değişiyor.

Der Speigel, Almanya Federal Savcılığı’nın PKK bağlantılı isimlere açtığı dava sayısının 4 katına çıktığını yazdı.

Cumartesi günü, Hannover’deki gösterilerde, polis, Öcalan posteri ve PKK flaması açılmasına izin vermedi.

Almanya’nın ani tavır değişikliğinin birden çok sebebi var ama en büyük sebep kendi topraklarında çatışma istememeleri.

Alman Emniyet Teşkilatı, bu hafta, Türklere yönelik şiddet eylemlerinin artabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Alman Dışişleri’ne bağlı DW, ülke genelinde bir Türk-Kürt çatışma ihtimalinin giderek yükseldiğini, Türk yolculara saldıran ve seferleri aksatan PKK yandaşlarına daha ağır yaptırımlar uygulanması gerektiğini söyleyen uzman röportajları yayımlıyor.

Bunlar hiç de alışık olmadığımız sesler ve yorumlar.

Almanya kendi topraklarında karışıklık çıkmasını istemiyor ya, geçmişte bu sebeple göz yumdukları PKK’ya karşı şimdi aynı sebeple sertleşiyor olabilirler.

Belki de, artık sadece ABD’nin kullanımına ait bir terör örgütünü daha fazla taşımak istemiyorlardır.

MECBURİ BİR ATATÜRK HATIRLATMASI...

Dün bir sürü belediyeden, kurumdan, 18 Mart Çanakkale Savaşı kutlama mesajı geldi.

Baktım çoğu Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmayı unutmuş (!).

O zaman İngiliz resmi tarihi sayılan, General Aspinall Oglander’in, 2 ciltlik Gelibolu Savaşı kitabından bir cümle paylaşayım:

”Bir Tümen Komutanı’nın üç ayrı yerde tek başına giriştiği hareketlerle bir savaşın, hatta bir ulusun kaderini değiştirecek yücelikte bir zafer kazandığı tarihte pek nadirdir.”

ÇİFTLİK BANK NE Kİ?

Çiftlik Bank meselesi bir kere daha ortaya çıkardı ki, bu ülkede vatan, millet, din edebiyatıyla para toplamak kolay. Bu zaafı ilk kullanan kişi Jet Fadıl olmuştu.

-Jet Fadıl, 1998’de Avrupa’daki gurbetçilerden para topladığı dönemde, İslam Toplumu Milli Görüş’ün Hollanda’da Ajax Stadyumu’nda düzenlediği Genel Kurul’a sponsor olmuştu.

-Aynı Jet Fadıl yıllar sonra Caprice Gold projesi için de para toplarken dua toplantıları düzenlemiş ve hatta Cübbeli Ahmet Hoca’dan da fetva almıştı.

Haberin Devamı

Seneler geçiyor, isimler, vakalar, rakamlar değişiyor ama insanların saf duygularını sömürme taktiği hiç değişmiyor bu adamlarda.

“VAY ARKADAŞ” MADDELERİ...

- Çekya’nın Terezin kentinde bir Soykırımlar Müzesi açıldı. Müzede İkinci Dünya Savaşı sırasında öldürülen 3 bin 500 Yahudi dışında 1915 Ermeni iddialarına dair de bir bölüme yer veriliyor. Müze yönetimi bölümü genişletmek için Ermenistan ile işbirliği halinde olduklarını açıkladı.

- ABD’nin 11 Eylül saldırılarının ardından başlattığı Afganistan operasyonunun sonucu: Taliban bugün 2001’den çok daha fazla toprak parçasını yönetiyor. Washington, mevcut Afganistan yönetimiyle Taliban’ın barış masasına oturmasını istiyor.

- Türkiye’ye Afrin’de hastane vurduğuna dair yalan haberi tüm ajanslar düzeltti. Bu kara propagandayı sürdüren ve her fırsatta Türkiye aleyhine haberler yapan ajans İran’ın kontrolündeki Fars Haber Ajansı oldu.