Pembe kombinlerle 2017 yaz sezonu pespembe

7 Temmuz 2017

Isınan havalarla birlikte sıcak ve yumuşak tonlar sokaklara çıkmaya ve içimizi daha da ısıtmaya başladılar bile. Pembe de bu renklerden biri, üstelik en çok tercih edileni. Yaz aylarına çok yakışan pembenin her tonu sokak modasında kendini göstermeye başlasa da, bu rengin seveni de sevmeyeni de çok. Siz hangi gruptansınız bilmiyorum ama, aşağıdaki kombinleri incelediğinizde bu rengi kullanmak için can atacağınızdan eminim. O halde hazırsanız, pembenin her tonuyla nasıl kombinler oluşturulabilir, bir bakalım.

1- Basic bir pembe tişört her gardırobun ihtiyacı!

Basic tişörtler yaz aylarının olmazsa olmazlarıdır. Basic tişörtün kalitesi, kesimi ve tabi ki rengi kombinin tüm etkisini ortaya koyuyor. Soft bir pembe, iyi kesime sahip tişört, şık bir pantolon ya da daha spor kesim bir alt parça ile kombin yapıldığında ortaya hoş bir görüntü çıkacaktır. Ayakkabı tercihinizi de bir çift stiletto ya da sneakerdan yana yapabilirsiniz.

2- Şeker pembesi ateş kırmızısına eşlik ederse…

Eskiden kominlerde çok fazla yer vermediğimiz ama son dönemde oldukça fazla karşılaştığımız kırmızı – pembe uyumu artık sokak modasının favorileriden biri.

Bu iki rengin birbirine kattığı enerji, görenlerin içini

Yazının Devamı

Kız çocuklarının büyülü dünyasına eşlik eden marka: LiaLea

21 Haziran 2017

LiaLea markası, sınırsız hayal güçleriyle oluşturdukları dünyalarının en şık kahramanları olmak isteyen kız çocuklarına özel ürettikleri tasarımlar ile hayalleri gerçeğe dönüştürüyor.

Her bir koleksiyonu ile kız çocuklarını bambaşka dönemlere taşıyan markanın yaratıcısı Leyla Gündemir, trendlerin ışığında hazırladığı tasarımlarında şıklıkla birlikte konforu da ön planda tutuyor. Moda dünyasına iki kız çocuğu getirmiş olmanın mutluluğunu yaşayan Leyla Gündemir ile LiaLea markası ve kız çocuk modası üzerine konuştuk.

- LiaLea markası nasıl doğdu?

- Tekstil alanındaki 23 yıllık iş tecrübeme, yeni şeyler üretme konusundaki heyecanıma ve çalışma isteğime güvenerek, yeni bir marka yaratmak istedim. Bu markanın tüm dünyada tanınıp, beğenilmesini düşleyerek yola çıktım. Bu isteğimin derinine indiğimde kız çocuklarını giydirmek konusundaki arzumu gördüm. Yıllar önce ben de kız çocuğuyken, anneannemin diktiği elbiseler içinde nasıl başka biri olduğumu, farklı karakterleri taklit ettiğimi düşündüm. Ve buradan yola çıkarak kız çocuklarının hayal dünyasını yakalayabilecek bir marka yaratmak istedim. Baba mesleği olan tekstil sektöründe devam ettiğim yoldan çok önceleri, eve gelen desenli

Yazının Devamı

Yazın favorisi: Çiçekli elbiseler

29 Mayıs 2017

Çiçek desenleri bize ilkbahar ve yazı müjdeleyen en güzel desenler arasında ilk sırayı alır çoğu zaman. İçimize mutluluk verir, huzur verir, renklerine göre enerji verir. Pek çok farklı ruh halini yaşayabiliriz çiçek desenleriyle.

Yaz aylarında en çok tercih ettiğimiz parçalardan olan uzun ya da kısa elbiseler bir de çiçek desenleriyle buluşunca, gündelik sokak stilimizi de, gece gezmelerimizi de, düğün, nişan seçimlerimizi de taçlandırır. Yani yazın olmazsa olmazıdır çiçekli elbiseler de diyebiliriz kısaca.

Peki, çiçekli elbiseler ile nasıl kombinler yapmalıyız? Hangi ortam için, nasıl elbiseler seçmeliyiz? Gelin bir bakalım.

1- Günlük stil için spor ayakkabı şart!

İnce askılı, slip bir elbiseyi gündelik sokak stiliniz için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Soft tonlarda çiçek desenleriyle çok dikkat çekmeyen, rahat bir kombin tercihi gündelik yaşamda size kolaylıkla eşlik edebilir. Altına da bir babet ya da spor ayakkbı tercihiyle sokakların koşuşturmacasına rahatlıkla uyum sağlayabilirsiniz.

2- Gece için daha feminen bir duruşa ne dersin?

Gece şık bir restorana ya da gece klübüne giderken çiçekli bir şifon elbise tercihi yapmak mümkün. Burada çiçek desenlerinin biraz daha iddialı

Yazının Devamı

Sokak modasında çizgiler çizgilere karşı

5 Mayıs 2017

Tüm markalar yaz sezonu koleksiyonlarını mağazalarının raflarıyla buluşturdu. Bizler de haldır haldır yaz sezonu için acaba ne alsak diye, hummalı bir arayış içersindeyiz. Tatil günleri kapıda ne de olsa. Gardırobumuzu tamamlayalım ki, tatil valizleri eksik kalmasın. :)

Şaka bir yana, sizler de benim gibi mağaza mağaza gezip ne var ne yok araştırıyorsunuzdur. Hepimiz 2017 yaz aylarını rahat, canlı ve şık kıyafetlerle geçirmek istiyoruz. Tabi bunu yaparken trendleri de göz ardı etmemek lazım.

O zaman 2017 yazının en popüler trendlerinden biri olan çizgileri inceleyelim. Çizgili kumaşlar daha şimdiden yaz sezonuna damgasını vurmuş gibi görünüyor. Farklı ürün çeşitleriyle çizgiler koleksiyonlarda göz dolduruyor. Bu nedenle ben de sizlere, moda haftalarından ve sokaklardan derlediğim birkaç çizgili parçayla nasıl kombinler hazırlamışlar göstermek istedim.

1- Çizgili gömlekler şık pantolonların en iyi arkadaşları olabilirler!

Çizgili gömleklerin yeri başkadır her zaman. Spor bir havası vardır ama farklı da bir karizması vardır bu gömleklerin. O yüzden şık bir pantolonun üzerine çizgili gömlek tercihi yaparak kombininizi sıradanlıktan çıkarabilirsiniz. Ayrıca böyle bir seçimle, spor

Yazının Devamı

Baharın en sevileni: Beyaz pantolonlar

18 Nisan 2017

Beyaz pantolonlar artık her mevsim giyilsede, bahar geldi mi bu parçaları rahatlıkla giyebilme özgürlüğüne kavuşacağımız için ayrı bir seviniyoruz. Çünkü yağmurun, çamurun, tozun, kirin daha az olduğu, çiçeklerin açtığı, her tarafın yeşerdiği bahar mevsiminde beyaz pantolonlarımızı özgürce ve rahatça kombinlerimize katabiliyoruz. Özene bezene hazırladığımız kombinimizin hava şartlarından dolayı kirlenmesine gönlümüz razı olmuyor çoğu zaman.

Güneş ışıl ışıl, çiçekler renk renk, hava mis gibi ise, enerjimiz içimizi ele geçirmiş, dışarı çıkmak için inat ediyorsa, bu enerjiyle beyaz pantolon giymenin tam zamanı denebilir.

Sizlere birkaç örnekle baharı renklendirecek, içinize ve dışınıza ışıltı katacak kombinleri anlatacağım. Bu kombinleri denemenizi öneriyorum. Bu bilgiler ışığında sokak stilinizle fark yaratacağınız garanti.

1- Baştan aşağı beyaz her zaman zarif!

Baştan aşağı beyaz giymek sizi her zaman zarif gösterecektir. Beyaz bir skinny üzerine ipek ya da koton bir beyaz gömlek gideceğiniz yere göre tercih edilebilir. Ayakkabı tercihinizi de rahatlığınızı ön planda tutmak istiyorsanız, babet ya da sneakerdan yana yapabilirsiniz.

2- Beyaza soft tonlar arkadaşlık etmeli!

Beyaz pantolon

Yazının Devamı

Deri etek kombinleri oluşturmanın tam zamanı

2 Nisan 2017

Nisan ayı da geldiğine göre, kombinleri biraz hafifletebiliriz. Koca kazakları, koca paltoları tüm kış giymekten sıkılmışken, artık kendimizi eteklere, elbiselere, ince trikolara ve tişörtlere verebiliriz. Renkler de, desenler de ilkbahar cıvıltısını tabi ki içinde barındırmalı diye düşünüyorum. Çünkü artık siyahlarla karalar bağlamaya ve kahvelerde topraklanmaya ara vermek istiyoruz.

İlkbahar için en ideal giyim parçalarından biri deri etekler değil mi? Bence öyle, çünkü deri etekler çok soğuk ya da çok sıcak havalarda giymek için çok elverişli parçalardan değiller. Bahar aylarıyla daha bir uyum içersindeler her zaman. Midisi, minisi, maksisi derken deri eteklerin de kendine göre bir havası, bir duruşu, bir ağırlığı var tabi ki.

Hadi gelin 4 başlık altında deri etek kombinlerini inceleyelim ve bu karakter parçaları ilkbahara nasıl adapte edebiliriz, bir bakalım.

1- Maksi boy deri etekle bir prenses edası içinde olabilirsiniz.

Deri etekleri maksi boy kullanmak çoğu zaman çok tercih edilen bir durum değil aslında. Ama 2017 ilkbaharında böyle bir eteği denemeye ne dersiniz? Üstelik iddialı bir renkte seçeceğiniz maksi boy deri eteğinizi ipek bir gömlek ya da hoş bir bluzla

Yazının Devamı

80’ler modasının 2017’deki yansımaları

17 Mart 2017

Nostalji rüzgarları şimdi de sokaklarda essin....

Çok renkli, çok hareketli ve çok enerjik olarak tanımlayabileceğim 80’ler modasının etkileri günümüzde hala sürüyor. Yaz, kış demeden büyük markaların koleksiyonlarında bu dönemi hatırlatan tasarımlara rastlamak mümkün.

Hal böyle olunca da, 80’ler modası trend listelerinin değişmez maddelerinden biri olmaya devam ediyor. 2017 yılının ilk çeyreğini bitirmek üzereyiz, havalar yavaş yavaş ısınmaya başlayacak, açan güneşle birlikte hayatımıza biraz da nostaljik stiller katalım, ne dersiniz?

Bir kaç madde ile sizlere, 2017 ilkbahar ve yaz aylarında 80’ler modasını sokak stillerinizde nasıl yansıtabilirsiniz, bahsedeceğim.

1- Göz alıcı bir mini etek ile,

Farklı markaların koleksiyonlarında bu sezon bolca görebileceğiniz, metalik renkli, önü fiyonklu ya da fırfırlı mini etek modelleri tam da 80’ler yansıması aslında. Olabildiğince göz alıcı, çılgın bir eteği daha sade bir bluzla kombinlerseniz, hem kombininizi dengelemiş olursunuz hem de eteğin vurucu etkisini başka tarafa çekmemiş olursunuz.

2-

Yazının Devamı

2017 İlkbahar ve yaz sezonunda takip edebileceğiniz trendler

2 Mart 2017

İlkbahara resmi olarak girdiğimize göre, artık yeni sezon trendlerinden söz edebilirim. Trend listeleri her zamanki gibi oldukça uzun. Ancak ben size 2017 ilkbahar – yaz sezonunda takip edebileceğiniz belli başlı, sokak modasında popüler olmaya aday trendlerden bahsedeceğim. Güneşin ve sıcak havanın enerjisine enerji katacak bu trendler sayesinde, ışıl ışıl ve capcanlı görüneceğinizden ve motivasyonunuzun yükseleceğinden emin olabilirsiniz. Hadi gelin, bu yükselişte olan trendlere bir göz atalım.

1- Işıltılı kombinler sokaklara dökülüyor!

İlkbaharın gelişiyle renkler olabildiğince canlı ve parlak olmalı. Özellikle tek renk kombin seçimlerinde renklerin en canlı tonlarını rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

2- 80’ler nostaljisi devam ediyor!

Her sezon olduğu gibi bu sezonda geçmiş yılların esintilerini hissettiren kombinleri sokaklarda göreceğiz. Özellikle 80’ler kadın modası pek revaçta.

3-

Yazının Devamı