Petunya Çiçeği Bakımı

9 Nisan 2019

Petunya Solanacear ailesinden bir çiçekli bitkidir. İlkbahardan çok soğuklara kadar çiçek açan petunyalar birkaç çeşitte bulunabilir. Büyük çiçekli, çok çiçekli, küçük çiçekli ve zemin kaplayıcı olarak 4’e ayrılan petunyalardan bazıları katmerli petunya olarak da bilinir.

Petunya çiçeği bakımı

Petunya çiçeği için en önemli şeylerden biri alan tercihidir. Petunyalar saksılara dikilebileceği gibi zeminde, köşelerde ve askıda da yetiştirilebilir.

Petunya bakımı konusunda bir diğer önemli nokta da güneş ışığıdır. Petunya çiçeği bakımı yaparken petunyanızın günde en az 6 saat güneş aldığından emin olun.

Petunya çiçeğinin bakımı konusunda tuz çok önemlidir. Petunyalar tuzu çok sever. Bu nedenle ortam iyice kuru olmalıdır. Petunyalar için gereken tuzu gübreler aracılığıyla da karşılayabilirsiniz.

Petunya filizi ve tohumu dikimi

Petunya tohumu veya petunya filizi ile petunya çiçeğinizi çoğaltabilirsiniz. Petunya tohumu filizlenme süresi 8-10 haftadır. Bu nedenle sabır önemlidir. Tohumları kabın üzerine iyice saçın. Petunya tohumu filizlendiğinde bahar aylarında uygun bir yere dikebilirsiniz. Petunya çiçekleri filizleri arasında 15-20 santim mesafe bırakmayı unutmayın.

Petunya bakımın için sulama

Yazının Devamı

Pratik Gül Kurutma Yöntemleri

21 Mart 2019

Bize hediye edilen gülleri uzun yıllar saklamak istersek ne yapmak gerekir?

Gülleri kurutmanın birkaç farklı yöntemi mevcut. En çok kullanılanları sizler için derledik.

Bekleterek gül kurutma

Gülü, herhangi bir malzeme kullanmadan bekleterek kurutabilirsiniz. Önemli olan bekletme şartları ve şekli. Ters asarak karanlık, kuru ve hava alan bir odada kurutabilirsiniz. Böyle kurutursanız hem rengi hem de şekli kalıcı olur.

Kitap arasında gül kurutma

Kalın bi kitap arasında gülleri koyup kurutabilirsiniz. Bu yöntem genelde tek minik bir dal gül için geçerlidir. Koca buketi kitap arasında kurutmak pek etkili bir yöntem değildir.

Gliserin ile kurutma yöntemi

Eczaneden veya marketten kolayca alabileceğiniz gliserini 2 katı miktardaki kaynak suyla karıştırın. Gülleri bu karışıma batırın ve yere serin. Güller önce terleyecek sonra kuruyacaktır.

Yazının Devamı

Kalanşo Bakımı ve Çoğaltılması

2 Ocak 2019

Her yerde gördüğümüz bir çiçek olan Kalanchoe çiçeğinin Türkçesi Kalanşo. Sukulent ailesinden bir bitki olan Kalanşo çiçeği bakımı ve çoğaltılması ile ilgili bilgileri araştırdık.

Kalanşo çiçeği nasıl bir çiçek?

Kalanşo çiçeği Afrika ve Asya kökenli tropik bir bitki. Kalanşo türlerinin çoğu Madagaskar’da bulunuyor. Bakımı ve çoğaltılması çok pratik bir çiçek olan Kalanşo, minik çiçekleri ile evinizi renklendirecek bitkilerden.

Kalanşo bakımı nasıl yapılır?

Kalanşo bakımı son derece basit bir çiçektir. Orta derece sıcaklık sever. Güneş ışığı alan bir yerde bakılmalı ancak direkt güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Düzenli sulamayı ihmal etmemek gerekir. Toprağı kuru ise spreyleme veya yavaş yavaş su dökme yapabilirsiniz. Ayda 1 defa gübrelemek önemlidir. Kalanşo çiçekleri veya yaprakları kurur ise budama makası ile hasar vermeden kesip alın.

Soğuk havayı sevmeyen Kalanşo çiçeği yazın gölgede, kışın güneş alan bir yerde bakılabilir. İdeal sıcaklığı 10-12 derece arasında olan bir bölge uygun olacaktır.

Yılda bir kez besin takviyesi vermeniz yeterlidir. Orkide bitki besinini Kalanşo için de kullanabilirsiniz.

Kalanşo sulama sıklığı nedir?

Yazının Devamı

Çilek Ne Zaman Ekilir?

3 Eylül 2018

Tadına doyamadığımız meyvelerden biri çilek. Pastalarda, meyveli yoğurtlarda, dondurmalarda ve sade olarak tüketmeyi çok sevdiğimiz çileği evde veya bahçemiz varsa bahçede yetiştirmek istiyorsak çilek ne zaman ekilir ve bakımı nasıl yapılır bilmemiz gerekiyor.

Bahar meyvesi olan çilek ılıman bölgelerde çok daha verimli bir meyvedir. Ancak ortamı uygun hale getirildiğinde çilek yetiştirmek oldukça kolaydır.

Çilek Ne Zaman Ekilir?

Çileğin ne zaman ekilip nasıl yetiştirileceği yaşadığımız bölgeye göre değişmektedir.

At Kestanesi Yağının Faydaları ve Faydalı Kür Tarifleri

Çilek yetiştirmek istiyorsak dikim için en uygun aylar Temmuz – Ağustos olarak bilinir.

Eğer kış aylarının ılık geçtiği bölgelerden birinde yaşıyorsak Ekim – Kasım aylarında da ekim yapılabilir.

Soğuk bir bölgede yaşıyorsak Nisan ekim için en uygun zamandır.

Yazının Devamı

Nergis Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

31 Ağustos 2018

Nergis çiçeği çoğaltma işlemi için nergis soğanı kullanılabilir. Nergis çiçeği çoğaltma yöntemlerini inceleyelim.

Nergis çiçeği 3 yöntem ile çoğaltılabilir.

1. Eski soğanla nergis çiçeği çoğaltma

Nergis çiçeği soğanı, nergis çiçeği tamamen kuruduğunda topraktan sökülür. Kuru gazete kağıdına sarılan nergis soğanı ertesi yıl için bekletilir. Nergis soğanı ne zaman dikilir diye soranlar için cevap sonbahar aylarıdır. Nergis çiçeği tamamen solduğunda nergis soğanına zarar vermeden topraktan çıkarmak önemlidir.

2. Yavru soğanla nergis çoğaltma yöntemi

Nergis soğanı yıllar geçtikçe irileşir. İrileşen nergis soğanları diplerinden minik yavru soğanlar verir. Bu yavru soğanlar ara soğandan ayrılarak dikilebilir ve nergis çiçeği çoğaltılabilir. Nergis soğanının iri olanın yanında 4-5 yavru soğan olduğunda aralarından en iyi gelişen 2-3 taneyi seçmelisiniz.

Yaz sonunda toprak üstündeki nergis çiçeği kuruduktan sonra toprağı temizlerken ana soğanın yanındaki yavru soğanları ayırabilir ve hemen toprağa dikilebilir. 1 yıl geçtikten sonra bu bu soğanlar yaprakları arasından yeni bir yavru vermeye başlar.

3.Tohumla nergis çoğaltma yöntemi

Yazının Devamı

Ginseng Bonsai Bakımı Nasıl Yapılır?

27 Ağustos 2018

Minyatür ağaçlar olan bonsai bakımı önem arz eden bitkilerdendir. Bonsai bakımı ise yetiştirdiğiniz bitkiye göre değişiklik gösterir. Bazı bonsai için güneş önemliyken bazı bonsailer gölgeli yerleri sever. Sevilen çeşitlerden olan ginseng bonsai bakımı nasıl yapılır?

Ginseng bonsai bakımı nasıl yapılır?

Ginseng ağaçları normalde kalın ve sert yapraklı ağaçlardır. Bu özellikleri ginseng bonsai bakımı için hem avantajlı hem de dezavantajlıdır. Ginseng bonsai bakımı için en önemli faktör ışıktır.

At Kestanesi Yağının Faydaları ve At Kestanesi Karışımları

Loş ortamı sevmeyen ginseng bonsai için aydınlık önemlidir ve bol aydınlık alması gerekir. Ancak bu konuya dikkat. Güneş ile aydınlık sevmek farklı şeylerdir. Ginseng bonsai güneş sevmez aydınlık sever.

Ginseng bonsai ağacını direkt güneşe koymayın ancak odanın aydınlık bir bölgesine yerleştirin. Ginseng bonsai fazla su sevmez. Az su ile idare edebilir. Bulunduğu ortam nemli değilse ise ginseng bonsai ağacına 3-4 günde bir sulamanız yeterli olacaktır. Bulunduğu ortam nemliyse bu süreyi 5-6 güne de uzatabilirsiniz.

Ginseng bonsai budama işlemi ilkbahar aylarında yapılır. Budamayı başka mevsimlerde yaparsanız dallar ve göre yeterince

Yazının Devamı

Orkide Saksısı Nasıl Olmalı?

17 Ağustos 2018

Orkide saksısı seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Orkide saksısı nasıl olmalı?

Orkide saksısı seçmeden önce karar vermeniz gereken ilk şey orkidenin nerede büyütüleceği. Orkideyi koyacağınız yer aydınlık ancak direkt ışık almayan bir yer olmalıdır.

En etkili lavabo açıcı yöntem hangisi?

Evin doğu kısmına yerleştirilen orkide saksısı doğru bir seçim olacaktır.

Orkide saksısı nasıl olmalı?

Orkide saksısı 10-12 cm genişliğinde olursa yeterlidir. Ufak saksı orkide için her zaman idealdir.

Orkide saksısının içerisine koyacağınız toprak karışımına özen göstermelisiniz.

Orkidenin kökleri fazla geliştiyse daha büyük bir saksıya geçirmekte fayda var. Orkidenin kökleri ezilirse yaprakları sararır ve çiçeklerini döker. Orkide saksısı değiştirirken köklerinin ezilmeyeceği bir büyüklük seçebilirsiniz fakat kökler çok boşta da kalmamalıdır.

Yazının Devamı

Buz Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

2 Ağustos 2018

Buz çiçeği Güney Afrika kökenli çok sevilen çiçekli bir bitkidir. Mayıs ve eylül ayından açan buz çiçeğinin kırmızı, pembe, sarı ve mor gibi renkleri vardır. Buz çiçeği bakımı nasıl yapılır? Buz çiçeği nasıl yetiştirilir?

Buz çiçeği nasıl bir çiçektir?

Buz çiçeğinin latince adı aptenia cordifolia’dır. Çok yıllık bir çiçek olan Buz çiçeği 30-40 cm boya ulaşır.

Buz çiçeği yaprakları kalp şeklindedir. Diğer adı öğle çiçeği olan Buz çiçeğinin yaprakları ve çiçeği çok hoş görünür ve bu nedenle dekoratif amaçla kullanılır.

1 Dakikada Tencere Çaydanlık Parlatma Yöntemi

Bahçe peyzajı için apartmanların çevresinde, parklarda ve bahçelerde tercih edilir.

Buz çiçeğinin boyu kısa olsa da enine doğru yayılır. Bu nedenle dikildiği alan çok dar olmamalıdır.

Buz çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Yazının Devamı