Libidoyu Neler Etkiler

16 Ocak 2018

1. Yaşımız ilerledikçe libidomuz azalıyor mu?

Yaşlanmaya bağlı birçok cinsel sorun ortaya çıkabilir. Cinsel isteksizlik bunlar arasında en sık görülen cinsel işlev bozukluklarındandır. Kadınlarda menopozla birlikte cinsel isteğin azalacağı düşüncesi vardır, aslında menopozla hormonlarda hızlı bir azalma sözkonusu değildir. Kadın menopozla birlikte yaşlandığını ve çekiciliğini kaybettiğini düşünüyorsa bu ruh halinin yarattığı psikolojik etki isteğin azalmasında daha fazla rol oynamaktadır.

Menopozla birlikte östrojen düzeyinde azalma varsa vajinada incelme ve kadının cinsel uyarılması için daha fazla uyarı yapılması ön sevişmenin daha uzun tutulması gerekir. Eğer çifte bu anlatılırsa cinsel yaşamlarını sorunsuz olarak devam ettirebilirler.

Erkeklerde yaşın ilerlemesine bağlı olarak sertleşme sorunları da ortaya çıkmaktadır. Sertleşme sorunu oranı yaşlanmayla birlikte artmakla birlikte yaşlanmanın mutlak bir sonucu değildir. İleri yaşlarda cinsel işlevi bozacak tıbbi problemler daha sık görüldüğünden yaşlı erkeklerde ki cinsel sorunlar yaşlanmanın bir sonucu olarak görülmektedir.

Bir çalışmada, erkekte yaşlandıkça peniste sertleşme oluşmasının daha uzun zaman aldığı, sertleşmenin

Yazının Devamı

Erektil Disfonksiyon olan erkeğin partneri ne yaşıyor

1 Ağustos 2017

Erektil disfonksiyon olan erkeğin partnerinde var olan cinsel işleve neden ve sonuç ilişkisi üzerinden bakmak gerekir. Partnerde olan bazı cinsel işlev bozuklukları vajinismus, cinsel isteksizlik ve anorgazmi gibi erkekte ikincil olarak erektil disfonksiyona yol açabildiği gibi, erkekte var olan erektil disfonksiyon partnerde ikincil olarak cinsel isteksizliğe ve cinsel ilişki sırasında orgazm olamamaya yol açabilir. . Örnek olarak vajinismusu olan kadınların eşlerinde yüksek oranda erektil disfonksiyon görülmektedir.

Erektil disfonksiyon yaşayan erkek genellikle bunu eşiyle paylaşmada sorun yaşamaktadır. Sertleşme sorunu ortaya çıktıktan sonra eğer çiftin yakınlık duygusu ve ilişkide güven duygusu yoksa erkek sorunu eşiyle paylaşmakta zorluk çekmektedir ve erkeğin mahcup ya da rezil olma endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınmasına neden olmaktadır. Erkeğin ereksiyon sorunu sebebiyle cinsellikten kaçınması kadında istenmiyor, arzulanmıyor duygularını ortaya çıkarmaktadır. Hatta bu duygu kıskançlık ve eşinin başka birisiyle olduğu endişelerini ortaya çıkarabilmektedir, bütün bunlar da çiftin ilişkisini bozmaktadır. Erkeğin erektil disfonksiyon yaşadığı için cinsellikten kaçınması,

Yazının Devamı