R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İlerleme, genişleme ve fırsatlar gezegeni Jüpiter kariyer ve tanınma evinizde kalarak size daha fazla dikkat çekme olanağı getirmekte. Bu yıl iş hayatında ilerleme, terfi ve gücünüzü ortaya koyabileceğiniz imkânlar var

Dikkatler üzerinizde

Geçtiğimiz yıl oldukça meşgul ve hareketli zamanlar geçirdiniz. 2018’de bu enerjinizi yeni yönlere doğru ilerleteceğiniz anlaşılıyor. Bu yıl önemli değişikliklerin arifesindesiniz. Ancak bu yeni koşulları anlayabilmeniz için hedeflerinizi dikkatli biçimde gözden geçirmeniz gerekebilir. Öncelikle ilerleme, genişleme ve fırsatlar gezegeni Jüpiter, 8 Kasım’a kadar kariyer ve tanınma evinizde kalarak size daha fazla tanınma ve dikkat çekme olanağı getirmekte. Bu yıl iş hayatında ilerleme, terfi ve gücünüzü ortaya koyabileceğiniz imkanlar var. Aynı zamanda finansal işler, ortaklı konular, araştırmalar size daha büyük olanaklar getirebilir. 8 Kasım sonrasında ise daha çok akademik uğraşlar, uluslararası konular, basın, medya ve eğitsel konular açısından daha verimli bir döneme girebilirsiniz.

Haberin Devamı

İlk kez girilen alanlar

2018’de iş hayatınızı ve kariyer yönünüzü değiştirebilecek önemli dışsal etkiler de söz konusu. Bu yıl Oğlak burcuna ilerleyen Satürn sanki hiç bilmediğiniz alanlara da girebileceğinizi anlatmakta. Kimi zaman bu durum daha fazla izole olma ve sınırlanma anlamına da gelebilir. Bu dönemde tam olarak belirleyemediğiniz, sizin tamamen kontrolünüzde olmayan koşullar iş hayatınızı ve gelecek hedeflerinizi etkilemeye başlayabilir. Bilinçli davranmak, geçmişten kaynaklanabilecek bazı belirsizlikleri de hesaba katmak gerekiyor. Kimi zaman da bu durum yeni bir yöne girmek yanında, gizli kalan koşulların hatta bazen de gizli düşmanlıkların sizi huzursuz edebileceğini açıklamakta. Dolayısıyla bu dönemde, kariyerinizi etkileyen olumlu destekler olmakla birlikte, bu tür kaygılara, belirsizliklere açık duruyorsunuz.

Dikkatler üzerinizde
Pozitif değişiklikler

12-18 Şubat doğumlular bu yıl Uranüs’ün canlandırıcı ve yenileyici transiti altındalar. Uranüs uyanışları, özgürleşmeyi, varolan kalıplardan aniden çıkmayı anlatan gezegendir. Bu dönemde Uranüs size fikirlerinizi daha canlı ve dikkat çekici bir şekilde ortaya koyma cesareti vermekte. Pozitif değişiklikler yaratabilirsiniz. Ancak Uranüs 15 Mayıs’tan itibaren Boğa burcuna ilerleyerek 20-22 Ocak doğumlu Saka’ları da fazlasıyla etkilemekte. Eğer bu tarihlerde doğmuş biri iseniz, hayatınızda daha büyük ve ani değişiklikler gündeme gelmeye başlıyor olabilir. Uranüs’ün sert açısı altında, sabit bir burç olduğunuz için ortaya çıkan ani olayları ilk başta şaşırtıcı ve huzursuz edici de bulabilirsiniz. Bu güçlü etki altında eski alışkanlıklardan çıkmaya başlıyorsunuz.

Haberin Devamı

Diğer yandan Saka burcu kadınları için bu transit eşleri ile ilgili ani değişikliklere, yeniliklere de işaret edebilir. İş hayatında otorite sahibi kişilerle ilişkilerinizde de sürprizler söz konusu olabilir. Her durumda son derece heyecan verici, çok uzun süredir devam eden koşulların hızlı bir şekilde değiştiği, sizi de özgür bıraktığı bir sürece doğru ilerlemektesiniz.

Haberin Devamı

Sağlık

2018’de sağlığınızla daha sık ilgilenebileceğiniz bazı dönemler var. Mars’ın burcunuzda olduğu ve gerilediği 27 Haziran-13 Ağustos arasında fiziksel açıdan daha yorucu koşullar söz konusu. Aynı zamanda 13 Ağustos’tan 11 Eylül’e kadar da enerjinizi geri kazanmak için çaba içerisinde olabilirsiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Yıl boyunca evlilik ve ilişkiler açısından olumlu koşullar hakim gözüküyor. 2018’de ailenize mutluluk getiren olaylar yaşayabilirsiniz. Evlilik size daha yüksek bir statü ve imkanlar da sağlayabilir. 8 Kasım sonrasında da uzaklarla ilgili gelişmeler hayatınıza yeni umutlar ve hedefler getirebilir.

Venüs’ün burcunuzla rahat açılar yaptığı dönemlerde aşkta ve arkadaşlıklarda, sosyal konular içinde keyifli zamanlar bulabilirsiniz. 18 Ocak-11 Şubat, 7-31 Mart, 24 Nisan-19 Mayıs, 14 Haziran-10 Temmuz ve 7 Ağustos-9 Eylül arasında beraberlikler hayatınıza daha akıcı şartlar getirmekte. 31 Ekim-2 Aralık arasında da olumlu temalar olmakla birlikte, bu dönem içinde Venüs de bir süre gerilediği için, bazı pürüzler söz konusu olabilir. Venüs 5 Ekim-16 Kasım arasında aşkta ve ilişkilerde beklemeler, geri çekilmeler ya da belirsizlikler yaratabilir. Bu tarihler arasında evlilik ve nişan çok doğru bir karar olmayabilir.

Bu yıl tutulmalar neler getiriyor?

Bu yıl tutulmalar Ocak, Şubat, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek. Bunlardan üçü Güneş tutulması olacak. 31 Ocak’ta karşıt burcunuz Aslan’da bir Ay tutulması var. Bu tutulma evlilik ve ilişkilerinize yeni bir farkındalık ve önemli kararlar getiriyor olabilir. 15 Şubat’ta burcunuzda gerçekleşecek Güneş tutulması şahsi konuları, ilişkileri ve girişimleri öne çıkarmakta.

13 Temmuz’da Yengeç’te gerçekleşen Güneş tutulması ise iş ve çalışma konularına, sağlıkla ilgili koşullara dikkat çekmekte. 27 Temmuz’da yine burcunuzda Ay tutulması var. Bu tutulma sağlık ve ailevi konulara vurgu yapmakta. 11 Ağustos’ta Aslan burcundaki Güneş tutulması ise evlilik, anlaşmalar ve ortaklaşa konular açısından daha destekleyici olabilir. Tek başınıza hareket etmemelisiniz.

Merkür gerilemesi hangi temaları getirmekte?

Bu yıl iletişim ve hareket gezegeni Merkür ateş elementi burçlarda geri gidiyor olacak. Yıl içinde hareket, iletişim, yolculuklar ve eğitsel uğraşlar bazı tekrarlar ve yeniden değerlendirmeler getirebilir. Merkür geri giderken hatalarımızı ve eksik yönlerimizi kapatmak ve düzeltmek için de daha fazla şansa sahip olabiliriz.

Merkür’ün ilk gerilemesi 23 Mart-15 Nisan arasında Koç burcunda yaşanacak. Bu tarihler arasında yakın çevrenizde çok fazla değişiklik, düzeltme ve tekrarlar söz konusu. Bu tarihlerde anlaşmalar yeniden gözden geçirilebilir. 26 Temmuz-19 Ağustos arasında anlaşmalar, ortaklıklar, evlilik ve davalarla ilgili sıkışıklıklar ve beklemeler söz konusu olabilir. 17 Kasım-7 Aralık arasında ise grup çalışmalarında ve 1 Aralık’tan sonra da iş konularında önemli kararlar alırken, eksik kalan şeyler gündeme gelebilir. Bu dönemde önemli iş kararlarını değiştirmek ve yeni bir çözüm bulmak isteyebilirsiniz.

İş, para ve kariyer

Bu yıl iş hayatınızda önemli destekler ve ilerleme olanakları var. Ancak Satürn’ün Oğlak burcuna ilerlemiş olması bazı elde olmayan ya da sizi bir ölçüde sınırlayan gelişmelerin de yaşanabileceğini anlatmakta. Neyse ki Jüpiter’in güçlü desteği altında işte ilerleme, unvan kazanma, tanınma gibi fırsatlara sahipsiniz. 8 Kasım’a kadar olan dönemde yabancılarla ilgili konular, uluslararası işler, üstlerinizden gelen destek dikkat çekiyor olacak. 8 Kasım sonrasında sosyal alanda başkalarından destek görürken, gruplar içinde, siyasette ya da ortak hedefler içinde pek çok alanda daha umutlu ve iyimser olmaya devam edebilirsiniz.

26 Ocak’a kadar olan dönemde iş hayatında büyük hareketlilik, mücadele ve girişim arzusu dikkat çekmekte. Kariyer ve sorumluluklar alanında çok şey yapabilirsiniz. Üstlerinizle ilişkilerde daha dengeli olmaya bakmalısınız.

26 Ocak-17 Mart arasında işte ve hedeflerinizde daha akıcı ilerlemeler olabilir. Bu dönemde takım çalışmaları ve sosyal konular açısından hareketlilik dikkat çekiyor.

17 Mart-16 Mayıs arasında daha özenli ve dikkatli olmalı, düşüncesizce hareket etmekten, riskli işlere girmekten kaçınmalısınız. Bu tarihlerde gizli durumlara ve düşmanlıklara dikkat etmek gerekir.

16 Mayıs-13 Ağustos gibi uzun bir dönemde burcunuzda ilerleyecek ve 27 Haziran’dan sonra geri dönecek olan Mars kişisel açıdan son derece önemli adımlara, girişimlere, isteklere işaret etmekte. Ancak önemli adımları 27 Haziran’a kadar tamamlamakta fayda var.

13 Ağustos-11 Eylül arasında beklenmedik durumlara, elde olmayan nedenlere dikkat etmek ve bilgi sahibi olmadan karar vermemek gerekiyor.

11 Eylül-16 Kasım arasında yeniden burcunuza ilerleyecek olan Mars size eksikleri tamamlama ve yeniden hızlanma imkanı getirmekte. Bu dönemde hedeflerinize daha hızlı ilerleyebileceksiniz.

16 Kasım sonrasında ise parasal konularda daha akılcı olmaya gayret etmelisiniz. Bu dönemde çok çalışmak gerekebilir ancak ekstra masraflar da söz konusu olabilir.

Mars’ın gerilemesi

Mücadele ve savaş gezegeni Mars bu yıl 27 Haziran-27 Ağustos tarihlerinde geri harekette olacak. Burcunuzdan, Oğlak’a gerileyecek olan Mars bu yaz, özellikle kişisel girişimlerinizi tekrar tekrar gözden geçirebileceğinizi anlatmakta. Bu dönemde önemli başlangıçlar yapıyor olsanız da, 13 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında elde olmayan nedenler engeller karşısında sabırlı olmanız gerekebilir. Bu tarihler arasında yapacağınız bazı girişimler istediğiniz hızda ilerlemeyebilir.

Yükselen burcunuza göre 2018

Yükselen Koç: Genel olarak öncü, girişken, odaklı bir yapınız var. Tek başına hareket etmekten hoşlanıyorsunuz. Ancak bu yıl mesleki alanda daha fazla yük ve sorumluluk var. Belirli bir zirveye ulaşmış olmakla birlikte, bundan sonra dışsal şartlar sizi çok daha zorlayabilir. İş hayatında özellikle 17 Mart-16 Mayıs arasında daha fazla gayret göstermeniz gerekiyor. Yılın son aylarında, şansın size daha çok yardımcı olduğunu görebilirsiniz. 2018 iş hayatınıza ve para kazanma tarzınıza yepyeni koşullar getirmekte.

Yükselen Boğa: Hayata bakışınızda güvenlik ve istikrar aramakla birlikte sık sık kontrol dışı durumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu yıl iş hayatınızda ilerleme ve yeni insanlarla tanışmaktan ötürü fırsatlar var. Aynı zamanda özel hayatınızda ilişkiler önem kazanmakta. Süregelen bir beraberlik evliliğe de dönüşebilir. Bu yıl kariyerinizde uzaklarla ilgili konular, uluslararası işler daha ciddi ilgilenmeyi gerektirebilir. Mesleki alanda 27 Haziran-13 Ağustos arasında daha sakin olmaya bakmalısınız.

Yükselen İkizler: Son iki yıldır profesyonel alanda ilerlemeler dikkat çekiyordu. Şimdi bu dönemde finansal anlaşmalara dikkat etmeniz gerekebilir. Miras, borç, alacak işleri ile daha çok uğraşabilirsiniz. Bu yıl çok fazla iş ve meşguliyet söz konusu. 18 Kasım’a kadar ilerlemeler sınırlı olabilir ancak yılın son ayları daha ödüllendirici olacak. 17 Mart-16 Mayıs ve 13 Ağustos-11 Eylül arasında finansal konularda kriz çıkaran koşullar olabilir. 24 Nisan-19 Mayıs arasında aşkta daha mutlu olabilirsiniz.

Yükselen Yengeç: 2018 iş hayatınıza ve sorumluluklarınıza önemli vurgular getiriyor. Tecrübeniz ve statünüz arttıkça sorumluluklar da artmakta. Kariyer çizginizde yükselme getiren imkanlar var. Ayrıca bu yıl çocuklarla ve aşk hayatınızla ilgili olumlu şanslar da söz konusu. Hayattan daha çok keyif alabilirsiniz. Ancak 17 Mart-16 Mayıs ve 27 Haziran-27 Ağustos dönemlerinde ilişkilere dayalı sıkıntılar gündeme gelebilir. 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta mutluluk daha kolay.

Yükselen Aslan: 2018 çok fazla çalışma, uğraş ve yeni sorumluluklar getirmekte. Kararlı bir kişisiniz ancak bu yıl enerjinizi planlı harcamalısınız. İş hayatında organizasyonel sıkıntılar çoğalabilir. Sağlığınıza da daha çok özen göstermelisiniz. Bu yıl ailevi konular daha olumlu meşguliyetler getirebilir. 27 Haziran-27 Ağustos arasında ortaklıklar, evlilik ve anlaşmalar alanında daha fazla çatışma söz konusu olabilir. 7-31 Mart aşk hayatınıza yeni heyecanlar getirmekte.

Yükselen Başak: Son iki yıldır iş hayatınızda sıkışmalar gündeme gelmiş olabilir. Neyse ki bu dönemde 2020’ye kadar istediğiniz işlere odaklanabilirsiniz. İşte yenilenme ve verimlilik var. Aşkta daha gerçekçi olma ihtiyacı var. Bu alanda koşullar tam istediğiniz gibi olmayabilir. 26 Ocak-17 Mart arasında iş hayatında daha sabırlı olmalısınız. 18 Kasım sonrasında yerleşiminizi ilgilendiren konularda daha özgür olabilirsiniz. 10 Temmuz-7 Ağustos aşk hayatınıza güzel zamanlar getirebilir.

Yükselen Terazi: Bu yıldan başlayarak hayatınızda önemli değişiklikler gündeme gelmeye başlıyor. 2020’ye kadar ailevi konularda daha fazla sorumluluk söz konusu. Dolayısıyla işten özel yaşamınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Ailevi konularda 17 Mart-16 Mayıs arasında daha planlı olmalısınız. Yılın son aylarında yolculuklar ve eğitsel uğraşlar daha bereketli olabilir. 18 Ocak-11 Şubat, 24 Nisan-19 Mayıs dönemlerinde aşkta daha kolay mutlu olabilirsiniz.

Yükselen Akrep: Bu yıl 18 Kasım’a kadar Jüpiter yükselen burcunuzda ilerlerken pek çok açıdan şanslısınız. Kişisel istekleriniz daha kolay gerçekleşirken, kendinize güveniniz artmakta. Bu yıl yakın çevrenizle ilgili konularda sorumluluklar artabilir. 16 Mayıs-13 Ağustos döneminde işte sabırlı olmak, eve ve yerleşime yönelik konularla daha fazla ilgilenmek gerekebilir. 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta daha kolay mutlu olabilirsiniz.

Yükselen Yay: Son iki yıldır alınan sorumluluklardan sonra bu yıl dikkatinizi iş ve para konularına vermeye başlıyorsunuz. İş ve parasal konularda 17 Mart-16 Mayıs arasında daha fazla mücadele olabilir, bu tarihlerde daha gayretli ve planlı davranmalısınız. Bu yıl 18 Kasım’a kadar beklentilerinizi düşük tutmalısınız. Yılın son aylarında çok daha olumlu ve rahatlatıcı gelişmeler var. Aşkta ve arkadaşlıklarda 7-31 Mart ve 14 Haziran-10 Temmuz arasında mutluluk daha kolay olacak.

Yükselen Oğlak: Bu yıl hayatınıza çok önemli değişiklikler getirmekte. Son yıllarda yaşanan belirsizliklerden sonra şimdi yeniden hayatınızın dümenine geçiyorsunuz. 2020’ye kadar kişisel alanda ciddi kararlar, başlangıçlar ve yeni sorumluluklar var. Bu yıl sosyal alanda daha aktif olabilirsiniz. 17 Mart-16 Mayıs arasında atılımlar var. Yılın son aylarında ruhsal konulara ve kabullenmeye daha açık olabilirsiniz. 31 Mart-24 Nisan ve 10 Temmuz-7 Ağustos arasında aşkta mutluluk ve keyifli zamanlar mümkün.

Yükselen Saka: Bu yıl mesleki alanda karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Ancak iş hayatında kontrolünüzün dışında gelişmeler de olabilir. Dolayısıyla bu yıl riskli işlere, gizli düşmanlıklara dikkat etmek gerek. 18 Kasım sonrasında yeni umutlar ve sosyal açıdan daha canlı bir dönem başlıyor. Bu yıl 16 Mayıs-27 Haziran arasında dikkat çekici başlangıçlar yapabilirsiniz. 18 Ocak-11 Şubat, 24 Nisan-19 Mayıs arasında aşkta ve çocuklarla ilgili konularda daha keyiflisiniz.

Yükselen Balık: Son iki yılda ağır sorumluluklar ve yükler altındaydınız. Ancak bu yıl kendinizi geliştirebileceğiniz yeni olanaklar var. Uzaklar, yolculuklar, yabancılarla ilgili gelişmeler size daha çok ilham verebilir ve bakış açınızı iyimserleştirebilir. 18 Kasım sonrasında iş hayatında ilerleme şansınız artmakta. 26 Ocak-17 Mart arasında mesleki alanda daha atılgan olmak gerekiyor. 11 Şubat-7 Mart ve 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta daha şanslı olabilirsiniz.

Dikkatler üzerinizde