R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu dönemde beklentilerimizde daha mantıklı olmaya bakalım. Beraberliklerde daha yoğun, daha iniş çıkışlı ve mutluluğumuzu gölgeleyen durumlarla daha sık karşılaşabiliriz.

Daha önceki haftalarda aşk gezegeni Venüs’ün getirebileceği huzursuzluklardan, kararsızlıklardan söz etmiştik. Bu salı günü Terazi burcunun tam ortasında, daha tartışmalı ve sürtüşmeli kabul edilen “yanan yol”un en başında yeniay gerçekleşiyor. Terazi denge, adalet, doğru davranışla yakından ilişkili bir sembol olarak, bu dönemde ektiklerimizi biçmek konusunda hassas bir dönemden geçeceğimizi anlatıyor.

Haberin Devamı

İlişkilerimiz açısından hassas bir dönemde olabiliriz. Bu dönemde, evlilikte ve beraberliklerde daha yoğun, daha iniş çıkışlı ve mutluluğumuzu gölgeleyen durumlarla daha sık karşılaşabiliriz.

Çoğu zaman bu tür koşullar içerisinde, tatminsizlikler ve geçmişten gelen konular yeniden su üstüne çıkacaktır. Kırılgan bir denge içindeyiz. Kimi zaman çekişmeler, kadın-erkek ilişkilerinde eski defterler yeniden açılabilir.

Venüs Akrep burcunda gerilerken, Mars’la da kare açı içinde görülmekte. Venüs Mars’ın burcu Akrep’te olduğu için bu açı içerisinde daha fazla zorlanmakta ve zarar görmekte. Bu görünüm, özellikle 11 Ekim civarında kıskançlıklara, çatışmalara ve tutkulardan doğan yanlış hareketlere neden olabilir. Venüs ve Mars zor açılarında arzular yüzünden hem kendimize, hem de başkalarına zarar verebilecek girişimlere, akılcı olmayan, tamamen duygusal durumlara, kavgalara yol açabilir. Bu görünüm aynı zamanda parasal konular, harcamalar ve beklenmedik masraflar anlamına da gelebilir. Böyle bir dönemde elimizdekini tutmak pek kolay olmayacağı için, birikimlerimizle ilgili ani olaylar ve harcamalar yaşayabiliriz.

Ekimin son günlerine dikkat

Aşk ve keyifleri anlatan Venüs 31 Ekim’de yeniden Terazi burcuna geri dönecek. Öyle olmalı ki, bu dönemde özellikle ilişkiler ve parasal açıdan yaşadığımız stresler kasım ayına da yansıma yapacak ve önemli kararlar, sonuçlar kasımda daha çok belli olacak. 30-31 Ekim günleri özellikle dikkat çekici. Zira bugünlerde Venüs hem ay düğümleri ile kare açı yapacak, hem de Uranüs’le karşıt duracak. Bu nedenle, ekimin son günlerine çok dikkat edelim. Zira bugünlerde önemli seçimler, uyanışlar ve değerlendirmeler içerisinde olabiliriz. Ani bir kararla yön değiştirebilir ve aşk hayatımızı ilgilendiren konularda daha kritik değerlendirmeler yapabiliriz. Belki de bugünlerde artık yolun sonuna geldiğimizi ve bir sonuç çıkarmanın daha doğru olabileceğini de fark edebiliriz.

Haberin Devamı

Salı günü 9 Ekim’de gerçekleşecek Terazi yeniayında, yine Terazi yükselirken, Yengeç burcu da en tepede duruyor. Dolayısıyla oldukça hızlı hareket edeceğimiz, ilişkiler, ailemizle ya da güvenliğimizle ilgili konularla daha fazla uğraşabileceğimiz bir dönemden geçiyoruz. Bugünlerde ilişkilerimizde bizi baskılayan, zorlayan koşulları anlamak ve olası manipülasyonlara dikkat etmek gerekebilir. Duygusal ögeleri açıklayan Venüs ve Mars zor açı yaparken, başkalarından beklentilerimizde ve aşkta daha bilinçli olmaya bakalım.