R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Astrolojide öfkeyi, harekete geçmeyi ve doğal olarak savaş enerjisini temsil eden Mars, Yay burcuna ilerledi ve 17 Mart’a kadar da bu burçta kalacak

MARS YAY BURCUNDA

Dün savaş ve mücadele gezegeni Mars Yay burcuna ilerledi ve 17 Mart’a kadar da bu burçta kalacak. Mars ateş elementinden Yay burcunda son derece heyecanlı, yayılmacı ve çoğu zaman fanatiktir. Mars astrolojide öfkeyi, harekete geçmeyi ve doğal olarak savaş enerjisini temsil eder. Günlük hayatımızda gerekli ve doğal bir kullanım içerisinde olsa da, Mars astrolojide kötücül (malefik) yani kötülük getiren bir güç olarak değerlendirilir, zira enerjisi yaşamı desteklemekten çok yaşama karşıdır. Yay gibi sınırları aşmak isteyen, risk almaya ve deneyime son derece açık bir burçta bu gezegen daha şiddetli ve teskin edilmesi daha zor olacaktır. Ayrıca unutmayalım ki Mars bu süreçte, Akrep burcundaki Jüpiter ile de karşılıklı bir ilişki içerisinde yer alıyor olacak. Zira Mars Jüpiter’in burcu Yay’da ilerlerken, Jüpiter de Mars’ın burcu olan Akrep’te yer almakta. Durum böyle olunca, Mars’ın kontrol edilmesi zor enerjisi sanki yanan bir aleve işaret etmekte.

Haberin Devamı

Uluslararası konular

Yay uluslararası konularla, dinsel ögelerle yakından ilişkili bir burçtur. Mars Yay burcunda ilerlerken ideolojik çatışmalar, arkasında inanç ve fanatik görüşlerin yer aldığı motivasyonlar çok daha fazla hararetlenebilir. Kolayca etrafa sıçrayabilecek bu enerjiler altında daha kontrollü olmak gerekir. Zira birbirini besleyen ve hazırda bekleyen tartışmaları tetikleyebilecek olan bu kombinasyon eğer önlemci davranılmaz ise, uluslararası konularda sınırları kolayca aşabilecek bir öfkenin son derece tehlikeli olabileceğini açıklamakta. Böyle bir dönemde yangına körükle gitmekten uzak durmak ve daha itidalli davranmak gerekecek.

Hareketli bir dönem

Doğum haritanızda Yay ve Akrep burcunun olduğu evlere özellikle dikkat etmenizi öneririm. Bunu anlayabilmek için, yükselen burcunuzu 1 kabul ederek, Akrep’e kadar sayabilirsiniz. Örneğin yükselen burcunuz Yengeç ise, Akrep 5. , Yay da 6. evi içine alacaktır. 17 Mart’a kadar sürecek olan bu dönemde, Yay burcunun olduğu evin konularında çok daha hareketli ve mücadeleci olabilirsiniz. Mars yüksek enerji ve aksiyon getiren bir gezegendir. Ancak bu evin konularında kararlılık gösterirken risk ve huzursuzluklar da gündeme gelebilir. Örneğin bu evin konularında yabancılarla ilgili işleriniz var ise, bu konularda gerginlikler söz konusu olabilir. Belirli bir düşünce ve inancı fazla vurguluyor, kendinizi haklı görüyorsanız, görüşlerinizi ifade etme konusunda aşırı ateşli ya da kontrolsüz de davranıyor olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğal olarak bu gelişmeler, Akrep burcunun olduğu evin konularıyla da bağlantılı olabilir. Haritanızda Akrep burcunun olduğu evin konularında transit Jüpiter nedeniyle genişleme ve yeni deneyimlere açık olma durumu yaşanırken, Mars bu duruma daha büyük bir şevk getirecektir. Pek çok açıdan cesur davranabileceğimiz bir döneme girmekteyiz. Haritalarında Akrep ve Yay burçları özellikle köşe evler olan, 1, 4, 7, ve 10. evlerde yer alan kişiler bu transitleri daha dikkat çekici biçimde kullanabilirler. Ayrıca Mars-Jüpiter kombinasyonu büyük enerji, heyecan verici olanaklar ve risk almakla ilişkili olduğundan, başarıya erişebilmek için bu yüksek enerjiyi daha bilinçli ve dengeli kullanmaya bakmalıyız. Kişisel planda görüşlerimizi, tutkulu olduğumuz konuları çarpıcı biçimde ortaya koyarken biraz da programlı ve disiplinli olabilmek işimizi kolaylaştıracak ve bu yüksek enerjiyi olumlu yöne çekebileceğimizi anlatıyor. Aksi halde ise, düşünülmeden alınan riskler ve fazla iyimserlik önemli kayıplara yol açabilir.