R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu yıl pek çok Koç için sorumluluklar artıyor. Kariyer evinize yerleşen Satürn, size daha üst bir pozisyon getirebileceği gibi, daha fazla yük ve baskı altına da sokabilir

Sorumluluklar ve yükler artıyor

Bu yıl çok önemli gezegen hareketleri görülmekte. Bu değişikliklerin özellikle sorumluluklarınızı, iş hayatınızı köklü biçimde değiştirebileceği anlaşılmakta. Pek çok Koç burcu için sorumluluklar artarken, mesleki konularda geleceği düşünme gereği ortaya çıkmakta. Bunun en önemli nedeni 20 Aralık’ta kariyer evinize yerleşen Satürn. Sorumlulukları ve yükleri anlatan bu gezegen size daha üst bir pozisyon getirebileceği gibi, daha fazla yük ve baskı altına da sokabilir, bu nedenle iş hayatınızda bazı zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Eğer şimdiye kadar dikkatli ve sorumlu davranmışsanız, ödüllendirilebilir, belirli terfiler alabilirsiniz ancak hazırlıksızsanız önümüzdeki dönemde bazı sıkıntılar, yöneticilerle ya da sektör içerisinde ortaya çıkan koşullar yüzünden zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla iş hayatındakiler, yöneticiler ve iş sahipleri açısından gelişen şartlara dikkat etmek, bu süreçte önemli büyük riskler almamak daha doğru bir yaklaşım olabilir.

Haberin Devamı

Sorumluluklar ve yükler artıyor
Farklı bakış açıları

Yenilikleri ve hızlı değişiklikleri açıklayan Uranüs de bu yıl Boğa burcuna yerleşmeye hazırlanıyor. Uranüs 2010’dan bu yana sizinleydi ve hayatınızda çok hızlı, canlı ve sürprizlerin ortaya çıktığı bir tempo yaşadınız. Bu yıl 15 Mayıs’ta Uranüs Boğa burcuna ayak basarak özellikle iş hayatınıza, parasal konulara ve maddi kaynaklarınızı nasıl kullandığınız konusuna yenilikler getirmeye başlayacak. Yepyeni koşullar yeteneklerinizi daha yaratıcı kullanmanıza yardımcı olabilir. Ancak parasal alanda ilgili konularda şimdiye kadar süren istikrarın da biteceği görülmekte.

Şans ve genişleme gezegeni Jüpiter ise bu yıl 8 Kasım’a kadar Akrep burcunda ilerleyecek. Yılın büyük bir bölümünde şans size daha çok başkalarından, ortaklı işlerden, yatırım, sigorta ve miras gibi konulardan, eşinizden ya da ortağınızdan gelebilir. Ortaklıklardan yana şansınız var ancak bu durum kimi zaman krizlere, endişelere de yol açabilir. Dolayısıyla, bu yıl şansınız başkalarına çok bağlı gözükmekte.

Haberin Devamı

Plüton’un baskıları

2008’den bu yana burcunuzu baskı altında tutan Plüton bu konumunu sürdürüyor. Bu durum kurumsal hayatta değişimler yapmayı zorunlu kılmakta. 8-13 Nisan arasında doğmuş bir Koç iseniz, bu yıl Plüton’un doğrudan teması altındasınız. Bu durum sizi daha hırslı kıldığı gibi, kariyerinizde güçlü mücadelelerle karşılaşabileceğinizi de anlatıyor. Göstereceğiniz dayanıklılık sayesinde kendinizi yenilemek gerekecek. Bu süreçte kişiliğinizi, hayat amacınızı derinden sorgulayabilirsiniz. Otorite figürleri ve güçlü kişilerle ilişkilerinizi daha dikkatli yönetmeye özen göstermelisiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl aşk ve yaratıcılık evinizde yer alan kuzey ay düğümü yakın ilişkilerinizi geliştirebileceğiniz önemli ruhsal tecrübeler getirmekte. Aşkın hayatınıza getirebileceği yeni boyutlara açıksınız. Genel olarak bakıldığında ise bu yıl mesleki konulardaki yükler ve değişiklikler aşk ve ilişkilere çok fazla zaman ayıramamanıza neden olabilir. Yine de Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemler olan, 7-31 Mart, 14 Haziran-17 Temmuz, 7 Ağustos-9 Eylül ve belki daha karmaşık olmakla birlikte, 31 Ekim-2 Aralık arasında sevgi ilişkilerinde daha canlı koşullar var.

Haberin Devamı

Bu yıl aşk gezegeni 5 Ekim-16 Kasım arasında geri gideceği için evlilik, nişan gibi önemli kararlardan kaçınmak daha mantıklı olacak. Aynı zamanda 10 Temmuz-7 Ağustos ve 9 Eylül-5 Ekim ve 2 Aralık sonrasında aşkta daha karmaşık durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Bu yıl tutulmalar neler getiriyor?

Bu yıl tutulmalar Ocak, Şubat, Temmuz ve Ağustos’ta gerçekleşecek. Bunlardan üçü Güneş tutulması olacak. 31 Ocak’ta Aslan burcunda bir Ay tutulması var. Bu tutulma özellikle aşk hayatınıza, çocuklarla ilgili konulara, yaratıcı alana güçlü bir vurgu getirmekte. 15 Şubat’ta Saka burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması ise gelecek beklentilerinizde farklı yönlere gitme isteği getirebilir.

13 Temmuz’da Yengeç burcunda gerçekleşen Güneş tutulması ailevi konulara, ev hayatınıza ve toprağa, ülkeye ait koşullara vurgu getirmekte. 27 Temmuz’da Saka burcunda Ay tutulması var. Bu arkadaş gruplarında, gelecek hedeflerinizde çalkanmalar anlamına gelebilir. 11 Ağustos’ta Güneş tutulması ise size daha büyük bir cesaret, aşkta ve çocuklarla ilgili konularda pozitif yenilikler getirmekte.

Merkür gerilemesi hangi temaları getirmekte?

İletişim ve hareket gezegeni Merkür bu yıl ateş elementi burçlarda geri gidiyor olacak. Dolayısıyla bu yıl kendinizi ifade etmek, risk almak için düşüncelerinizi yeniden gözden geçirmek durumunda kalabilirsiniz. Merkür kararları, pazarlıkları, anlaşmaları ve yazışmaları açıkladığı için Merkür geri giderken verilen pek çok kararı yeniden gözden geçirmek gerekecektir. Ancak net ve son kararı Merkür döndükten sonra vermek en iyisidir.

Merkür’ün ilk gerilemesi 23 Mart-15 Nisan arasında burcunuzda yaşanacak. Bu dönemde kişisel planda önemli kararları gözden geçirmek, acele etmemek ve önemli girişimlerden uzak durmak, daha çok eksikleri tamamlamak yerinde olacak. 26 Temmuz-19 Ağustos arasında Aslan burcunda gerileyecek olan Merkür, bu dönemde çocuklarla ilgili konularda ya da kendi özel ilgi alanlarınıza zaman ayırmak konusunda önemli bir vurgu getirmekte. 17 Kasım-7 Aralık arasında ise uzaklarla ilgili bir gelişme, bazı krizlere ya da ortaklı işlerin, finansal konuların gündeme gelmesine neden olabilir.

Mars’ın gerilemesi

Mücadele ve savaş gezegeni Mars bu yıl 27 Haziran-27 Ağustos’ta geri harekette olacak. Oğlak burcuna gerileyecek olan Mars, gelecek hedefleriniz, takım çalışmaları ile ilgili gelişmelerin kariyerinizi etkileyebileceğini anlatıyor. Dolayısıyla bu tarihler arasında karar değişikliğine gitmemek, önemli projelere girişmemek daha yerinde olacak. İş hayatında 17 Mart-16 Mayıs aralığını daha iyi değerlendirmeye gayret etmelisiniz.

İş, para ve kariyer

Bu yıl kariyer hayatınızda önemli gelişmeler ve daha farklı bir strateji izlemenizi gerektiren dışsal temalar ağır basmakta. Satürn’ün Oğlak burcuna ilerlemesi hem sorumluluklar hem de ağırlaşan yükler getirmekte. İşinizde daha fazla kurumsal yük ve kısıtlama ile karşılaşabilirsiniz. Üstlerinizin sizden beklentileri yükselebileceği gibi, sektörü etkileyen kısıtlamalar ya da şirketinizi zorlayabilecek gelişmeler de söz konusu olabilir. Dolayısıyla kendinizi oldukça baskı altında bulabilirsiniz. Parasal alanda belirli fırsatlar da var. Ortaklı işlerden, gelebilecek finansal destekleri iyi kullanmaya bakmalısınız. Tek başına hareket etmek oldukça zor olabilir.

26 Ocak’a kadar olan dönemde finansal alanda daha dikkatli olmalısınız. Önemli ortaklıklardan kazançlar olabileceği gibi bazı endişeler ve abartılı tutumların neden olabileceği sıkıntılar da olabilir.

26 Ocak-17 Mart arasında iş hayatında yolculuklar, yabancılarla ilgili hareketlilik, düşüncelerinizi daha fazla paylaşma arzusu dikkat çekmekte. Bu dönemde medya, basın, yayın ve akademik uğraşlar da öne çıkabilir.

17 Mart-16 Mayıs arasında iş hayatınızda daha fazla mücadele ve hırs ortaya koyabilirsiniz. Bu dönemde üstlerinizin dikkatini çekmek ve yönetimde olabilmek için kıyasıya çaba gösterebilirsiniz. Başarıya daha yakınsınız ancak daha stratejik olmalısınız.

16 Mayıs-13 Ağustos arasında takım işleri ve gelecek hedeflerinizi gözden geçirmeniz zamanınızın büyük bir kısmını alabilir. Bu süreçte dikkatli olmak ve özellikle 27 Haziran’dan sonra büyük değişikliklere gitmemek gerekiyor. Pek çok kararınızı gözden geçirmeniz gerekebilir.

13 Ağustos-11 Eylül arasında da değişiklikler, ayarlamalar ve özellikle mesleki konularda toparlanması gereken durumlar var.

27 Ağustos’tan sonra eksik kalan işler ve kararlar yeniden ele alınabilir ve hızlanma başlayabilir.

11 Eylül-16 Kasım arasında da bir önceki dönemlerde gündeme gelen eksiklerin tamamlanması devam edecek. Gruplar ve sosyal katılımı olan konular üzerinde durabilirsiniz.

16 Kasım sonrasında ise daha dikkatli olmak, aşırı hayal kurmamak ve gereksiz risklere girmemek gerekiyor. Bu dönemde dikkatsizlikler, yanılmalar önemli kayıplara veya endişelere yol açabilir.

Yükselen burcunuza göre 2018

Yükselen Koç: Genel olarak öncü, girişken, odaklı bir yapınız var. Tek başına hareket etmekten hoşlanıyorsunuz. Ancak bu yıl mesleki alanda daha fazla yük ve sorumluluk var. Belirli bir zirveye ulaşmış olmakla birlikte, bundan sonra dışsal şartlar sizi çok daha zorlayabilir. İş hayatında özellikle 17 Mart-16 Mayıs arasında daha fazla gayret göstermeniz gerekiyor. Yılın son aylarında, şansın size daha çok yardımcı olduğunu görebilirsiniz. 2018 iş hayatınıza ve para kazanma tarzınıza yepyeni koşullar getirmekte.

Yükselen Boğa: Hayata bakışınızda güvenlik ve istikrar aramakla birlikte sık sık kontrol dışı durumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu yıl iş hayatınızda ilerleme ve yeni insanlarla tanışmaktan ötürü fırsatlar var. Aynı zamanda özel hayatınızda ilişkiler önem kazanmakta. Süregelen bir beraberlik evliliğe de dönüşebilir. Bu yıl kariyerinizde uzaklarla ilgili konular, uluslararası işler daha ciddi ilgilenmeyi gerektirebilir. Mesleki alanda 27 Haziran-13 Ağustos arasında daha sakin olmaya bakmalısınız.

Yükselen İkizler: Son iki yıldır profesyonel alanda ilerlemeler dikkat çekiyordu. Şimdi bu dönemde finansal anlaşmalara dikkat etmeniz gerekebilir. Miras, borç, alacak işleri ile daha çok uğraşabilirsiniz. Bu yıl çok fazla iş ve meşguliyet söz konusu. 18 Kasım’a kadar ilerlemeler sınırlı olabilir ancak yılın son ayları daha ödüllendirici olacak. 17 Mart-16 Mayıs ve 13 Ağustos-11 Eylül arasında finansal konularda kriz çıkaran koşullar olabilir. 24 Nisan-19 Mayıs arasında aşkta daha mutlu olabilirsiniz.

Yükselen Yengeç: 2018 iş hayatınıza ve sorumluluklarınıza önemli vurgular getiriyor. Tecrübeniz ve statünüz arttıkça sorumluluklar da artmakta. Kariyer çizginizde yükselme getiren imkanlar var. Ayrıca bu yıl çocuklarla ve aşk hayatınızla ilgili olumlu şanslar da söz konusu. Hayattan daha çok keyif alabilirsiniz. Ancak 17 Mart-16 Mayıs ve 27 Haziran-27 Ağustos dönemlerinde ilişkilere dayalı sıkıntılar gündeme gelebilir. 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta mutluluk daha kolay.

Yükselen Aslan: 2018 çok fazla çalışma, uğraş ve yeni sorumluluklar getirmekte. Kararlı bir kişisiniz ancak bu yıl enerjinizi planlı harcamalısınız. İş hayatında organizasyonel sıkıntılar çoğalabilir. Sağlığınıza da daha çok özen göstermelisiniz. Bu yıl ailevi konular daha olumlu meşguliyetler getirebilir. 27 Haziran-27 Ağustos arasında ortaklıklar, evlilik ve anlaşmalar alanında daha fazla çatışma söz konusu olabilir. 7-31 Mart aşk hayatınıza yeni heyecanlar getirmekte.

Yükselen Başak: Son iki yıldır iş hayatınızda sıkışmalar gündeme gelmiş olabilir. Neyse ki bu dönemde 2020’ye kadar istediğiniz işlere odaklanabilirsiniz. İşte yenilenme ve verimlilik var. Aşkta daha gerçekçi olma ihtiyacı var. Bu alanda koşullar tam istediğiniz gibi olmayabilir. 26 Ocak-17 Mart arasında iş hayatında daha sabırlı olmalısınız. 18 Kasım sonrasında yerleşiminizi ilgilendiren konularda daha özgür olabilirsiniz. 10 Temmuz-7 Ağustos aşk hayatınıza güzel zamanlar getirebilir.

Yükselen Terazi: Bu yıldan başlayarak hayatınızda önemli değişiklikler gündeme gelmeye başlıyor. 2020’ye kadar ailevi konularda daha fazla sorumluluk söz konusu. Dolayısıyla işten özel yaşamınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Ailevi konularda 17 Mart-16 Mayıs arasında daha planlı olmalısınız. Yılın son aylarında yolculuklar ve eğitsel uğraşlar daha bereketli olabilir. 18 Ocak-11 Şubat, 24 Nisan-19 Mayıs dönemlerinde aşkta daha kolay mutlu olabilirsiniz.

Yükselen Akrep: Bu yıl 18 Kasım’a kadar Jüpiter yükselen burcunuzda ilerlerken pek çok açıdan şanslısınız. Kişisel istekleriniz daha kolay gerçekleşirken, kendinize güveniniz artmakta. Bu yıl yakın çevrenizle ilgili konularda sorumluluklar artabilir. 16 Mayıs-13 Ağustos döneminde işte sabırlı olmak, eve ve yerleşime yönelik konularla daha fazla ilgilenmek gerekebilir. 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta daha kolay mutlu olabilirsiniz.

Yükselen Yay: Son iki yıldır alınan sorumluluklardan sonra bu yıl dikkatinizi iş ve para konularına vermeye başlıyorsunuz. İş ve parasal konularda 17 Mart-16 Mayıs arasında daha fazla mücadele olabilir, bu tarihlerde daha gayretli ve planlı davranmalısınız. Bu yıl 18 Kasım’a kadar beklentilerinizi düşük tutmalısınız. Yılın son aylarında çok daha olumlu ve rahatlatıcı gelişmeler var. Aşkta ve arkadaşlıklarda 7-31 Mart ve 14 Haziran-10 Temmuz arasında mutluluk daha kolay olacak.

Yükselen Oğlak: Bu yıl hayatınıza çok önemli değişiklikler getirmekte. Son yıllarda yaşanan belirsizliklerden sonra şimdi yeniden hayatınızın dümenine geçiyorsunuz. 2020’ye kadar kişisel alanda ciddi kararlar, başlangıçlar ve yeni sorumluluklar var. Bu yıl sosyal alanda daha aktif olabilirsiniz. 17 Mart-16 Mayıs arasında atılımlar var. Yılın son aylarında ruhsal konulara ve kabullenmeye daha açık olabilirsiniz. 31 Mart-24 Nisan ve 10 Temmuz-7 Ağustos arasında aşkta mutluluk ve keyifli zamanlar mümkün.

Yükselen Saka: Bu yıl mesleki alanda karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Ancak iş hayatında kontrolünüzün dışında gelişmeler de olabilir. Dolayısıyla bu yıl riskli işlere, gizli düşmanlıklara dikkat etmek gerek. 18 Kasım sonrasında yeni umutlar ve sosyal açıdan daha canlı bir dönem başlıyor. Bu yıl 16 Mayıs-27 Haziran arasında dikkat çekici başlangıçlar yapabilirsiniz. 18 Ocak-11 Şubat, 24 Nisan-19 Mayıs arasında aşkta ve çocuklarla ilgili konularda daha keyiflisiniz.

Yükselen Balık: Son iki yılda ağır sorumluluklar ve yükler altındaydınız. Ancak bu yıl kendinizi geliştirebileceğiniz yeni olanaklar var. Uzaklar, yolculuklar, yabancılarla ilgili gelişmeler size daha çok ilham verebilir ve bakış açınızı iyimserleştirebilir. 18 Kasım sonrasında iş hayatında ilerleme şansınız artmakta. 26 Ocak-17 Mart arasında mesleki alanda daha atılgan olmak gerekiyor. 11 Şubat-7 Mart ve 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta daha şanslı olabilirsiniz.

Sağlık
Bu yıl sağlınıza daha fazla dikkat etmeniz gereken dönemler var. Mesleki yükler ve gerginlikler yüzünden gevşemekte zorlanabilirsiniz. 17 Mart-16 Mayıs, 13 Ağustos-11 Eylül arasında daha sakin kalmak ve kendinize zaman ayırmak için çaba sarf etmelisiniz.

Sorumluluklar ve yükler artıyor