Resul Buksur

Resul Buksur

rbuksur@gmail.com

Tüm Yazıları

Genç, bilgisayar mühendisi, teknoloji girişimcisi, dolar milyoneri, hırslı bir yönetici ve taze anne... Marissa Ann Mayer, satın aldıkları Tumblr’la Yahoo’yu ayağa kaldırmakta iddialı

Ann Mayer’ı hafife almayın

37 yaşındaki Marissa Ann Mayer, Finlandiya kökenli bir aileden geliyor. Amerika’nın ünlü Stanford Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği ve yapay zeka üzerine eğitim aldı. Google’dan ayrıldıktan sonra Yahoo’nun başına getirildi.

Onun için artık teknoloji dünyasının popüler simalarından biri dersek pek yanlış olmaz. İnternet şirketi Google sayesinde elde ettiği yüz milyonlarca dolarlık serveti var. Marissa Ann Mayer, kayıtlı patentleri olan iyi bir bilgisayar mühendisi olmasının ötesinde, geçen yılın yaz aylarında Yahoo’nun başına getirilen üst düzey bir kadın yönetici. Birkaç ay kadar önce anne oldu.

Farklı bir yönetici
Mayer’ın adı geçen hafta yine bolca geçti. Bir süredir yönetiminde bulunduğu Yahoo, kullanıcı sayısı hızla artan ve popüler sosyal medya sitelerinden Tumblr’ı 1.1 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Ardı ardına çıkışlarıyla dikkatleri çeken
37 yaşındaki Mayer, Google’ın ünlü arama motorunun geliştiricilerinden biriydi. Şirkete ilk katılan 20 kişi içindeki genç mühendislerden biri olarak başladı ve Google’da birçok yeni servisin yaratılmasını yönetti.
İki yıl kadar önce Google’dan ayrılmasıyla elde ettiği hisse gelirleriyle bir anda birkaç yüz milyon dolarlık servetin oldu. Ardından gelen Yahoo transferi, hamilelik derken, Mayer bir anda önemli dergilerde dünyanın en güçlü kadınları arasında gösterilen isimlerden biri haline geldi. Geçtiğimiz aylarda bir erkek bebeği olan Mayer’ın, Yahoo’daki ofisine bebek odası kurdurduğu dedikoduları dolaşsa da, şirket içinde evden çalışmayı kaldırmak gibi ilginç uygulamalarıyla farklı bir yönetici profili sergilemeyi de ihmal etmiyor.
Genç kullanıcı profiliyle Tumblr’ın, uzun süredir kan kaybeden Yahoo’ya taze bir kan sağlamayı planlayan Mayer, şirketi ayağa kaldırmayı başarırsa adını teknoloji dünyasına altın harflerle yazdıracağı kesin.

Haberin Devamı

Teknolojide kadın gücü

Haberin Devamı

Arianna Huffington:
Adıyla kurduğu haber sitesi medyada örnek oldu. Siteyi 2011 yılında 315 milyon dolara AOL şirketine sattı. Halen sitesinin başında.
Sheryl Sandberg:
Google’ın güçlü kadın yöneticilerinden bir diğeri olan Sheryl Sandberg üç yıl kadar önce Facebook’a transfer oldu. O da Google zengini milyoner kadınlardan biri oldu.
Virginia Rometty:
Derin Mavi olarak bilinen IBM’in başına geçen ilk kadın CEO olmayı başardı.
Meg WhItman:
Dev bilgisayar şirketi HP’nin CEO’luk görevini yürütüyor.

APLİKASYON

Tabletteki dergi

Türkiye’de birçok dergiye elektronik olarak ulaşmak mümkün. Birçoğu şimdilik basılı hallerinin ekran görüntüsü gibi, ancak içeriğini ses ve videoyla genişleten tablet dergi versiyonları daha gelişmiş ve eğlenceli. İşte birkaç örnek...
* Turkcell dergilik: Zengin bir Türkçe dergi arşivini tabletlere taşıyarak önemli bir açığı kapatıyor.
Apple ve Android desteklemesi büyük artı. Fiyatlar uygun ve kitap bulmak da mümkün.
* Vodafone read: Benzer bir uygulamayı Vodafone aboneleri de kullanabiliyor. Dergilere PDF olarak erişilebiliyor. Uygulama içinde ücretli dergilerin yanı sıra ücretsiz dergiler de bulunuyor.
* NatIonal GeographIcs Türkiye: Amerika’da yılın
en iyi tablet dergisi ödülünü alan derginin Türkiye baskısı da aynı kalitede. 6.99 TL

Haberin Devamı

Cıvıltılar

BLACKBERRY’NİN TUŞLUSU. Şirketin yeni sistemini kullanan tam fiziksel Q klavyeli Q10 da satışa çıkıyor.
TWEET’LER GÖZE GİRDİ. Twitter, Google’ın popüler gözlük teknolojisi Glass için aplikasyon geliştirdiğini duyurdu.