Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


     Önümüzdeki yıl Fenerbahçe için çok önemli. "Ak akçe, kara gün içindir" bir atasözü. Şimdilerde "Ne olacak Fenerbahçe'nin hali" de bir atasözü oldu. Fenerbahçeli mutsuz ve üzgün. Mutlak surette başarı istiyor. Bunu da hakediyor. Kupa yok, lig yok ama baktığımızda seyirci rekoru yine Fenerbahçe'de. Şimdi herkes antrenör kim olacak diye merak içinde. Daum mu, Fernandez mi, Ersun Yanal mı yoksa gizledikleri başka bir isim mi? İşte tehlike burada başlıyor. Fenerbahçe yönetim kurulu ve başkanı masaya yumruğunu vuracak, daha ilk gün "Fenerbahçe'yi x hoca çalıştıracak" diyecekti. Ancak yıllardır yaptıkları hatayı bu sene de tekrarladılar. Rıdvan Dilmen mi, Mustafa Denizli mi olsun? Lorant mı, Oğuz mu? Lorant gittikten sonra Oğuz mu, başka birisi mi? Şimdi de gündemdeki isimler tartışılıyor. Bu tartışmalar en az bir ay sürüyor. Bu bir ay içinde Rıdvan'ı isteyenler, Denizli'yi isteyenler veya Daum'u isteyenler, ya da istemeyenler başlıyor yorumlara. Bu yorumların neticesinde farzedelim Daum geldi. İşte bir aydır söylenenler ortada, yazılanlar da. İstemeyenler daha sonra Fenerbahçe'nin maçlarına biz demedik mi diyebilmek için gidiyorlar. Bence en büyük hata burada. Gelen antrenör kamuoyunda hafifletiliyor. Ver kararını hemen, başlasın antrenör işe. İşler iyi giderse, isimler önemli değil. Kötü giderse zaten eleştirilecek. Neredeyse antrenör alınırken 900'lü hatlar açılacak, olsun mu olmasın mı diye. Benim şahsi fikrim yabancı hoca alınacaksa Daum alınmalıdır. Ligimizi iyi biliyor, Fenerbahçe taraftarına yapısı uygun ve kariyeri başarılarla dolu. On puan önde gitsin, kokainin k harfi bile konuşulmaz.
     
     En iyi antrenör skorbordda yatar. Fenerbahçe yeryüzünün en büyük antrenörü ile anlaştı. Bu hoca on tane Şampiyonlar Ligi Kupası kaldırmış. 20 yıl şampiyonluklar görmüş, kariyerinde ikincilik yaşamamış. Özel hayatında da zemzem suyu ile yıkanmış, adı hiçbir dedikoduya karışmamış. Atatürk havaalanında binlerce Fenerbahçeli karşılamış, omuzlara alınmış. Hazırlık çalışmaları başlamış, gazeteler yazıyor; Fenerbahçe 60 kilo verdi. Fenerbahçe komando eğitimi yapıyor, yıllardır böyle çalışırken görmedik. Ardından lig başlıyor. Galibiyet, beraberlik, mağlubiyet derken, Fenerbahçe 0 - Adanaspor 1, Samsunspor 2 - Fenerbahçe 1, Galatasaray 2 - Fenerbahçe 0. Sonra ne olacak? Bir an önce bundan kurtulalım denecek. Medya için isim önemli değil. Önemli olan SKORBORD.
     
     Ligin şampiyonu bu hafta belli olabilir. Beşiktaş'a bir puan bile yetiyor. Beşiktaş taraftarı sekiz yıl aradan sonra şampiyonluk görmek üzere ve çok heyecanlı. Hatta yenilgiye tahammülü yok. Maçın skoruna göre agresif olmaları da muhtemel. Bu yıl başlayan Fatih Terim'e tepki modasının devam etmemesini diliyorum. Fatih Terim, Türkiye'de devrim yaratmıştır. Bugün ligimizin tamamına yakınında yerli hocalar görev alıyor. Terim'in başarısı bu kapıyı açtı. Zaten hocanın başarılarını yazmaya kalksam Ediz bana "yerin bitti" der. Terim, çok iyi bir insan olmasının yanında iyi bir teknik direktör. Beşiktaşlı taraftarın görevi yazılarda okuduğumuz gibi Terim'i çiçeklerle karşılamaktır. Haa bu arada Beşiktaş'ın sembol oyuncularından Şifo Mehmet'in jübilesi de hiç birimize nasip olmamıştır. Çünkü Milan maçı ile futbolu noktaladı. Mehmet'e yakışır bir biçimde. Dünya devi Milan'ın başında Terim vardı. Bir telefonla, hiçbir şey beklemeden Beşiktaş İnönü Stadı'na Milan'ı getirdi. O günden sonra ilk kez İnönü'ye gelecek. Beşiktaşlılar lütfen unutmasın.
     
     Fenerbahçe'nin Veselinoviç ile şampiyon olduğu yıl iki kişi idmanımıza geldi. Bir tanesi 20 yaşlarında, diğeri 30 yaşlarında. Büyük olanı, "Kardeşim kan kanseri. Kısa bir ömrü kaldı. Tek dileği var, sizlerle antrenmana çıkmak" dedi. Biz de hocamızdan rica ettik, genç arkadaşımızı idmana aldık. Ona forma giydirdik. Yakından ilgilendik. Hatta antrenman bitiminde formasını çıkarmış, üstü çıplak dolaşırken, kendisini uyardık, "Hemen duşa git, kötü olma" diye. Hepimiz çok mutluyduk. Ama kısa süre sonra enayi yerine konduğumuzu öğrendik. Çünkü o çocuk hasta filan değilmiş. Kız arkadaşına Fenerbahçe'de oynadığını söylemiş ve "Dörtte idmanım var, gel izle" demiş.
     
     
     
     


SPOR


HASSAS DENGELER
At yarışları
Avrupa Ligleri
ÜLKER ÇELME YEDİ: 82-81
2. LİG puan durumu
Mehmet durdu Detroit uyudu
Gençler’e kolay lokma: 3-0
TEK PATRON LUCESCU
Yönetimden Daum freni
TERİM'DEN SON EMİR
Petkoviç'e taşlama
MİNDERDE FIRTINA
Klasik farkı
Bisiklette çekişme
Alkışlar Emre için
Denizli rüzgârı
Yıldıray'ın kader sınavı
Haber turu...
Ne demiştik...
Fenerbahçe'nin hatası
100. yılında Beşiktaş