Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çocuklar eğlenirken ailelerin dinlenebildiği bir tatil mümkün mü


Her ne kadar insan, “Çocukları da eğlensin, güzel vakit geçirsin, biz de bu sırada biraz dinlenelim” dese de, işin içine çocuk girince her şey onlarla ilgili olmak zorunda kalıyor. Gözünüz her an onların üzerinde olduğundan ve onlar hem çok çabuk sıkılmayı hem de çok çabuk huysuzlanmayı başarabildiklerinden tatil burnunuzdan geliyor. Ama tüm bunlara rağmen bir dahaki sene yine bavulunuzu toplayıp yine bir tatil köyünün yolunu tutuyorsunuz. Amaç çocuklarınızla iyi vakit geçirmek ve dinlenmek ama sonuç daha çok yorulmak ve tatilin tadını çıkaramamak olsa bile. Neden bahsettiğimi bilen ailelere müthiş bir haberim var. Antalya Side’de bulunan bir tatil köyü bu içinden çıkılmaz dilemmayı yıkmış. Gözümle gördüm ve hayran kaldım. Otium Eco Club Side adındaki bu tesis tamamen çocuklu aileler için dizayn edilmiş. Her şey çocuklar eğlenirken aileler de rahatça tatil yapabilsin diye en ince detayına kadar düşünülmüş.
Önce çocuklar için avantajlarından bahsedeyim. OTI Holding’in, ekolojik konsept ile yenileyerek 2009 yılında hizmete açtığı bu tesiste, çocuk havuzu, oyun evi, çocuk restoranı, sihirbaz, çocuk şovları, kukla tiyatrosu, çocuk anfi tiyatrosu, çocuk sineması, uyku odası, akülü araba pisti, beş havuz, kaydıraklı su parkı ve mini disco bulunuyor. Şimdi bu saydıklarımı öyle ufak tefek şeyler sanmayın. Bunlar sayesinde çocuklar sadece günün belirli bir saatinde değil, tümünde yapacak bir şeyler bulabiliyor. Böylece de ailelerine bağlı kalmadan eğlenebiliyorlar.

Haberin Devamı

Kulübün arkasında kim var?
Üstelik öyle sıradan bir animasyon ekibiyle değil, çocuğu olmayanların bile kalitesinden ve başarısından haberdar olduğu Neşe Erberk Joyfull House’un eğitmenleriyle vakit geçiriyor çocuklar. Yani en değerli varlıklarınız, beş farklı dil konuşabilen ve pedagojik eğitim alan bireylere emanet ediliyor.
Benim en çok hoşuma giden bir diğer konu ise çocuklar için özel aşçılar bulunması. Yani Otium Eco Club Side’de çocuk mönüsü dediğiniz şey (Diğer pek çok tatil köyünde olduğu gibi) sadece köfte ve patatesten oluşmuyor! Burada çocuk beslenmesi hakkında eğitim almış aşçılar, çeşit çeşit taze sebze ve etlerden miniklere özel mönüler hazırlıyor. Tabii ki bebekler de unutulmamış. Onlara özel meyve sebze püreleri ve özel makinelerde sterilize edilmiş ve ısıtılmış biberonlar da mevcut.
Tüm bu ayrıntıların belki de en güzel yanı, çocuklar böyle keyif çatarken ailelerin de ister deniz kıyısında ister havuz başında gönül rahatlığıyla güneşin ve serin suların tadını çıkarabilmesi. Ayrıca isterlerse odalarına çekilip çocuklarını 24 saat canlı kameralardan izlerken dinlenebiliyorlar da. Yok canları ağaçların altında güneşlenmek veya burası bir çocuk oteli olmasına rağmen çocuk seslerinden uzakta havuza girip güneşlenmek isterse, ona da bir çözüm bulmuşlar. Ana havuzdan uzakta olan ‘Relax Havuz’ bu isteğe sahip aileler için minik bir cennet edasında.
Ayrıca bunların yanında bizzat test edip hayran kaldığım sıra dışı bir SPA’ya sahip Otium Eco Club Side. Bu SPA’nın kapısından soyulan derimden kurtulmak için kese yaptırmaya girip 3 çeşit yağ masajı ve bir güzellik maskesi yaptırarak çıktım. Hem dekorasyonu hem de tecrübeli çalışanları ve işletmecisi ile memnuniyet garantili böyle bir SPA ile İstanbul’da bile karşılaşmadım dersem yeridir sanırım. Bu da çocuklar emin ellerdeyken insanın kendine kaliteli vakit ayırmasını sağlayabilecek bir diğer konu...
Uzun lafın kısası, çocuklarınızla tatil yapmaya niyetlendiyseniz ve hem onlar eğlensin hem siz kafanızı dinleyin istiyorsanız bu haftanın hatta bu sezonun tavsiyesi Otium Eco Club Side.