Sadık Gültekin

Sadık Gültekin

.

Tüm Yazıları

- Tercihler 6 Temmuz 2015 tarihinden itibaren 16 Temmuz 2015 saat 13:00’e kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilir.

- Tercihler mutlaka herhangi bir ortaokul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Düzeltmeler bu işlemden önce yapılmalıdır.

- En çok 25 okul tercih edilecektir.

- Okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarında ifade edilen yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanı dikkate alınmalı ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgileri incelenmeli.

Haberin Devamı

- 24 Haziran - 05 Temmuz 2015 tarihleri arasında özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacak. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde mümkün olabilir.

- “ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM” butonu işaretlendiği halde 11 Eylül 2015 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencileri yerleştirmeleri açık ortaöğretim kurumuna otomatik olarak yapılacak.

- Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

- Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup kayıtları otomatik olarak yapılacak.

- Tercih yapmayan renciler, açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

- Boş kalan kontenjanlar, 14 Ağustos 2015 tarihinde oges.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

- Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir.

- Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları, 17-21 Ağustos / 24-28 Ağustos / 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacak.

- Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilir. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin 2 nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecek.

Haberin Devamı

- Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üçer okul tercihi yapabilecek ve tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacak.

- Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin her birinde, isteyen öğrencilerin tercih başvurusunda bulunması esastır.

- Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları, 24 Ağustos - 31 Ağustos - 7 Eylül tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

- Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecek.

- İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde tercih başvurusu alacak. Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edecek. Yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Haberin Devamı

- Özel okullarda yüzde 100 burslu okutulacak öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, puan üstünlüğü esasına göre yüzde 5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk yüzde 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk yüzde 5’lik dilimden karşılayabilecek.

- Yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.

- Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor liselerine 10 Temmuz 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilir.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için de kayıt yapabilirler; ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacaktır.