Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Siz, onun etrafında kelebekler gibi uçuşurken ilişkiniz yolunda ama ya bir gün bunalıma girip surat asarsanız neler olacak?

Mutluluğun garantisi olmadığı gibi, etrafımıza şöyle hızlıca göz gezdirdiğimiz zaman “Mutluluktan geberiyorum” diyen de yok. İş, güç, hayat şartları yüzünden boyumuzdan büyük yüklerin altına giriyoruz. Peki nerede nefes alıp rahatlıyoruz, nerede mutlu hissediyoruz kendimizi? Sevdiceğimizin kollarında. Yani... Neşeli koşullar altında böyle olması gerekir de insan bazen mutluluğunu değil de bunalımını sevdiceğinin yanına taşıyor. İyi günde eğlenip gezerken problem yoksa, kötü günde destek beklemek tuhaf olmasa gerek. Fakat yok anacığım, bu zamanda kimse kimsenin derdiyle tasasıyla uğraşmak istemiyor.

Haberin Devamı

Surat asma

Son dönemde biriyle yeni görüşmeye başlayan kişiye verilen şu nasihati sıkça duyar oldum, “Aman çocuğun yanında surat asma. Hep güler yüzlü ol.” Yani, yazar burada diyor ki kendin olma, dürüst hiç olma, en iyi oyununu oyna! Oyna da, oyun dediğin nereye kadar sürer ki tatlım? Bakın, yedi yirmi dört trip atıp karşındakine buhran geçirtmek bir konu, gerçek sorunlarla boğuşurken ilişkiye sığınmak ayrı konu. Pardon da o ilişki yeri geldiğinde bana can simidi olmayacaksa neyleyim ben öyle ilişkiyi?

Gülümse, erkekler pozitif  kızları sever

Düşen omuzlar kalksın

Evet, bu zamanda herkeste bir saldım çayıra Mevla’m kayıra hali var ama şunu unutmayalım, o sorun istemeyen zatlar da bir gün kendi sorunlarını paylaşmak için sığınacak liman arayacak. Ve karma diye bir şey kesin var, kim kime nasıl davranırsa karşılığını gani gani alıyor.

Gülümsemek dünyanın en güzel şeyi (somurturken yüzümüzde gülümsediğimizden daha fazla kas çalıştırıyoruz) ama bazen hayat ağır gelebiliyor, omuzlarımız düşüveriyor. Elini tuttuğunuz kişi sizi gülümsetmek için düşen omuzlarınızı kaldırmaya çalışıyorsa, ne mutlu size. Çağımızın vebası bencillikten uzak duralım lütfen. Sadece kendini düşünen insanlar adı üzerinde, sadece kendini düşünür. Yani onların hayatlarında size yer yoktur. İşte bu sebeple siz iyiyken ve vericiyken her şey iyidir fakat azıcık suratınız düşse oyun dışı kalırsınız. Gülümseyin, pozitif olmak güzeldir. En güzeli ise kendiniz olmaktır.

Haberin Devamı

Gülümse, erkekler pozitif  kızları sever

Haftanın güzellikleri

Cachette: Sarıyer’de açılan Cachette, öğle yemekleri için son derece hoş bir mekan. Sağlıklı mutfağı sağ olsun, korkmadan ürkmeden lezzetlerin tadına varıyorsunuz.

Fantastik Canavarlar 2: İlk film hakikaten de fantastikti. Harry Potter evrenine giriş niteliğindeki serinin yeni filmine Johnny Depp ve Jude Law da katılmış.

TÜYAP: Benim imza günüm dündü, gelen herkese teşekkürler. Her yıl yarım milyon ziyaretçi alan kitap fuarının son günüyse bugün. Fuardaki enerjiyi hissetmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Pazar için yapılacak en güzel aktivite TÜYAP’a gitmektir!