Bir Günde Muhteşem Güneydoğu Anadolu Üçlüsü

21 Mayıs 2020

Göbeklitepe, Nemrut ve Şanlıurfa'dan sonra Güneydoğu Anadolu gezimize Halfeti ile devam ediyoruz. Sabah başladığımız gezimizde, önce Halfeti'de tekne turu yapacağız, sonrasında Zeugma Müzesi'ni gezeceğiz ve Gaziantep çarşılarını gezerek günümüzü tamamlayacağız. Zaman Ekim sonu. Bu bölgeyi gezmek için iyi bir mevsim; hava hafif serin ve parçalı bulutlu.

Halfeti

Halfeti, Şanlıurfa'nın yaklaşık üç bin yıllık bir tarihe sahip olan batı ilçelerinden birisidir. 2000 yılında Birecik Barajı'nın yapımı ve ilçedeki evlerin çoğunun su altında kalmasıyla birlikte 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşınmıştır. 2013 yılında uluslararası belediyeler birliği tarafından sakin şehir anlamına gelen "Citta Slow" ünvanını elde etmiştir. Fırat Nehri'nin altında kalan taş mimarisiyle saklı kent ve kayıp cennet olarak da anılmaya başlanan Halfeti, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir odak noktası haline gelmiştir.

Gezimize tekne turu ile başlıyoruz. Etkileyici doğal güzellikleri, Rum Kale'yi, eski taş evleri, camileri, eski kalenin kalıntılarını ve sular

Yazının Devamı

Fransa'nın Gastronomi Başkenti

6 Ocak 2020

Ulaşım ve Konaklama

Lyon’a THY’nin direkt seferiyle 6 Ekim sabah 8:15’te uçtum. Lyon havaalanından metroyla bir kez hat değiştirerek kalacağım “3.Arrondissement” teki Airbnb evime rahatça ulaştım. Eve kahvaltı için alışveriş yapıp, kahvaltıları evde hallettim.  “Casino supermarché” çok şubesi ve bol çeşidi olan iyi bir market seçeneği. Bu arada Vieux Lyon’da gezerken çok hoş bir otel keşfettim, içini de gezdim, alternatif olarak buraya not düşmek isterim: Collège Hôtel, 5 place Saint Paul.

 

Ne zaman gitmeli?

Benim gidişim Ekim ayındaydı.  Fransa’nın geneline göre daha sert bir iklime sahip olan Lyon’u ziyaret etmek için en ideal zaman Nisan-Ekim arası.  Bunun yanı sıra her sene Aralık ayında düzenlenen Lyon Işık Festivali’ni görmek isterseniz çok önceden planlama yapmak lazım çünkü bu dönem şehrin en kalabalık olduğu zamanlardan biri.

Gezilecek yerler

Yazının Devamı

İsviçre'nin Sofistike Güzeli: Cenevre

10 Aralık 2019

İlk Isviçre gezimi Cenevre’ye yapıyorum. Bu gezimdeki asıl hedef Lyon olduğu için, Cenevre’ye bir gün ve bir gece düşüyor ki bu süre Cenevre’yi gezmek için yeterli. Dolayısıyla bu kombinasyonu tavsiye ederim çünkü trenle 1 saat 50 dakikalık bir yolculukla Lyon’dan Cenevre’ye kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Pahalı bir şehir olan Cenevre için seyahat planlarken kalacak yer rezervasyonunu önceden yaparak veya şehrin biraz dışında kalarak daha hesaplı seçenekler bulmak mümkün.

Cenevre, İsviçre'de Cenevre Gölü kıyısında yer alıyor. İsviçre'nin Zürih şehrinden sonra en yüksek nüfuslu ikinci ve Fransızca konuşulan "Suisse Romande" İsviçre bölgesinin ise en büyük şehri. Resmi dil olarak Fransızca kullanılıyor; Fransızcanın yanı sıra Almanca ve İtalyanca konuşuluyor. Uluslararası kuruluşların merkez binalarının Cenevre’de olması, şehri dünya kültür şehri haline getirmiş.

Cenevre küçük ve derli toplu bir şehir. 2018 sayımına göre 495.249 kişi yaşıyor. Avrupa Nükleer Araştırma

Yazının Devamı

Çizmenin Topuğu: Puglia

26 Kasım 2019

Bir kez daha pek popüler olmayan, çok kendine özgü bir yere seyahat etme şansını yakaladım: İtalya’da çizmenin topuğunda yer alan Puglia bölgesi.




Ulaşım
Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşuyla Napoli’ye varıyoruz. Buradan bölgeyi gezeceğimiz aracımıza binip hemen yola çıkıyoruz.


Yazının Devamı