Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kuzey Kıbrıs, hem bir tatil, hem de eğitim ülkesi. Ada’nın kalkınmasında da en büyük getiri, bu iki sektörden geliyor. Kuzey Kıbrıs’ın ‘kumar ülkesi’ olarak görünmesine ‘katkı’ olmaya çalışan sanatçılarla ilgili yorumlarımı bir önceki yazımda sıralamıştım. Bu yöndeki eleştiriler, Kıbrıs’tan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın Kıbrıs’a yaptığı ziyarette de gündeme geldi. Ülkede dolu dolu bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Bey, medya yöneticileriyle bir araya geldi. Bir gazeteci, ‘kumar ve öğrenci’ üzerine bir soru sordu. Birçok öğrencinin,
kumar sektöründen etkilendiğini anlattı.

Haberin Devamı

Aradaki ilişki

Sayın Akdağ, kumar konusuna olumlu yaklaşmıyor ki, bu yöndeki düşüncesini de rahatlıkla ifade ediyor. “İkisi arasında bir ilişki var mı buna bakmak gerekir. Olabilir de, olmayabilir de...” diyen Akdağ, “Öğrencileri korumak lazım, onlara sahip çıkmak gerekir” uyarısı yapıyor. Haksız da değil.

AKDAĞ’IN  UYARISI

Mesaj alınmalı

Eğitim hassas alan. Öğrencilerin yanında ailelerin de etkilenmemesi gerekir ki Akdağ da, olumsuz bir algı oluşursa, bunun önlenmesini gerektiğine vurgu yaptı. KKTC hükümetinin, Akdağ’ın açıklamalarından gerekli mesajları alması gerektiğini not edelim. Yoksa, kaybeden ülke olur, başkası değil.

ŞAŞMAZ NİKAH ŞAHİDİ OLACAK

Necati Şaşmaz, Kıbrıs’ı ikinci evi yaptı. Her fırsat bulduğunda Ada’ya gidiyor. Genelde KKTC Eski Turizm Bakanı ve Milletvekili Ünal Üstel’in misafiri oluyor. Üstel’le Şaşmaz yakın dostlar. Ünal Üstel’in oğlu Emre, bir dönem ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinde oynamıştı. Gelecek hafta evlenecek olan Emre’nin nikah şahidi Necati Şaşmaz olacak.

Dizi kışın başlar

Öğrendiğime göre Şaşmaz, düğün öncesinde son hazırlıkları yerinde görmek için Kuzey Kıbrıs’a gitti. Burada Üstel Ailesi ve gelinle zaman geçirdi. Sonra Ada’dan ayrıldı. ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinin de kış aylarında yeniden
başlayacağını söyleyebiliriz.

ALEYNA, MADONNA VEYA JUSTIN Mİ?

“Bizim Justin Bieber’ımız, Madonna’mız Aleyna Tilki olamaz mı?” soruları sıkça yer alıyor gündemde. Bu gibi soruları gülümsemeyle karşılıyorum. Madonna ve Bieber’ı dinleme sayım belli değildir. Ama Tilki’yi
bir defa dinleme fırsatım oldu. Nedeniyse, bazı açıklamalarındaki şımarık tavırları,
ego patlaması yaşaması... Hiç haz etmedim.
Bana göre Aleyna da 1-2 şarkıyla üretmeden parlayanlar arasında yer alıyor. Milyonlara hitap eden sanatçılarla ‘eş değer’ tutulması doğru değil. Bir de dünya markası isimlerle aynı yerde anılması da şaşırtıcı.

Haberin Devamı

Üretimle gündem olunmalı

Tilki gibi çocukları, olmadıklarından fazla göstererek kötülük yapıyoruz. Onların eğitimden ve üretmeden uzaklaşmasına neden oluyoruz. Sanıyorlar ki, her gün haberiz, gündemiz ve çok büyüğüz. Bilmiyorlar ki, bu gibi olaylar saman alevine benzer.

Parlarsın ve bitersin. Onun da gidişi, bunu gösteriyor. Aleyna, geçmişe bakmalı.
Kendisi gibi onlarca çocuk ünlü oldu, kayboldu ve gitti. Sadece ‘üretenler’ ayakta kaldı. Ego ve şımarıklıkla değil, eğitim ve üretmeyle gündem olunmalı.