Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye’nin internetteki en popüler açık artırma sitesi GittiGidiyor.com’u bu yıl yaklaşık 217 milyon dolara dünyanın en büyük açık artırma sitesi ABD’li eBay’e satan 3 girişimci; Burak Divanlıoğlu, Serkan Borançılı ve Tolga Kabataş gayrimenkul sektörüne giriyor.
Bu hafta ‘Omurga Yapı Yatırımları’ adlı bir şirket kuran 3 girişimcinin ortağı ise inşaat sektörünün tecrübeli ismi Mehmet Erktin... 2002’de Tekfen Holding’in Emlak Grubu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Erktin, görevinden bu yıl mayıs sonu itibariyle ayrılmıştı. 250 bin lira sermayeli Omurga Yapı’daki bir ortak da internet yatırımcısı Aydonat Aysever. Şirketin
5 ortağının da hissesi yüzde 20’şer.
Burak Divanlıoğlu ve Serkan Borançılı İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden arkadaş. Mimarlıktan kazandıkları parayla 2001 yılında Suadiye’de bir apartman dairesinde GittiGidiyor.com’u kurdular. Daha sonra liseden arkadaşları mühendis Tolga Kabataş aralarına katıldı. ABD’li eBay, 2007’de Gittigidiyor.com’un yüzde 10’a yakın azınlık hissesini alarak Türkiye pazarına adım attı. eBay, bu yıl nisanda Gittigidiyor.com hisselerinin yüzde 93’ünü almak üzere anlaştı. Daha sonra anlaşmanın büyüklüğünün yaklaşık 217 milyon dolar olduğu açıklandı.
‘Omurgalı oyuncu olacağız’
Burak Divanlıoğlu, mimarlık kökenine atıfta bulunarak, “Yeni şirketimizin vitrininde Mehmet Erktin var. Bizim için özümüze dönmek gibi bir şey olacak” diyor. Mehmet Erktin ise yeni bir heyecanla işe koyulduklarını belirterek şunları anlatıyor:
“Kendi açımdan son 10 yıldır yaptığım işi yapacağım. Emlak geliştireceğiz. Öncelikle konut veya ofis projesiyle başlayacağız. Bu konuda hazırlıklarımız sürüyor. İlk işlerimiz orta üst kesime hitap edecek. Bahar aylarında ilk projemiz start alacak. Ben Tolga Kabataş ile tanışıyordum. GittiGidiyor.com satışı sonrası bir arayışları oldu. Burak Divanlıoğlu ve Serkan Borançılı mimar olmalarından dolayı bildikleri bir işe girdiler. Birlikte çok iyi ilerliyoruz.”
Şirkete ismini veren ‘omurga’ ise hem internet, hem de denizcilikle alakalı... Tüm ortakların birer teknesi olduğunu belirten Erktin, “Teknenin de, internetin de omurgası var. Ama biz özellikle sektörün omurgalı oyuncusu olacağız” diyor.