Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son yıllardaki hızlı çıkışıyla Türkiye’nin en büyük holdingleri arasında yerini alan Kayserili Boydak ‘güneşi gördü’.
Mobilyadan bankacılığa birçok sektörde iş yapan Boydak Holding, hidroelektrik ve rüzgâr enerjisi yatırımlarıyla da biliniyor.
Boydak, şimdi de Almanya’da faaliyet gösteren Türk işadamı Cenap Kuloğlu ile ortak olarak güneş enerjisine yatırıma hazırlanıyor. Boydak ailesi şubat ayı sonunda ‘Gün Güneş Enerjisi’ adlı yeni bir şirket kurdu. 1.5 milyon lira sermayeli şirketin ortakları arasında Hacı Boydak, Şükrü Boydak, Mustafa Boydak ve Memduh Boydak da var.
Holdingin Başkan Vekili Mustafa Boydak yeni şirketten CEO Memduh Boydak’ın sorumlu olacağını söylüyor. Memduh Boydak ise enerjide önemli bir mesafe kat ettiklerini, güneşi de ekleyerek portföyü çeşitlendirme kararı aldıklarını anlatıyor. Yeni şirkette Boydak ailesinin payı yüzde 80, Cenap Kuloğlu’nun ise yüzde 20.

Haberin Devamı

Boydak güneş toplayacak

Güneş panellerinin dizildiği güneş tarlalarında elektrik üretiliyor.

Güneş tarlaları yolda...
Yeni şirketin amacı, güneş enerjisini elektriğe çevirecek tesisler kurmak ve elde edilen enerjiyi satmak...
Bunun için ‘güneş tarlası’ olarak bilinen tesisler kurulması da gündemde. Alman Lisesi’ni bitirdikten sonra öğrenimini Almanya ve ABD’de sürdüren Cenap Kuloğlu (56) Belectric ve Climagy şirketleriyle güneş enerjisi yatırımlarıyla tanınıyordu.

Bu ‘şirkette’ başkan Melih Gökçek, vekili Hisarcıklıoğlu

Ankara’nın uluslararası standartlarda bir fuar merkezine kavuşması için geri sayım başladı. Esenboğa Havalimanı yakınında yaklaşık 1100 dönüm arazi üzerine kurulacak fuar merkezi için şubat sonunda bir şirket faaliyete geçti.
250 bin TL sermayeli ‘Ankara Uluslararası Fuarcılık’ şirketinin başlıca ortakları Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ankara İl Özel İdaresi, Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası. Şirketin kuruluş sözleşmesi gereği, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkanı başkan vekili oluyor. Buna göre Melih Gökçek başkanlığa, Rifat Hisarcıklıoğlu da vekilliğine getirildi.