Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’de ‘güneşe yolculuk’ tüm hızıyla sürürken Almanya merkezli Türk işadamı Halil Cenap Kuloğlu birbiri ardına kurduğu güneş enerjisi ortaklıklarıyla dikkati çekiyor.
Mart ayında Kayserili Boydak grubuyla ‘Gün Güneş Enerjisi’ adlı şirketi kurmasıyla gündeme gelen Kuloğlu, bu ay da Türkiye’nin ünlü işadamlarından Mehmet Kutman’la ortaklığa gitti.
Kutman’a ait Global Enerji ve Kuloğlu’na ait Climagy şirketleri bir araya gelerek ‘Ra Güneş Enerjisi’ adlı 300 bin lira sermayeli bir şirket kurdu. Şirketin yüzde 75’i Kutman’ın olurken yeni girişimin amacı, güneş enerjisini elektriğe çevirecek tesisler kurmak ve elde edilen enerjiyi satmak olarak belirlendi. Bu arada Ra, eski Mısır inancında güneş tanrısı olarak geçiyor.

Boydak’la ‘Gün Güneş’ dedi, Kutman’la Ra’nın peşine düştü

Mehmet Kutman

Haberin Devamı

Süzer de iddialı...
Güneş için yarış tüm hızıyla sürerken Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu dün güneş enerjisi üretimi için başvuruları 10 - 14 Haziran 2013 arasında alacağını açıkladı. Bir süre önce de Süzer Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer eski petrolcü Oğuz Çapan’la bir güneş enerjisi şirketi kurmuştu. Türkiye’nin farklı gruplarıyla ortaklıklara giden Cenap Kuloğlu (56) Alman Lisesi’ni bitirdikten sonra öğrenimini Almanya ve ABD’de sürdürmüş. Kuloğlu Belectric ve Climagy şirketleriyle güneş enerjisi yatırımlarıyla tanınıyor.

Boydak’la ‘Gün Güneş’ dedi, Kutman’la Ra’nın peşine düştü

Sertab Erener Yaz’ı getirdi

Ünlü şarkıcı Sertab Erener, portföyüne prodüktörlüğü de ekledi. Erener, 2001’den beri faaliyet gösteren ‘Uluslararası Müzik Yapım Film’ adlı bir şirketi bulunan Sertab Erener bu hafta şirketin adını ve bazı sözleşme maddelerini değiştirme kararı aldı.
Bu hafta hayat arkadaşı Demir Demirkan ile ortak olduğu şirketin adını ‘Yaz Prodüksiyon’a çeviren Erener, yurtiçi ve yurtdışında sanatsal faaliyetlerin organizasyonlarını yapmak ile organizasyona katılan sanatçıların menajerliğini üstlenmeyi de şirketin konuları arasına kattı.