Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ünlü armatör İhsan Kalkavan madencilik sektörüne giriyor. Kalkavan patronu olduğu Beşiktaş Şirketler Grubu’na gemicilik, finans ve turizmin ardından madenciliği katmaya hazırlanıyor. Yeni yatırım alanında ilk hedef ise Türkiye’nin önemli ihracat kalemlerinden mermer...

Denizci Kalkavan madene iniyor

Bu hafta ‘Beşiktaş Maden İşletmeciliği ve Yatırımları’ adlı bir şirket kuran İhsan Kalkavan, “Bizim için yeni bir yatırım alanına adım atıyoruz. İşe mermercilikle başlıyoruz” diyor.
Kalkavan’ın yeni işindeki ana ortağı oğlu Yavuz Kalkavan... Yavuz Kalkavan aynı zamanda Beşiktaş Şirketler Grubu’nun Genel Müdürü. 500 bin lira sermayeli yeni şirketin yüzde 50’si İhsan Kalkavan’a, yüzde 32’si oğluna ait. Diğer ortaklar ise yüzde 6’şar payla grubun profesyonelleri Murat Bener, Derya Sabaz ve Cem Mete.

Madenciliğe giren girene...
Tüm dünyada aranan Türk mermerleri Fransız Parlamentosu’ndan Amerikalı pop yıldızı Jennifer Lopez’in evine kadar girdi. 2010 yılında Türkiye’nin işlenmiş mermer ihracatı 650 milyon doları buldu.
İhsan Kalkavan şimdilik yatırımlarının yeri ve boyutu hakkında bilgi vermiyor. Ancak yeni şirketinin kuruluş amaçları içinde tüm madenlerin çıkarılması ve işlenmesi var. Kısa süre önce Atlas Jet’in patronu Murat Ersoy ve Altınbaş’ın sahibi İmam Altınbaş madenciliğe girmek için düğmeye basmıştı.

Pera Palace’ın da patronu
Türkiye’nin en büyük açıkhava reklamcılarından Ströer Kentvizyon’un CEO’su Murat İlbak ve Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy da son birkaç yılda madenciliğe adım atan isimler arasında. Bank Asya ve Işık Sigorta’daki yatırımlarıyla da bilinen Beşiktaş Şirketler Grubu’nun lokomotifi ise denizcilik.
Yalova’da gemi inşa eden grup 14 tanker ve 4 yük gemisi de işletiyor. Grubun bir diğer iddialı olduğu alan turizm. Tarihi Pera Palace otelini 2006’da alan Kalkavan, 2 yılda 30 milyon dolar harcayıp restore ettirdi. Otel geçen yıldan beri turizmin hizmetinde.

Haberin Devamı

Denizci Kalkavan madene iniyor

BU ŞİRKET HADİSE ÇIKARACAK!
Pop müzik sanatçısı Hadise, patron oldu. Belçika’dan gelerek Türk pop müzik dünyasının en popüler isimleri arasına katılan Hadise, artık hem şarkıcı, hem yapımcı, hem de organizatör...
Hadise ve ablası Hülya Açıkgöz, bu hafta ortak olarak 50 bin lira sermayeli ‘Hadise Müzik Prodüksiyon Organizasyon’ adlı şirketi kurdu.
Kısa süre önce yeni albümü ‘Aşk Kaç Beden Giyer’i çıkaran Hadise, Türkiye’ye 2009 yılında Düm Tek Tek adlı şarkısıyla Eurovision’da 4’lük kazandırmasıyla da hatırlanıyor. Hadise yeni şirketini öncelikle kendi yapım işleri için kullanacak.
İlk olarak birkaç hafta içinde çekeceği klibi ve fotoğraf çekimlerini yeni şirketle yapacak. Hadise daha sonra da albümlerini, konserlerini ve diğer tüm organizasyonlarını yeni şirket çatısı altına taşıyacak. Hadise kendi şirketinin de müdürü olarak atandı.
Önce Belçika sonra Sivas
Hadise’nin aynı zamanda menajerliğini de yapan ablası Hülya Açıkgöz, şirket kuruluş işlemlerinde ikametgâh olarak ilk önce Belçika’nın Heusden Zolder bölgesini gösterdi.
Ancak daha sonra değişiklik yapan Açıkgöz, adresini memleketleri olan Sivas Yıldızeli yaptı.