Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pop müziğin ünlü ismi Mustafa Sandal, ‘pazarlamacı’ oldu. Dün İngiliz petrol devi BP’nin yeni reklam yüzü olarak açıklanan Sandal, bir yandan da ilginç girişimlere imza atıyor.
Sandal bu hafta reklamcı Can Korur ile birlikte ‘Acans Pazarlama İletişim’ adlı yeni bir şirket kurdu. Şirketin faaliyet alanı geniş... Kuruluş sözleşmesinde gıdadan kondisyon aletine birçok ürünün ticaretini yapabileceği belirtiliyor.
Ancak ortağı Can Korur, “Çok ürünün adı geçse de, tek bir ürün satacağız. Bunu şimdilik gizliyoruz. Çünkü açıkladığımız anda taklitleri çıkabilir” diyor. İki ortak internetten satış yapacak. Can Korur yeni işle ilgili olarak, “İnsanlar bu sürpriz ürünü kendisi oluşturacak. Benzeri yok. Biz de ABD’den getiriyoruz” diyor.
Daha önce reklam ajansı ‘Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi’de başkan yardımcılığı yapan Korur, bir süre önce görevinden ayrıldı. Korur yeni bir reklam ajansı kuracağını da anlatıyor. 50 bin lira sermayeli yeni şirkette Sandal ve Korur eşit ortak.

E-sigara işi de yaptı
BP’yle yaptığı reklam anlaşması dün kamuoyuna duyurulan Sandal 2011’de ‘Fikiron Sağlık Ürünleri’ adlı bir şirket kurmuştu. Sağlık ve güzellik ürünleri üzerine çalışan bu şirketin ilk faaliyeti ise ‘elektronik sigara’ olmuştu. Mustafa Sandal’ın ayrıca annesi Tülin İleri ile ortak olduğu ‘Yada’ adlı bir prodüksiyon şirketi de var.
Bu arada yapımcı ve yönetmen Abdullah Oğuz’un da ‘Acans’ adlı bir casting şirketi bulunuyor. Can Korur, isim benzerliği konusunda, “Bir ilgimiz bulunmuyor. Acans kelimesini, Can isminden türettik” diyor.

Haberin Devamı

Soros Türkiye’de dükkânı kapattı!

Para sihirbazı lakabıyla tanınan ABD’li yatırımcı George Soros bu hafta Avrupa’da ekonomik krize karşı çözüm önerileriyle gündeme gelirken, Türkiye’de ise ortağı olduğu şirketi sessiz sedasız tasfiye etti.
Soros, bu hafta, “İlk tercihim Almanya’nın Eurobond’lara onay vermesinden yana, olmazsa Euro Bölgesi’nden çıksın. Başka ülkeler ortak tahville borçlanmaya başlasın” sözleriyle tartışma yarattı. Diğer taraftan ise Türkiye’de yatırım şirketi Soros Fund Management’ın ortağı olduğu Maslak’taki Frontier
Capital Management Danışmanlık
şirketi tasfiye oldu.
Tasfiye süreci geçen yıl başlayan şirkette bu hafta yayınlanan ortaklar kurulu kararına göre tasfiye sonuçlandı. Kararı Soros Fund Management adına Maryann Canfield ve diğer ortak Candlewood Nominee adına Gavin David Murphy’nin imzaladı. Tasfiye neticesinde alacağı ve borcu bulunmadığı açıklanan şirkette tasfiye memuru avukat Alper Özmert de ibra edildi.