Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Uzun süredir gayrimenkul sektöründeki çalışmalarıyla dikkat çeken 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal, ölçeği büyüttü. Bir süredir İran’da bulunan ve bu ülkede geniş çaplı inşaat projelerine imza atan Özal, Türkiye’deki yatırımlarına hız vermeye hazırlanıyor.
Zeynep Özal, bu hafta içinde oğlu Uğur Ekren ile birlikte ‘Asalet İnşaat’ adlı bir şirket kurdu. Asalet’i konut ve işyeri inşaatları yapmak için kurduğu belirtilen Özal, yeni şirketin yüksek sermayesiyle dikkatleri çekiyor. 10 milyon lira sermayeli Asalet İnşaat’ta sermayenin 100 bin lirası Uğur Ekren’den kalanı da Zeynep Özal’dan geliyor.

Özal ve oğlundan 10 milyon liralık ‘Asalet’


Merkezi Beşiktaş’a taşıdı
Gayrimenkul sektörüne 2004 yılında danışmanlıkla başlayan Özal, daha sonraki yıllarda inşaat işine de adım attı.
Özal, 2008’de Aziz Yıldırım’ın dayısının oğlu Osman Yalçın ile ardından İranlı ortakları Parivash Amir Nasri ve Hooman Tarzi ile ortak inşaat şirketleri kurdu.
Zeynep Özal, son olarak İran’da Özal Investment Group adı altında 400 milyon doları bulacak inşaat işlerine girdiğini, İran’da Selçuk İnşaat’ın sahibi Beşir Yayla ile ortak olduğunu açıkladı. Zeynep Özal’ın yeni şirketinin merkezi Beşiktaş’ta yer alıyor. Yeni yatırımın ortağı olan Uğur Ekren, geçen yıl Turkmax kanalının yarışma programı ‘1 Kadın 1 Erkek Aranıyor’un finalistleri arasında yer almıştı.


Özal ve oğlundan 10 milyon liralık ‘Asalet’


Ünal Aysal’ın kızı inşaata başlıyor

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın kızı Ala Aysal Şirin gayrimenkul yatırımlarına hazırlanıyor. Bu hafta ‘Ulus Gayrimenkul Yatırımları’ adlı yeni bir şirket kuran Ala Aysal Şirin, yurtiçi ve yurtdışında konut, işyeri, alışveriş merkezi ve spor kompleksi benzeri inşaatlar yapmayı amaçlıyor.
Sözleşmesi içine mimarlık ve restorasyon işlerini de alan şirketin merkezi Akmerkez olarak belirlendi. Ulus Gayrimenkul’ün yönetim kurulu başkanı Ala Aysal Şirin’in eşi Cem Şirin oldu.
Ünal Aysal’ın patronu olduğu Belçika merkezli Unit Group’un ise ana yatırım alanları enerji santralları ve turizm.
Grubun sadece Türkiye’de inşaat halinde 2.5 milyar dolarlık enerji projesi var. Cem Şirin Unit Grup’ta da Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Saran fitness’a hazır

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, spora doymuyor. Geçen yıl boks organizasyonları düzenlemek için bir şirket kuran, bu yıl da genç basketbolculara menajerlik yapmak için kolları sıvayan Saran, şimdi de gözünü ‘fitness’a çevirdi.
Sadettin Saran ve kardeşi Kenan Saran bu hafta ‘V3 Fitness Spor ve Sağlık Ürünleri Pazarlama’ adlı şirketi kurdu. 2 milyon lira sermayeli şirketin ana amacı spor tesisi, spor okulu ve fitness salonu işletmeciliği yapmak. Savunma, medya, enerji ve sağlık alanında yatırımları olan Saran, yeni işinde 956 milyon dolarlık portföy yöneten Greywolf Capital’ın ortağı Cevdet Şamikoğlu ile de ortak. Yeni şirket ‘zincir’ spor salonları açmayı planlıyor.