Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları


Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Borusan Holding yat işine giriyor. Distribütörlük (BMW, Land Rover, Caterpillar), çelik, lojistik ve enerjide önemli yatırımları bulunan Borusan son olarak denize açılmaya karar verdi.
Borusan’ın patronu Ahmet Kocabıyık’ın fikir babası olduğu yat işi büyük bir gizlilik içinde yürütüldü. Grubun yönetim merkezi olan İstanbul Rumelihisarı’ndaki tarihi ‘Perili Köşk’te tohumları atılan yeni yatırımın Avrupa çapında bir boyut kazanması için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.
Yeni bir şirket kurulmadan önce yat işi Borusan Mühendislik bünyesinde başlıyor. Sektör kaynaklarının anlattığına göre faaliyetler için Borusan Marine markası seçildi. Hatta borusanyatcilik.com.tr ve borusanyatching.com.tr internet adresleri de şimdiden rezerve edildi.

Haberin Devamı



PERİLİ KÖŞK’TEN ‘YAT DEVİ’ DOĞUYOR

Perili Köşk

Üretim Gebze’de...
Üretimini Gebze’de kurduğu tersanede gerçekleştiren Borusan Mühendislik, Borusan Marine aracılığıyla ilk olarak ünlü Fransız yat şirketi Rhea’nın Trawler serisinin üretimine başladı. Borusan, gelecekte Avrupa’nın önde gelen tüm yat markaları için üretim yapmayı planlıyor.
Türkiye’nin yatçılıkta iddialı hale gelmesiyle büyük grupların ilgisi de sektöre yöneldi. Koç Holding’den Sanko’ya, Profilo Grubu’ndan Kıraça Holding’e kadar birçok büyük grup yat üretiminde iddialı konumda. Artan talep karşısında Türkiye’deki tersanelerin tekne ve yat siparişlerini yetiştirmekte zorlandığı da biliniyor.

PERİLİ KÖŞK’TEN ‘YAT DEVİ’ DOĞUYOR

Rhea yatlar lüks kamaralarıyla dikkat çekiyor.
Yatların dünya turunda bile kullanılabileceği belirtiliyor.

Fiyat 1.5 mİlyon euro’ya kadar çıkıyor

Borusan’ın şu anda Gebze’de inşa ettiği model 14.5 metrelik Rhea Trawler 47... Bu yat serisi ağustosta suya indirilecek. 2 kabinli Trawler 47 bu yıl Cannes Boat Show’da da boy gösterecek. Borusan bünyesinde inşa edilecek bir diğer model ise Rhea Trawler 36. Bu yatın kalıplarının da ağustosta bitmesi ve ardından üretime geçilmesi planlanıyor. Rhea markalı yatların Avrupa’daki satış fiyatları 350 bin euro ile 1.5 milyon euro arasında değişiyor. 1996’da Bertrand Danglade tarafından kurulan Rhea Marine en iddialı Fransız yat markaları arasında. Rhea bugüne dek 600 civarı yat üretmiş.

Haberin Devamı

PERİLİ KÖŞK’TEN ‘YAT DEVİ’ DOĞUYOR