Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Serdar Erener ‘film işleri’ne giriyor

Serdar Erener (sağda) ve Nil Karaibrahimgil geçen yıl Mısır’da evlendi. Törene Sinan Çetin de katıldı.



‘Reklamın dahi çocuğu’ Serdar Erener, film dünyasına adım atıyor. Alametifarika şirketiyle pek çok tanınmış kampanyada imzası bulunan 30 yıllık reklamcı Erener, geçen hafta ‘Filmişleri’ adlı bir şirket kurdu.
Serdar Erener, yeni şirketiyle öncelikle kendi ajansında çektiği reklamların montaj ve seslendirme gibi post - prodüksiyon işlerini yapacak. Filmişleri şirketi vasıtasıyla, sinema filmi projelerini de hayata geçirmeyi düşünen Erener’in ortağı ise yönetmen - yapımcı Sertuğ Alptekin.
Erener’in yeni girişimi için yönetmen Sinan Çetin’in post prodüksiyon şirketi Post-Office’i aldığını anlatan Alptekin, şunları söylüyor:
“Bu ay itibariyle çalışmalara başladık. Sektörden önemli transferler yapıyoruz. Sinan Çetin’in şirketinden devraldığımız makineleri yeniliyoruz. Hem makine ve hem de personel ihtiyacımızı tam anlamıyla karşılayınca, kendi kendi ajansımız dışındaki projelere de el atmayı düşünüyoruz. Şimdiden bizimle çalışmak için teklifler geliyor. Yerimiz Alametifarika’nın yakınında, Akaretler’de. İşleri oturtunca hayata geçirmek istediğimiz sinema filmi projeleri de var.”
Eşiyle virütik şirket kurdu
Erener ve sanatçı eşi Nil Karaibrahimgil, geçen yıl ucuz maliyetli reklamlar yapmak için ‘Virütik İletişim’ adlı bir şirket kurmuştu. E-mail yoluyla veya Youtube, Facebook gibi ortamlarda yapılan virütik pazarlama, kolayca yayıldığı için bu isimle anılıyor. Başarısının sırrını ‘Neyin tutup neyin tutmayacağının fısıltısı bana geliyor’ diye açıklayan Erener’in sinema projeleri bu yüzden merakla bekleniyor.


Serdar Erener ‘film işleri’ne giriyor

Turgay Ciner

Haberin Devamı

Turgay Ciner ‘Kasımpaşa’lı oluyor

Medya ve madencilik yatırımlarıyla tanınan işadamı Turgay Ciner, yakında ‘futbola’ başlayacak. Ciner, Türkiye’nin köklü futbol kulüplerinden Kasımpaşa Spor’un yönetimini devralmaya hazırlanıyor.
Turgay Ciner geçen hafta ‘Kasımpaşa Sportif Faaliyetler’ adlı bir şirket kurarak yeni yatırımı için ilk adımı attı. Yeni kurulan şirketin ortakları arasında olan Kasımpaşa Spor Kulübü Başkanı Hasan Hilmi Öksüz, “Bayramdan sonra kulübümüzde Genel Kurul yapılacak. Buradan çıkacak kararla, Kasımpaşa Spor’un profesyonel şubesinin yönetimi yeni şirkete devredilecek. 9 yıldır başkanlık yapıyorum. Projelerimiz büyük. Turgay Bey’in projelerimize sahip çıkması bizi çok mutlu etti” diyor.
İlk hedef Süper Lig...
Turgay Ciner ile 20 yıllık dostlukları olduğunu belirten Öksüz, Ciner’in katılımıyla kulübün ilk hedefinin tekrar Süper Lig’e yükselmek, ardından Avrupa’da da adından söz ettirmek olduğunu anlatıyor. Öksüz, Kasımpaşa Spor bünyesinde güreş sporunun da önemli yer tuttuğunu, yeni dönemde bu sporda da daha iddialı olacaklarını söylüyor.
1 milyon lira sermayeli ‘Kasımpaşa Sportif Faaliyetler’ şirketinin ortakları arasında Ciner ve Öksüz dışında, Ciner’e ait Park Grubu’nun yöneticilerinden Orhan Yüksel ve Doğan Pençe de var. Yeni şirketin yüzde 99.6’sı Ciner’e ait durumda.
İkinci ay yıldızlı arma
1921 yılında kurulan Kasımpaşa Spor Kulübü, Beşiktaş’ın ardından armasında ay yıldız taşıyan ikinci Türk takımı olma özelliğine sahip. Lacivert beyazlılar, 1993 - 1994 futbol sezonunda 3. ligde mücadele ederken ardı ardına yakaladığı şampiyonluklarla 2007 - 2008 sezonunda 43 yıl aradan sonra Süper Lig’e yükseldi. Geçen yıl Süper Lig’e veda eden Kasımpaşa Spor, bu sezonki 7 haftanın ardından Bank Asya 1. Lig’de 5. sırada bulunuyor.