Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin en ünlü internet sitelerinde imzası olan 7 girişimci sosyal paylaşım sitesi Facebook’a rakip çıkmaya hazırlanıyor. Rakibin ismi ‘Youlike’ (Hoşlan)... Site tüm dünyadaki insanları sevdikleri veya sevmedikleri ‘şeyleri’ dikkate alarak eşleştirecek. Örneğin Çin yemeğine bayılan Zeki Müren hayranı Fenerbahçeli bankacılar ya da pilates yapan New York’lu klasik oto sevdalıları birbirlerini bu sitede bulacak. Youlike hem kafa dengi arkadaşlıklar, hem de uygun flörtler için tasarlanmış. İşin başında itiraf.com ve uzman.tv sitelerinin patronu Ersan Özer var. Ortakları ise Türkiye’nin en popüler açık artırma sitesi GittiGidiyor.com’u geçen yaz yaklaşık 217 milyon dolara ABD’li eBay’e satan ekipten Burak Divanlıoğlu ve Serkan Borançılı.

Haberin Devamı

Türk İnternet milyonerleri Facebook’a rakip çıkarıyor


100 bin $’a isim aldı!

Diğer ortaklar ise internet dünyasının yakından tanıdığı Aydonat Aysever, Levent Gültan, Can Karatoprak ve Oğuz Göker. Ortaklar 29 Mayıs’ta Youlike’ın okunuşundan hareketle ‘Yulayk Bilgi Teknolojileri’ adlı 300 bin lira sermayeli bir şirket kurdu. Şirketin yüzde 47 payla hâkim ortağı olan Ersan Özer şunları anlatıyor: “Facebook tanıdığınız insanlarla sizi bir araya getiriyor. Ama çevrede ortak özellikleriniz olan çok insan var. Bu kişileri bulabilmek önemli. Bu ay açmayı planladığımız Youlike’da 2 bine yakın kategoriyle herkes sevdiği ve sevmediği şeyleri belirleyecek. Böylece mesela Reina’ya gitmek, Çin yemeği sevmek, namaz kılmak, çocukları sevmek, vampir filmi seyretmek, takım tutmak gibi aklınıza gelebilecek hemen her konuda ortak yönleriniz olan insanları bulabileceksiniz. Benzerimiz yok. Biz internette model olup arkamızdan başkalarının da gelmesini istiyoruz. O yüzden ilk hedef siteyi New York’ta büyütebilmek.” Ortaklar youlike.com ve ulike.com alan adlarını 100 bin dolara satın almış. Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Portekizce, İspanyolca ve Fransızca gibi versiyonları da hazırlanan youlike.com’un İstanbul ofisi de kuruluyor.

Eski CHP ve Doğan yöneticisi sessizliği internette bozdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İstanbul İl Başkanı ve Doğan Holding eski CEO’su Nebil İlseven uzun süreli sessizliğine ‘internette’ son verdi. İlseven geçen senenin başında uzun yıllar görev yaptığı Doğan Holding’ten ayrılıp politikaya girmiş, ancak iki ay CHP İstanbul İl Başkanı olarak görev yaptıktan sonra da istifa edip siyaseti bırakmıştı. İlseven uzun bir aranın ardından ‘internette’ ortaya çıktı. Geçen ay sonu Besim Tibuk’a ait Net Holding ile ortak bir internet şirketi kuran İlseven, “İnternet haberciliğiyle sosyal medyayı bir platformda buluşturacağız” diyor. ‘Enet İnternet Yayıncılık Hizmetleri’ adlı 250 bin lira sermayeli şirketin koordinasyonuyla ilgilendiğini belirten İlseven şunları anlatıyor: “Şu anda Net Turizm ve Merit Otelleri’nin yönetim kurulundayım. İnternet yatırımımız şu an doğum aşamasında. Bu girişim tamamen Net Holding bünyesinde olacak. Haberle sosyal medyayı bir araya getireceğiz. Çalışmalarımız hâlâ sürüyor.” Yeni şirkette İlseven’in yüzde 10 hissesi var.