Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Global düşünen girişimcilere Silikon Vadisi’nin kapılarını açan ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından kurulan hızlandırma ve yatırım şirketi Growth Circuit, geçtiğimiz Çarşamba günü Kolektif House Levent’te tüm girişim ekosistem paydaşlarının buluştuğu bir lansman etkinliği düzenledi. Lansmanda Growth Circuit yatırım yaptığı portföy şirketlerini ve Ankara’nın yeni ortak çalışma alanı Cozone’u tanıttı.

Growth Circuit, hızlandırma programlarına katılan erken aşamadaki girişimleri 200.000 TL’ye kadar ön tohum yatırımlarıyla Silikon Vadisi’ne açarken, daha ileri aşama girişimlere ise 1.500.000 TL’ye kadar yatırım yapıyormuş.

Haberin Devamı

Growth Circuit, bugüne kadar düzenlediği 7 hızlandırma programı kapsamında 145 Türk girişimini UC Berkeley ve Babson Global’den gelen uluslararası mentörler ile desteklemiş. Hızlandırma programında yer alan 19 girişimi, toplamda 2.000.000 TL yatırım ile desteklemiş ve “Draper University” ve ABC Global ortaklığında gerçekleştirdiği hızlandırma programlarıyla globale hazırlamış.

Growth Circuit ‘ın yatırım bacağı olan Growth Circuit Ventures’ın ilk yatırımı olan Spirohome, 2017’de ACT Ventures ve 500 İstanbul’dan 220 Bin Euro alırken, 2018 yılında da ACT Ventures, 500 İstanbul ve Growth Circuit Ventures’dan toplamda 1.1 milyon Euro yatırım almış.

Global düşünen girişimcilerin Growth Circuit’ın web sitesini, koşullarını incelemesini öneririm. Silikon Vadisine gidecek paramız yok deme şansınız yok artık. Bu tip programları takip edip başvurmanız gerekiyor. Özellikle Draper University bacağı oldukça dikkat çekici olan programı kıskanmadım desem yalan olur.

Silikon Vadisine Uzanan Program: Growth Circuit

Growth Circuit’un portföyündeki sunum yapan girişimlerle ilgili notlarım ise şu şekilde:

Restearn : Sıradan restoranları daha verimli, uzun süre kazanç elde edebilen ve mutlu müşterilere sahip restoranlara dönüştürmek isteyen bir girişim. Restearn sayesinde mekan sahipleri müşterileri hakkında detaylı bilgiye sahip olarak yeni ve sadık müşterilere kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar. Girişim Fransa’da hizmet vermeye başlıyormuş.

Haberin Devamı

Seyisco : Kara taşıtlarının altına takılan donanım sayesinde yol hasarları tespit ederek, erken teşhis ve tasarruf sağlıyor. Şu ana kadar 3000 km den fazla yol taramasını tamamlamışlar.

Warden Legal : Warden ticari hukuk piyasalarında boy gösteren müşterilerinin işlerini geliştirmek için yapay zeka hukuk asistanları ve analiz ürünleri geliştiriyor.

Sensgreen : Sensgreen, gelişmiş sensörler ve yapay zeka algoritmaları kullanarak ticari binalarda enerji verimliliği çözümleri geliştiriyorlar.

Blok-Z : Blok-Z, Elektrik dağıtım firmalarına bağlı elektrik üreticilerinin ödemelerini blok zinciri altyapısıyla eşten eşe olarak ödemelerine olanak sağlayan çözümler geliştiriyorlar. Draper’dan da yatırım sözü alan girişim, Türkiye’den yatırımcıları bu yatırım turuna dahil etmeye çalışıyor.

Kolay Ekran : Pano ve billboard gibi dış cephe reklamlarını dijitalleştiren daha az masraflı çözümler geliştiriyor.

Gatepay : Çifte-harcama (double-spend) saldırılarını kriptografik olarak özgün bir mekanizmayla engelleyerek Bitcoin ve diğer kripto-paralar ile yapılan ödemelerde ağdaki işlem sürelerini, bekleme gereksinimini ortadan kaldıran açık kaynak kodlu bir yazılım cüzdanı ve altyapısı. Girişimle ilgili ilginç bilgi ise girişimci 3 ortağını da Amerika’da program sırasında bulmuş.

Haberin Devamı

Spirohome : Günümüzde her yaşta görülen ve her geçen gün artan astım ve koah hastalıklarına akıllı çözümler geliştiriyor.

Webgazer : Web sitelerine monitor hizmeti sunarak, web sitelerinin performanslarını analiz eden SaaS çözümü.