Sevda Serbest

Sevda Serbest

sevdaserbest1@gmail.com

Tüm Yazıları

Cunda kendini çok özleten bir ada. Adanın sahipleri kediler, berrak, masmavi deniz ve leziz Girit mutfağı hep burnunuzda tütüyor. Bu üçlünün birbirine en çok yakıştığı Cunda, Ayvalık’ta bulunan 22 adadan biri olup içinde yerleşim olan tek ada. Şimdi size yakın zamanda Cunda tatiline gidecekseniz bu esnada mutlaka keşfetmeniz ve denemeniz gerekenleri sayacağım;

Cunda’da bunları mutlaka denemelisin

Cunda’ya ulaşmak için önce Edremit Havaalanı’na inmeniz gerekiyor. Eğer Borajet ile uçarsanız havalimanı servisleri ücretsiz.

Yunanlılar buraya ‘’kokulu ada anlamında’’ Moshonisia derlermiş.

Haberin Devamı

Cunda’da eski bir Giritli ailenin evinde konaklamak istersenhem taş duvarlı odaları hem merkezi konumu hem de lezzetleri ile Cunda Mavi Butik Otel’i tavsiye ederim.

Cunda’da bunları mutlaka denemelisin

Cunda’da tıpkı Ayvalık’ta olduğu gibi rakı-balık yapmadan dönmek ayıplanıyor. Cunda Mavi ve Balıkçı Bahtiyar’da papalina balığı, kabak çiçeği sübye ve ızgara ahtapot denemelisin.

Kahvaltı için de Cunda Mavi’yi, Karadeniz Pastanesi’ni ve Cumhuriyet Fırın’ını tercih edebilirsin.

Neo-Klasik mimari yapısına bayılacağın Taş Kahve’de kahveni yudumlamayı unutma! Yanına da belki Karadeniz Pastanesi’nden biraz lorlu ya da sakızlı kurabiye alırsın.

Bir dondurma olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Sahil şeridindeki Cemal Usta’ya karadut ve sakızlısından 2 top dondurma söyle…

Cunda’da bunları mutlaka denemelisin

Yetmediyse üzerine Lokma İmparatoru’ndan sıcak lokmalar deneyebilirsin. Porsiyonlar genişçe!

Ayvalık Tostu’unu Cunda’da yeme. Tekneyle püfür püfür geçip Ayvalık’taki Açelya Kafe’de dene!

Mutlaka Cumhuriyet mahallesindeki eski Rum evlerinin önünde fotoğraf çektir, Arnavut kaldırımları arşınla ve elbette kedileri kucakla.

Eğer seramik seviyorsan Heves Berksu’nun atölyesine uğra, resim seviyorsan ise Cunda’nın ilk resim atölyesi Buddha Art’a da uğramayı da ihmal etme.

Başını döndürecek olan Taksiyarhis Kilisesi’ne mutlaka git! Burası aynı zamanda Rahmi M. Koç müzesi. Sergi seçkisi oldukça geniş.

Cunda’da bunları mutlaka denemelisin

Cunda’nın biraz tepesine çıkıp, Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı’nı gör. Buradaki manzara efsane. Yel değirmeni de oldukça güzel fotoğraf veriyor.

Haberin Devamı

Cunda’da mutlaka tekne turuna katıl. Şöyle kalabalığı az olsun ama… Maden Adası, Pınar adası, Poyraz adası koyları size Maldivleri aratmayacak güzellikte.

Beach tavsiyem ise Pateriça Koyu’ndaki Bıyıklı Beach. İster locasında ister çimenlerinde berrak denizin tadını çıkar. Buradaki konaklama seçeneklerinden birinin eski bir yel değirmeni olduğunu da ekleyeyim.

Cunda’da bunları mutlaka denemelisin

Cunda Tımarhane Adası'na gidebilirsen ne ala! Eskiden buraya akıl hastaları ve çok alkol kullananları getirirlermiş.

Cunda’dan dönmeden sepet peyniri, zeytinyağı, Girit Leblebisi ve lorlu kurabiye almayı da unutmayın!

Bizi Instagram, Facebook ve Twitter'da Keşfettik diye aratarak bulabilirsiniz. Takip etmeyi unutmayın :)

Daha fazla bilgi için Cunda Rehberi yazımıza göz atmayı unutmayın