Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

kesiftutkunu@gmail.com

Tüm Yazıları

Hindi Çin ülkesi olarak bilinen Kamboçya'yı birkaç yıl önce keşfetmiş, Vietnam için vaktim olmadığına da üzülmüştüm. O zamandan bu zamana 3 sene geçti, aklıma koymuştum Vietnam'ı da keşfetmeliydim. 2015 Mart ayında iş seyahatim sebebi ile Vietnam'a gitmek kısmet oldu. Vietnam Asya ülkeleri içinde, en çok ilgi çeken karakteristiriği çok yüksek, yeme-içme imkanları ile, doğal güzellikleri ve tarihi-sanatı ile son derece güzel bir ülke. Vietnam seyahatimde belki de karakteristiği en yüksek şehirlerden biri olan Hanoi ilk keşfetttiğim şehir oldu. Sonrasında Halong Bay yani efsanevi Halong körfezi ve tabii ki başkent Ho Chi Minh City...

Haberin Devamı

Gezdiklerimde gördüklerimde yazabileceğim o kadar çok başlık var ki, bunları fotoğraflarla anlatmanın daha kolay ve uygun olacağını düşündüm. Bu nedenle Vietnam'da her birini kendi çektiğim fotolarımla sizlere özetle bir Vietnam turu yaptırmayı amaçlıyorum, umarım beğenirsiniz.

Hanoi'deki Ho Chi Minh kompleksi içinde yer alan ve Ho Chi Minh'in anıt mezarı en ilgi çekici eser. Ayrıca bu kompleks içinde başkanlık sarayı, Ho Chi Minh'in yaşadığı salonu, yemek odası, yatak odası, hayatı boyunca kullandığı arabaları da sergileniyor.

Ho Chi Minh'in mozalesi ziyaret ediliyor. Ana kural saygı gösterip sessizce ziyareti gerçekleştirmek. Mozale içinde Ho Chi Minh'in mumyalanmış bedenini gördüğünüzde, mumya yerine yaşayan gerçek bir hükümdara baktığınızı hissedeceksiniz. İçeride saygı gereği, fotoğraf çekmeye izin verilmiyor.

Hanoi'deki Temple of Literature mutlaa ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.1070 yılında kurulmuş Vietnam'ın en eski üniversitesi konumunda.

Halong Bay yani Halong körfezi, Vietnam'ın mutlaka görülmesi gereken bir doğa harikası. Halong Bay'de bu güzel manzaraları 2-3 günlük tahtadan yapılma gemilerle gezerek keşfedeceksiniz.

Bhaya Cruises 19 gemisi ve toplam 181 birbirinden güzel konaklama odası ile Halong körfezinde gemi seyahati konusunda en uzman şirket.

UNESCO tarafından Dünya miras listesine alınmış olan Halong körfezinde en etkileyici doğa harikalarından biri de Sürpriz mağarası. Muhteşem bir ışıklandırma ve turistler için son derece güzel bakımı yapılmış, devasa dikit sarkıt mağaraları.

Haberin Devamı

Vietnam'da araç ile seyahatiniz esnasında, sağınızda solunuzda kilometreler boyunca çeltik tarlalaları göreceksiniz ve tabii en önemli geçim kaynağı olan pirinç işçileri...Yakından şahit olduğunuzda, pirincin ne denli zahmetli bir yiyecek olarak masalarımıza ulaştığını fark ediyorsunuz.

Başkent Ho Chi Minh City'e geldiyseniz, 1 saat süren geleneksel su kuklaları şovunu da seyretmenizde fayda var. Her ne kadar küçük yaş grubu için daha eğlenceli bir etkinlik olsa da, Vietnam'ın geleneksel bir gösterisi olması nedeniyle sanatsal bir etkinlik anlamında izlenebilir. Müzikleri de ilgi çekici...

Vietnam'da yeme-içme konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız. Hindistan cevizi soslu jumbo karides, Vietnam'da benim en favori olarak gördüğüm yemek...

Gerek Halong Bay'de gerekse Ho Chi Minh City'de çıkacağınız turlarda yapacağınız seyahatte, tipik Vietnam tekneleri ile gezme şansınız olacak. Göğe yükselen yeşilliklerin gölgelendirdiği alanda serinleyerek yapılan bu otantik turları tavsiye ederim. Vietnam'ın karakteristiğini yansıtan bu turlarda, köylerde molalar veriliyor, dalından tropik meyveler kopartılıp yeniliyor, yerel halk türkülerini canlı dinleme imkanına sahip oluyorsunuz.

Haberin Devamı

Vietnam'a nasıl gidilir? derseniz, yıl boyu bulunuyor. Prontotour yeni alt markası ProntoPLUS da ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut danışmanlığı ile Aralık ayında güzel bir Vietnam-Kamboçya fotoğrafik seyahati organize ediyor.

Keyifli seyahatleriniz olsun efendim.