Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

kesiftutkunu@gmail.com

Tüm Yazıları

Yılbaşı kutlaması her ne kadar geleneksel bir adetimiz olmasa da, sonuna gelen koca bir yılı acısı-tatlısı ile geride bırakıp, yeni bir yıla geriye saymak suretiyle merhaba demek, yeni yıl için güzel dilek ve temennileri arzu ederek, keyifli bir gece geçirmeyi tercih edenler de azımsanmayacak derecede çoktur. Kimi aileleri ile birlikte çoluk çocuk televizyonda eğlence programları seyrederek, kimi yaşadığı şehirdeki eğlence mekanlarına giderek, kimi yurtiçinde seyahat etmek suretiyle sanatçılı programları tercih etmekte, kimiyse bu kutlamanın asıl sahibi olan Hristiyan yoğunluklu coğrafyanın hakim olduğu başta Avrupa olmak üzere, yurtdışındaki çeşitli şehirlere gitmeyi tercih etmekte.

Haberin Devamı

Çoğunlukla şehir içi eğlenceleri veya yurtiçindeki otellerde yer alan sanatçılı programlara bakıldığında, yurtdışındaki tur paketlerinin neredeyse evde oturmaktan daha ucuz olabildiği anlaşılıyor. Yurtdışında bu gibi eğlencelerin adresleri, bazı şehirlerde eğlence yerleri club, disco, pub gibi yerler iken, çoğunlukla şehirlerin en büyük meydanlarında sabaha kadar süren özel programlar veya spontan gelişen şehrin ana caddelerindeki sokak eğlenceleri ile süsleniyor. Aslında yılbaşından 3 hafta kadar önce yurtdışında binlerce şehirde, şehirlerin en güzel en geniş meydanları gelinler gibi süsleniyor, her tarafa etkinlik ajandaları-takvimleri asılıyor, toplu taşıma araçlarında duyurulara kadar organize ediliyor ve şehrin en merkezi, halkın toplandığı bölge veya meydanlarda gerek yeme-içme gerekse alışveriş yapılabilecek sokak panayırları kuruluyor.

Yılbaşı gecesi kalabalıktan ve aşırı hareketlerden hoşlanmayanlar için, öncesinde ziyaret ederek yılbaşı atmosferinin keyfini yaşarken aynı zamanda da, daha az bir kalabalıkla seyahat etmenin de keyfini çıkarabilirsiniz. Tabii bu sizin ne beklediğinizle doğru orantılı… Yani amacınız 23:59’dan, 00:00’a geçişi geri sayımla yurtdışında geçirmek ise o halde tur operatörlerinin 3-4 gecelik özel tur paketlerinden satın alabilirsiniz. Üstelik bu yıl yılbaşı yurtdışı turları o kadar da uygun fiyatlı ki… Son dakika fırsatlarından yararlanmak isteyenler için de, bazı son dakika avantajlı turlar da bulunmakta. İtalya’nın başkenti Roma’da 4 gün 199 Avro’dan başlayan fiyatlarla yılbaşı turuna katılmak mümkün, üstelik de aylık sadece 75 TL taksitle satın da alabiliyorsunuz. Fiyatın içine; uçakla gidiş dönüş bileti, 3 gece oda kahvaltı konaklama, şehir turu, rehberlik hizmeti, havalimanı vergileri, havalimanı transferli ve zorunlu seyahat sigortası da dahil üstelik. Vizeniz yoksa da 3 iş gününde çıkarılabiliyor, karar verildi ise gecikmeden evrakları teslim etmeli. Düşünsenize kişi başı 550 TL’ye yurtiçinde sanatçılı bir otel konaklamasının uçak hariç neredeyse 1 gecelik konaklamasına denk gelmekte, şehirdeki eğlence imkanları da en mütevazisi kişi başı 200 TL’den başlamakta, taksi, yeme-içme vs. yan harcamalarla en az 300 TL harcanacağı besbelli… Totale baktığınızda yaklaşık 550 TL’ye Avrupa’nın en güzel şehirlerinden birinde Roma’da yılbaşı seyahati… Tabii tercih sizlerin, teklif var ısrar yok biz turizmcilerde!

Haberin Devamı

Peki bu yıl yurtdışında acaba yurtdışında nerlere gitmeli? Farklı ve keyifli bir yılbaşı geçirmek isteyenler için bu yıl, Sicilya, Dubrovnik, Nice, Prag, Floransa, Roma, Beyrut ve Amsterdam öne çıkan destinasyonlar. Yılbaşı gecesinin Salıya denk gelmesi ve Çarşambanın da resmi tatil olması nedeniyle Cumartesi-Pazar günleri hareketli 3-4 gecelik tur paketleri ile 199 Avro’dan başlayan fiyatlarla daha çok Avrupa tur paketlerine gitmek mümkün. Avrupa soğuktur şimdi, gitmişken biraz da içimiz ısınsın diyorsanız, o halde Beyrut, İtalya’da Sicilya adası, Dubai, Barcelona iyi tercihler olacaktır. Benim izin sorunum yok diyenlerdenseniz, oldu olacak Tayland taraflarına gidip hem içinizi ısıtacak bir havada, farklı bir atmosferi yaşayabilir hem de vizesiz hızlı bir şekilde hem kültürün, sanatın hem de denizin tadını çıkarırır, yılbaşı eğlencesini de son derece değişik bir coğrafyada yaşamış olursunuz. Tabii döndüğünüzde takipçileriniz sosyal medyada fotoğraflarınızı gördüğünüzde, havanız da bir kat daha artacaktır. Dedim ya biz turizmcilerden söylemesi, karar sizlerin!

Haberin Devamı

Bu vesile ile tüm okuyucularıma, sağlık-afiyetle, bol seyahatli, tüm dileklerinin hayırlısı ile gerçekleşeceği, muhteşem bir 2014 yılı temenni ederim.