Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk komedi filmleri arasında ‘beğen ya da beğenme’ durumu yer etmiş
bir seri, ‘Çakallarla Dans’. Murat Şeker ve ekibi, kolları yeni bir dizi için sıvadı. Komedi ve aksiyon olacak. Filmin konseptinden farklı olacağını tahmin etmiyorum. Duyduğum; bıçkın mahalle delikanlılarıyla, internet gençliğinin karışımı olacak. Ocakta yayınlanması düşünülüyor. Senaryoyu, Murat Şeker ve Ali Tanrıverdi yazacak. İyi ve keyifli bir komedi. Hemen belirteyim, 90 dakikadan sonra bayıyor.

STAR TV, MİNİ PROJELERDEN MEMNUN

Haberin Devamı

Star TV’de ekrana ‘Çember’den sonra ‘Börü’ gelecek. Polis ve özel harekat olayları. Altı bölümlük mini bir proje olacak. Her bölüm, 60 dakika. Dizide; Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Fırat Doğruloğlu, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Can Nergis, Armağan Oğuz, Bedii Akın, Ozan Ağaç ve Gürol Tonbul oynuyor. Mesut Akusta ise, özel harekatın kurucularından birini canlandıracak. Star TV cephesi, “Mini seriler yapmaya devam edeceğiz. Seyirci memnun görünüyor” diyor. İzleyicinin bir bölümü özellikle şehirli gençler, internetten dizilerini takip ediyor. Ekrandakilerse uzun dizilerden bıktı. ‘Börü’nün bu kadar özel tim dizisi içinde farkı sadece süresi mi olacak?

Gizli servis araçları da buzlandı

Bu işe gerçekten fena taktım. Elimde değil. Ev ahalisi olarak, gördüğümüz anda tüylerimiz diken diken oluyor. Açıkçası pek çok izlenen zaman dilimi filmlerine merakımız yok. Aksiyonu bol, konusu sabun köpüğü gişelerden pek haz etmiyoruz.
Yayınlananlar da bu minvalde oluyor reytinglerden dolayı. Kanal D’de ‘Suçlu’
filmine denk geldik. İzlemeye başladık kanal değiştirdiğimizde film, final yapmıştı.
Reklam kesintileri de gayet makul geldi, film arası gibi.

Yine bu buzlamalar peşimizi bırakmadı. Bu sefer gizli servis elemanlarının kovalamaca sahnelerindeki plakalar buzlanmıştı. Ev ahalisi, “Yahu sonuçta araçlar bizim değil, yabancı servisin. Neyini gizleyeceksin?” diye isyan etti. Bu arada başka buzlama sahneleri de vardı. Sanırım içgüdüsel bir durum.

Film, yayına girmeden izleniyor ve bir şekilde buzlanarak bizlere servis ediliyor. Ellerinde değil.