Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Çukur’un ilk bölümü, öyle ya da böyle çok konuşuldu. Ev ahalisi önce Yamaç (Aras Bulut ) kardeşimizle Sena (Dilan Çiçek Deniz) kızımızın, bir gecede aşık olma durumlarını, “Etkilenecek ne oldu? Biz bir şey göremedik” şeklinde değerlendirdi. Daha sonra Paris’e özel uçakla uçmalar, evlenme teklifi ve ortadan kayboluş sahneleriniyse, “Uçuk kaçık bir giriş yapıp, sonra sürprizi gösterdiler” diye yorumladı. ‘Baba’ filminin karakterlerine benzer bir hikayeden söz edenler olmuş. ‘İçerde’ dizisinin devamı diyenler ve bu durumdan memnun kalanlar da var. Öpüşme sahneleri biraz
artarak gelince, millette ‘Aman ceza gelmesin’ telaşı olmuş.

Haberin Devamı

Biz ev ahalisi olarak, etkilendik desem yalan olur. Bülent Ersoy’un İdris Koçovalı’yla (Ercan Kesal) o eski günlerin hatırına, loş ışıkların ve buzlanmayan rakının yudumlarında terennüm eden gecenin sahnesi, cımbızla kıvamındaydı. Koçovalı Ailesi yani Sultan (Perihan Savaş), Selim (Öner Erkan), Vartolu (Erkan Kolçak Köstendil) ve mahallelinin sahneleri, çok daha oturaklıydı. Bizim gençler, biraz yavan kaldı. İkinci bölümde ekibe eklenecekler, bundan sonra daha dengeli gider. Ona benziyor, buna benziyor... Bundan böyle gidişata bakar. Seyirci unutur ve ‘Çukur’u izlediğini fark eder.

Erkin Koray ve Beyaz Gibson

Yamaç’ın kısa rock müzik sahneleri inandırıcıydı. Bizzat kendisinin söylemesi önemliydi. Öyle demeyin, keman üstadı olup, çalıyormuş gibi yapanları da izledik. Cahit Berkay abimiz, tam rolündeydi. Gibson Les Paul 1961 beyaz Erkin Koray gitarını, Yamaç’tan kaptı. Bu gitarı Fitaş Sineması’nda Erkin Abi’den dinlemiş biri olarak eski günlere gittim.

‘SİYAH İNCİ’ TWITTER YILDIZI

MIPCOM televizyon fuarında, sosyal medyada ilgi gören dizilerle ilgili bir bilgi yayımlandı. (Mipstrends) Buna göre üç dizi öne çıkıyor. Avrupa’da ‘Siyah İnci’, sosyal medyada hakkında yorum yazılan dördüncü dizi olmuş. Twitter’da bir haftada 8 bin 500 yorum yazılmış. Bu, proje için büyük bir reklam tabii ki. ‘The Good Doctor’ (ABD, NBC kanalı) Facebook’ta 616 bin beğeni almış. Bir diğer dizi ‘Liar’a ise, (İngiliz ITV kanalı dizisi) Twitter’da 10 bin yorum yapılmış.

Haberin Devamı

Bizim IMDB notumuz yok!

Dikkatimi çeken bir konu oldu. ‘The Good Doctor’ın IMDB’den (Tüm film ve dizilerle
ilgili bilgi veren veri tabanı) aldığı not, 10 üzerinden 8.6... ‘Liar’ ise, 7.1 almış. Yani diziler iyi. Peki ‘Siyah İnci’? Sadece süre bilgisi ve ilk yayına çıkış tarihi verilmiş. Yani notu yok.