Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pazar akşamı ‘Hadi gülelim’e ayrılmış anlaşılan... ‘Savaşçı’ ile ‘Cennet’in Gözyaşları’ bir yana, üç komedi dizisi var; ‘Çocuklar Duymasın’, ‘Aslan Ailem’ ve merakla beklenen ‘Jet Sosyete’... Yeni dizi, sanırım bir 10 dakika kadar izlendi. Ev ahalisi, “Ee hâlâ gülmedik” dedi. Gülme efekti gülüyordu, ahali gülmüyordu. Ev ahalisi, “Şu adamın her haline gülüyorduk” dedikleri Çağlar Çorumlu, yani ‘Jet Sosyete’nin Yaşar Yüksel’ine de gülmedi. İlk bölümü sanki karakter tanıtımları olsun diye yazmışlar. “Ne yapsa izleriz, beğenmeyen izlemez. Size komiklik yapmak zorunda mı Gülse Birsel?” diyenler de var.

Haberin Devamı

Galatasaray maçı vesilesiyle yarısından sonra dahil oldum, ardından tekrarını izledim. Daha bir ısınmış gibi hissettim. Oyuncu kadrosu ve cicili bicili dekoruyla, geçerken uğramamak mümkün değil. Eh bir de ‘reyting’ dedikleri var, onu da şöyle bir ‘yüzde 5 civarlarında’ tutturursa, daha bir gülmeye alıştıran hale evrilip, neşeli dakikalar sunabilir.

BUZLUYORUZ ÇÜNKÜ...

Filmbox, birçok platformda filmleri oynayan paralı sinema kanalı. Kanallar arasında en ‘erotik ve uçuk’ olduğu kanaatinde değilim. Kapalı bir sistemde yayınlanacak ‘açıklıkta’ filmler yer alıyor. İki filmine denk geldim.

En son ‘Barış, Sevgi, Yanlış Anlamalar’ diye bir Amerikan filmi ekrandaydı. Öyle bir haşin buzlama vardı ki... ‘Aman örtelim görülmesin’ telaşındaki tüm ekranın buzlandığı sahnelere denk geldim. Nedenini sordum. “Yalnızca Film Box’ta değil, diğer SPI kanallarında da (Bünyesinde FightBox HD, DocuBox HD, FilmBox HD ve Fast&FunBox HD gibi kanalları barındıran şirket) benzer bir politika uygulanıyor. Sebebi ise RTÜK kurallarına özen gösterme çabası” yanıtını aldım.

Benim sorum üzerine, aşırı bir sansür olma ihtimaline karşı ilgili filmi incelemeye alacaklarını, kurallar çerçevesinde gerekli iyileştirmeleri yapacaklarını belirttiler.

Hikaye şu; sen filminde ne anlatmak istiyorsun? Derdini seyirciye ulaştırabiliyor musun? Buna bakacağımıza, orayı, burayı buzlama derdine girdik. Yine evimizde kendi ‘film CD’mizi izleme’ dönemine dönersek şaşırmayın. Öyle internet, teknoloji falan, geçiniz. Paşa, paşa al CD’ni, izle filmini.

GQ KÜLT ÖDÜLÜ MOĞOLLAR’IN!

GQ’nun töreninde ‘kült ödülü’ dikkatimi çekti. Ödül, MFÖ’ye gitti. Bu yıl ödülün karşılığı Moğollar’dır. 50’nci yılını kutladı grup...
Var mı başka grup? Var mı daha kült olanı?