Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Kayıtdışı’nda Ekrem masada konuşuyor: “Biz insanların dinlediği hikayeyi yazarız. Savaş davullarını çalsak, 100 asker ordumuz yola çıktı diye anlatsak ne olur?”

‘KAYITDIŞI’ HANGİ MESAJI VERDİ

Masadaki ABD’li abi (CIA bağlantılı!); “Savaş yaklaşıyor, herkes canını ve malını korumak için savunmaya geçer” diyor. Ekrem, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ABD ile Rusya’nın hiç savaşmadığını ama dünyayı gerdiklerini ve bu sayede, insanların varını, yoğunu silah alımına yatırdıklarını belirttikten sonra noktayı şu cümleyle koydu: “İnsanlar yaptıklarımızdan çok, anlattığımız hikayeyi dinler. İnsanlar hikaye dinlemeye bayılır.”

Haberin Devamı

Ev ahalisi bir dip not verdi: “Biz, hikayeler yazılıp oynandıktan sonra ‘bu oluyormuş’ diyen tarafız.” Hikaye hemen yanı başımızda kaç yıldır yazılıyor? Hikaye aslında gerçek ve her gün yaşanıyor.

ZAFER KİRAZ GELMELİ

Erhan Çelik ayrıldı TRT 1’den. Epey bir karışık özel hayat hikayesi. Geçtiğimiz cuma ekrandan verdiği mesajdan anladığım, ekranla bağı kopmayacak Çelik’in. “Bir kan değişimi” dedi. Değişim, öyle söylendiği kadar basit değildir. ‘Ana haberin başına kim gelmeli?’ diye düşünelim. Kurumun yapacağı en akıllı iş, Zafer Kiraz’ı buraya kaydırmak olur. Güvenilir bir isim ve haber bülteninin ‘imajına’ da iyi gelir diye düşünüyorum.

BİZ FİLMİ BUZSUZ DA İZLEMİŞTİK!

Söz TRT’den açılmışken devam edelim. Uzun süredir seyretmiyordum, hava isli ve pusluydu. TRT’nin klasiklerinden kahvaltı zamanında bir kovboy filmi... Çocukluk ve gençlik sabahları... ‘Kan Davasının Sonu’ bir Anthony Quinn, Kirk Douglas filmi. 1959 yapımı, ilk defa ekranda değil.

Kimbilir kaç pazar sabahını süslemiştir? Biz gençlerin ayakta olup, uyumadıkları zamanlarımıza çok denk gelmiştir, bitirim bakışların viski yudumları... Canımız hiç çekmedi. Buzlanmıştı Anthony ile Kirk abilerin sahnesi. Hey gidi günler, nereden nereye...