Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Engin Günaydın Vatan gazetesine verdiği söyleşide Gül Ağa rolünün sona erdiğini açıkladı. Yapımcı firma TİM’S’in patronu Timur Savcı’yla konuştum. “Bu zaten sürpriz değildi. Anlaşmamız bu süreyi kapsıyordu (40 bölüm). Bu değişimlerin hepsi planlı. Yeni karakterler diziye giriyor ve çıkıyor. Diziyi besleyen bir unsur” dedi. Yeni sezonda Mimar Sinan ve Barbaros, diziye katılacak. Kesin anlaşma sağlanmadığı için isimler konusunda şimdilik açıklama yapılmıyor.

Ali Ağaoğlu isminin aslı yok
Ali Ağaoğlu’nun adı düşmüştü medyaya. Mimar Sinan’ı oynayacak diye. “Alakası yok” dedi Timur Savcı. Malkaçoğlu rolünün de bu sezon bitirilmesi daha önceden planlanmış. Yani ‘Muhteşem Yüzyıl’da seneye Barbaros Hayrettin Paşa ve Mimar Sinan rüzgarı esecek.

Haberin Devamı

Senaryoyu eylül ayından beri ekip yazıyor
Meral Okay’ın vefatından sonra “Dizi ne olacak?” sorusu sorulmaya başlandı. Timur Savcı, Okay’ın eylülden beri kemoterapi tedavisi gördüğü için diziyi bir ekibin yazdığını söyledi. Geçen mayısta yani Meral Okay’ın hastalığının öğrenilmesinden itibaren anlaşılan ekip, bugünlere hazırlıklıymış. Ve bir sistem oturtulmuş. Bu düzen devam edecek.

SEVİLEN DİZİNİN SPONSORU DEĞİŞTİ
Nisanda ‘Umutsuz Ev Kadınları’nın ana sponsorunun bir test dergisi olması üzerine “Dizinin yayını, ‘Sınav Dergisi katkılarıyla’ diye başlıyor. Yatak yorgan, züccaciye, altın, gümüş, halı, yalıtım malzemeleri, çeyiz çeşitleri ya da sayamadığım bilimum ürün bu dizinin içinde olabilecekken, YGS’nin ne alaka olduğuna karar veremedim” diye yazmıştım. Son bölümüne baktım, ana sponsor değişmiş. Bir seramik firması olmuş. Eh, yani şimdi tamam. Diziyle alakalı bir sponsor olmuş.

REHBERiM

“HAYATIM BELGESEL” DEMEK
Savaş Karakaş için söylenecek tek söz bu olabilir. ‘Tıkırtı Gazete-si’nde ‘Yunuslara Özgürlük’ kampanyasını ve internetle arkadaşlığını anlatacak. Tanımayanlar, bu sayısız ‘denizinaltı’ belgesellerine imza atan isimle tanışmalı... (24 / 22.10)

ŞİMDİ NE YAPIYOR?
Osman Yağmurdereli vefat ettikten sonra eşi Esin Yağmurdereli işin başına geçti. Ya sonra? Birçok şey yazıldı çizildi. ‘Bir Demet Yasemin’de o günden bugüne neler olduğunu anlatacak. İlk ağızdan dinlemiş olacağız. 7(CİNE5 / 10.00)

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN SEKSİ KADINI
Anketlerde böyle çıkıyormuş. Rus model İrina Shayk, Star’da ‘Melek’te olacak. İstanbul’a geliyor. Ayağının tozuyla bu programa katılıyormuş. (STAR / 10.00)

BU ŞARKI BİZDE TUTAR
TRT Müzik kanalındaki ‘Aynalar’a, Eurovision Şarkı Yarışması’na Bulgaristan adına katılacak Sofi Marinova konuk oluyor. ‘Love Unlimited’ adlı şarkıyı kendi dilinde söylüyor şarkıcı. Araya da “Seviyorum seni” lafını koymuş. Şarkıyı Demet Akalın filan söylese kesin hit olur.
Bir kere Sofi’nin sesi çok iyi. Bulgar şarkıcıların sesleri (müzik eğitimi önemlidir ülkede) belli bir standardı yakalamış. Bir de roman olunca. Sanırım bu şarkıyı sevdirmek için geldi. Bence de yazlık diskolarda “Seviyorum seni” diye millet söyler. Dinleyin, karar verin. (21.30)

HEM DRAM HEM KOMEDİ
Başarılı bir Fransız televizyon yapımcısı ABD’ye gider. Birkaç yıl sonra ülkesine döner. Amacı striptiz gösterisinin tanıtımını yapmaktır. Turnenin, Paris’te muhteşem tepkiler alacağını ummaktadır. Ancak gösterinin yapılacağı yer elinden gider. Artık hatalarıyla yüzleşme vakti gelmiştir. ‘Turne’, Fransız yazar Colette’in anılarından esinlenmiş. Yönetmen Mathieu Amalric. (SİNEMA TV / 21.00)

Haberin Devamı

BİZ DE CİN ÇIKARMASINI BİLİRİZ İCABINDA
“Cin kovma sahnesi başka filmlere örnek olacak etkide yerli korku filmimiz” denilen bir film; ‘Musallat’. Türün ilginç örneklerinden biri. Bizden olması önemli. İzlemeyenler varsa buyursun. (FOX / 21.45)

RADYASYON ÜZERİNE ÇEŞİTLEME
Rusya’da nükleer tesiste çalışan mühendis Timofey, radyasyon almıştır. Ölecektir. Karısının ve çocuğuun geleceğini kurtarmak için nükleer madde olan PU-239’dan 100 gram çalar. Filmin ismi de bu zaten. Öleceğini bilen zeki bir mühendisle ölümle iç içe olan ve bunun farkında olmayanlar. Hüzün ve komedi bir arada çok başarılı dillendirilmiş. Soluk mavi ve yeşil tonlarla filmin rengi de, konuyu anlatıyor. CNBC-E’nin ‘Bağımsızlar Kuşağı’nda. (22.00)

MANGA’DAN AKUSTİK PERFORMANS
Kendilerini böyle bir projede ‘Akustikhane’de izlemiştim. Ve çok hoşuma gitmişti. Sanırım benzer bir olayın tekrarı olacak Dream TV ‘Ana Sahne’ de. Bir başka Manga izlemek için kaçırmayın. (22.00)