Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Güldür Güldür Show’da Bahadır, (Burak Topaloğlu) eniştesiyle (Çağlar Çorumlu)

‘OĞLUM SEN,  KARL MARX MISIN’
evleneceği kız Mehtap (Meltem Yılmazkaya) hakkında konuşuyor. “Bizim Mehtap’la derin fikir ayrılıklarımız var” diyor Bahadır. Enişte birden köpürüyor; “Bahadır oğlum sen Karl Marx mısın lan? Nietzsche misin, Engels misin, Hegel misin? Sen televizyon başında mandalina yiyip, dizi izleyen adamsın. Senin ne derin görüş ayrılığın olabilir?”
Birilerine kapak olsun!

Haberin Devamı

Korkuyla yönetilmek

“Sen korkuyla yönetilmek nedir bilir misin genç? Korkunun verdiği güç, iktidar, bin mukabele yarattığı itaat, başka hiçbir duyguda yoktur. Umudu da, sevgiyi de bir tek, korku öldürür.” Kanal D’nin yeni dizisi ‘Kara Yazı’dan bir sahne. Oğuz Karahanlı (Haluk Bilginer) kendisinden para koparmaya çalışan genç adama söylüyor. Sonra? Susturucuyla tık... Etkileyici sahnelerinden biriydi.

Avrupa duy sesimizi!

Bir kamu spotu, “Türkiye, hikayesini dostlarının dilinden dünyaya anlatıyor.” Birden karşımıza çıktı ekranda. Dostlarımız; Samsung, Glaxo, Ford, Nestle... “Burada evimde gibiyim” diyeni var, “Potansiyeli yüksek ülke” yorumunu yapanı ‘Türkiye’nin ekonomik gelişmesinin bir parçası olmaktan son derece mutlu’ olanı, kendini ‘misafirperverliğin ve fırsatların ülkesinde’ hissedeni de vardı. Ev ahalisi izlerken, “Neyse içimiz ferahladı, Avrupa bizi seviyor” dedi.

Dört kişi 370 TL

ATV Ana Haber Bülteni hafta sonu İstanbullular’a hizmet veriyor; ‘Hiç Uzak Değil’ adı altında Işık Açıkel’in rehberliğinde. Polonezköy vardı. Maliyetini de sizlere sunması önemli bu haberin. Konumuz dört kişilik bir aile. Benzin 50 TL’ymiş. Tesis girişi büyüklere adam başı 30, küçüklere 20 TL. Et parasını düşüyorlarmış, hesaptan! Hayvanat bahçesinde atla bir tur 10 TL.

Mangal ve et veriyorlar. Işık Hanım “Dört kişi 200 TL’ye çıkar” diyor. Toplam 370 TL
hesap çıkıyor. En az bu para, daha fazlası sürpriz olmaz, söylemesi benden!

‘Yasin yarın ünlü olursam’

‘Fazilet Hanım ve Kızları’ dizisinde Yasin, “Kıza niye baktınız leyn?” diye okulda pata küte girişiyor. Ece bu durumdan rahatsız; “Sen bugün okuldakileri kıskanıyorsun ama yarın bir gün ben ünlü olduğumda ne yapacağız?” Üç aşağı beş yukarı eğlence sektörünün ünlü hikayelerinin özeti böyledir. Senaryo diye burun kıvırmayın!