Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Börü’ dizisinin son bölümünde ağır yaralanan Murat, “Bana ‘Ayı’ derler, sırf bundan dolayı bu saate kadar ayaktayım” diyordu. Murat’ı ana jet üssünden aradılar. Adatepe’nin bir ağaç gölgesine kadar tırmandı. Teröristler peşindeydi. Ana jet üssünden havalanmıştı Üsteğmen Gökçe pilot... Murat, “Ölmeseydim benimle kahve içer miydin?” diye sordu. Gökçe Üsteğmen, “İçerdim” dedi. Murat, “Gerçekten mi, çirkin olsam bile mi?” diye ekledi. Kemal’i anlattı sonra, “Entel bir abimiz vardı” diyerek...

Kuantum fiziğinden bahsetmişti Kemal, “Başka kainatlar varmış. Onlardan birinde seninle kahve içtikten sonra aşık oluyoruz” dedi ve “Burada değil, o evrende sana aşık olacağım Gökçe. Ama ne olur esir aldırma beni” diyerek son sözlerini söyledi. Kamera, yakıcı güneşin altındaki tepedeydi. Barış Manço’nun ‘Gülpembe’ parçası çalıyordu, bir de jilet misali kayan jet sesi... Sonra? O tepenin, o ağacın gölgesinin olduğu yerde büyük bir toz dumanı ve göğe yükselen toprak görüldü.

Haberin Devamı

‘ÖLMESEYDİM BENİMLE KAHVE İÇER MİYDİN’

Nice aşklar bu dünyada değil ama başka kainatlarda buluşmak üzere bu topraklarda veda etmedi mi? ‘Börü’nün son bölümünün son sahnesi yürekleri farklı farklı dağladı. Gökçe’nin gözünden iki damla düştü ve “Çay içtikten sonra nizamiyeye çıkarım. Beni oradan alırsın” dedi. Bir dakika ayrılmanın mümkün olmadığı görsel bir sunum, ‘Börü’.


FUAT AKDAĞ’LA BAŞKA KİMLER GİTTİ?

Fuat Akdağ, NTV Spor’un 2008 yılında harcını atan isimlerden biri. Flaş bir kararla gittiği yazıldı. Beklenen bir durumdu. Markanın bitişiyle birlikte Akdağ’ın binada yapacak fazla bir şeyi kalmamıştı. “Fazla bir şey kalmadı” diyen sadece Akdağ değil, beraber program yaptığı Mehmet Demirkol da ayrılıyor. ‘Spor Servisi’, izlenen ve ilgi gören bir formattı. Başka bir kanalda yolculuğa devam edecek. Bir başka giden program, futbol ve bunun dışında akla gelebilecek her şeyin konuşulduğu ve kendine has bir sohbet programı halini alan ‘Kırmızı Çizgi’... Tivibu’yla adı geçmişti, sordum, “Yok öyle bir şey” dediler. Rıdvan Dilmen ise, NTV’de devam ediyor. Zaten ‘Yüzde Yüz Futbol’ NTV’nin programıydı.

Haberin Devamı

Daha sonra spor kanalına geçmişti.