Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kanal D’nin yeni dizisi ‘Zalim İstanbul’da bir genç oyuncu dikkat çekiyor; Bahar Şahin... Ceren Yılmaz karakterinde zengin yaşamı hayal eden fakir genç kız çerçevesinde ‘biraz abartılı’ da olsa, etkileyici bir oyunculuk sergiliyor. İyi bir sinema filminde, sınırlarımızın dışında da ilgi toplayacak izlenimi verdi.

BU İLK DEFA OLUYOR
MİP TV televizyon fuarı Cannes’da başladı. Burada fortmatlar da yarışıyor ve görücüye çıkıyor. CNN Türk’te yayınlanan ‘40’ programının formatı katılımcı örnekler arasında en iyi ilk 11 arasında yer aldı. Şöyle söyleyelim, jüri başkanı Virginia Mouselet’e ayda bin yeni program geliyormuş. Onların arasından seçilmiş. Talk show’lar genelde belli kalıpların içinde olduğu için pek ‘yaratıcı’ bulunmuyor. İlk defa bu tabu kırılmış. Mouselet, programla ilgili şöyle bir yorumda bulunmuş “Hem game showu ekliyor, hem de büyük bir değişiklik yaparak, bir format haline getiriyor. İçinde draması ve eğlencesi var. Ciddi, haber değeri olan fakat magazinel olarak da tat katılmış ama düzeyi, hiçbir zaman düşmeyen bir program... Konukları strese sokan şey, onlara tanınan süre, sunucu değil. Hiçbir zaman bir yargıyla, onları strese sokmak yok. Onlara yalan söyleme ya da bambaşka bir konudan bahsetme şansı da bırakmıyor.” Buket Aydın, bu formata çok uydu. Zaman zaman ‘eleştiri okları’ gelse de, bütünü içinde tam da formatın istediği bir sunum veriyor. Şafak Bakkalbaşıoğlu ve Mahperi Uçar, bizim piyasanın bilinen ve bir çok işe imza atmış isimleri... Bir talk show’ formatını uluslararası pazara sunabilmek hiç de öyle kolay değil.

Sürpriz talk show
Kulağıma geldi, bu vesileyle söyleyelim. Aslı Şafak, Bloomberg kanalında sohbetlerine devam ediyor. İlgi görüyor. Bir tık öteye taşınacak diye duydum. Kendisini önümüzdeki yıl Show TV’de bir gece ‘şov’ programında görürsek, şaşırmayalım.