Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D’nin ‘Huysuz ile Yılbaşı Özel’ programı tarihe damgasını vuracak.

10 YIL SONRA İLK KEZ
Aradan 10 yıl geçti. Bugün kendisi 86 yaşında. Huysuz Virjin, birçok yılbaşı gecesi ekrana çıktı. Hani bir seferlik dansöz ekrana geldiğinde ya da bir arabesk şarkı çaldığında TRT’de eski zamanlarda ‘olay’ olurdu. Huysuz’un şovu da öyle. Kanto da söyleyecek, dans da edecek. Tabii kendi meşrebinde esprileri de olacak. ‘RTÜK ölçekli’ diyelim.

Abacı ve daha kimler var?

Gecenin ekibinde Muazzez Abacı var. Abacı’nın Huysuz’la geçmiş hikayeleri
renkli dediklerinden sohbetle süslenir herhalde. ‘Yılbaşı Özel’in kadrosunda; Demet Akalın, Mustafa Ceceli, Gülben Ergen, Ziynet Sali, Funda Arar, Kubat, Ece Seçkin ve Rubato yer alıyor. Huysuz Virjin’in tam kalemine uyan isimler, iyi dedikodu da olur. Kanallarda ‘stüdyo şov ve eğlence’ programları olmalı. Önce şov yapacak adam bulmak lazım. Beyazıt Öztürk var, ‘müzelik’ niyetine. Okan Bayülgen’i küstürdüler ya da “Sen artık yapma” dediler. Dizi ekranı,
mizahtan ve müzikten bihaber olmuş vaziyette. Belki bu ve benzeri programlar vesile olur diyerek, avutalım kendimizi.

Haberin Devamı

Show’da program, TRT’de dizi...

Kanallar, “Yılbaşı gecesi yabancı film yayınlayacağız” dediler. Bu da bir yöntem diyelim. Show TV, ‘Çocuktan Al Haberi’ programını bir nevi ‘büyükler’ şovuna dönüştürdü. ‘Çocuktan Al Haberi Ünlüler’ diyerek bir de yılbaşına özel yaptı. Programa; Yılmaz Morgül, Burak Kut, Safiye Soyman, Faik Öztürk, Sahrap Soysal, Aydın Kurtoğlu,
Sefa Doğanay, Aynur Aydın ve Özlem Yıldız konuk olacak. TRT’ye yılbaşı programlarını sordum. “Yeni yıl için şu anda özel bir program görünmüyor. Yalnız ‘Aslan Ailem’ dizisi yılbaşı temalı olacak” cevabını aldım.

NTV’de Ed Sheeran konseri

NTV, yılbaşı gecesi Ed Sheeran konseri yayınlayacak. ‘İyi planlama ve zamanlama’ eseri olduğu söyleniyor. 2017’nin en öne çıkan ismi olduğu da belirtiliyor. Yeni yetmelerin çok sevdiği bir şarkıcı.

Yerli komedi filmleri tehlikede

TV8’de ‘Oflu Hocanın Şifresi 2’ vardı, ‘bip’ten geçilmedi. Esprilerin kaynağı zaten bu ‘bip’li cümleler. RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya özetle, dizilerde ve programlarda bilerek ve isteyerek küfür koyup, sonra bunların ‘bip’lendiğini bu duruma müsaade etmeyeceklerini söyledi. Bundan yerli filmler de nasiplenecek. Şahsen ben ‘bip’li film izlemek istemiyorum. Diyeceksiniz ki, “Yahu Kemal Sunal bile ‘bip’leniyor.” Hayatın kendisi bu kadar steril değil. Filmler ve diziler de hayatın içinden, ne kadar suni halleri olsa da. Bizde, ekranın biraz ‘aile salonumuz vardır’ lokantası şeklinde olması isteniyor.