Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ekranda komedi hali, dizisi ve şovuyla hep bir kanadı kırık durum arz eder. Bir BKM tekeli mevcuttur ve ‘güldürmek onların işidir’ diye algı oluşmuştur. FOX’ta İlker Ayrık’ın projesi ‘Acayip Tipler’ başladı, acaba ‘Tekel kırılır mı?’ diye düşündük. Ortaya bir okul müsameresi çıkmış. Bunda ‘reyting kaygısı’ durumunun fazlasıyla hissedildiği kanısındayım. Ekipte, halkımızın gülme seviyesini düşünmek gibi, bir hassasiyet oluşmuş. Yoksa hani bıraksan kendi haline, daha iyi işler yapabileceklerini düşünüyorum. Arada iyi şeyler yok mu? ‘Yaparsın Angaralım’ skecinde, Yıldırım ve Seda karakterlerinin bölümleri mesela... Ben her daim komedinin, ekranda projelerle yaşamasını isterim. Bu ekipte oyunculuk eğitimi almış isimler sahnede... Daha iyi skeçlerle toparlanır diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

BİTİRİYORUZ ONA GÖRE!

‘Tolgshow’da dekor ve kostüm 10 numara... Son 13 bölümün örneklerinde, artık, ‘Bir daha yapmayacağız’ı izliyoruz. Tolga Çevik, son dönemin tartışmasız ekranda ‘Arkadaşım Hoşgeldin’le başlayan maceranın önemli ismi. Salih Kalyon’la olan bölümleri hâlâ sorulur. Çevik hazır cevapları ve hafif Şarlo ile Peter Sellers gidip gelmeleriyle harmanladığı son bölümde formundaydı...

TURİZMİ PATLATIR

Bu dizi, TRT için pek bir önem arz ediyor. Ekranda ‘Ege’nin Hamsisi’nin tanıtımı fevkâlade geniş kapsamlı yapıldı. Yöresel kelimeler ve yemeklere bakmadan izleyeceksiniz. Enteresan olan tarafı da bu... Şive halleri rahatsız etmiyor değil ama bir süre sonra konunun gidişatı sarıyor izleyeni. Yöre ve oyunculuk, idare eder pozisyona geçip, hadisenin önemi ortaya çıkıyor. Bu diziyi iki hafta izleme, kaldığın yerden devam et, ‘Ne olmuş acaba?’ diyerek, yakalarsın. Süreklilik var enteresan bir şekilde... Ege ve Karadeniz’deki turistik çekimler, tek kelimeyle şahane... İnternetten otel aramaya gerek yok, diziyi izle, kapağı at... Uğur Çavuşoğlu (Şevket) bize, ‘nasıl oynanır, nasıl şive olur’un dersini veriyor. Onu izlemek ayrı bir keyif.