Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Alman RTL ve Cuatro Espagne kanallarında çok ses getiren bir yarışma var: ‘Adam Looking For Eve’...
Issız bir adada çıplak maceraperest kadın ve erkekler karşılaşırlar! Yarışmanın sloganı; ‘Eşleşme üzerine provokatif bir deneme...’
Haber şu: Warner Bros İnt. Television Production bu yarışmayı gerçekleştiren Eyeworks şirketini satın aldı. Kendi tarzında ‘bir ilk’ olduğunu söyleyen Warner Bros yönetimi, yarışmayı başka ülkelerde de görmek istediğini belirtiyor. Acaba Acun bu formatı alır mı?

‘KİRAZ MEVSİMİ’NDE SENARYO KRİZİ

Haberin Devamı

Dizi, Fox TV’nin en iddialı yapımı oldu. İzlenme oranları gayet iyi. Ama senaryoda bir sorun var.
‘A Gentleman’s Dignity’ orijinal adı. Güney Kore yapımı dizinin Türkçe’ye uyarlamasını yapan ‘Dreamcatchers Senaryo Ekibi’ ‘Kiraz Mevsimi’nin çalıntı olduğunu iddia ediyor. Süreç Film ise “Belge varsa ispatlasınlar” diyor.

SİNEM KOBAL PROJEYİ GETİRDİ
‘Kiraz Mevsimi’ dizisini proje olarak Süreç Film’e getiren Sinem Kobal. Senaryoyu Aslı Zengin yazdı.
Benim duyduğum, Zengin, Kore dizisinden sadece etkilendiğini, ancak senaryoyu kendi yazdığını söylemiş.
Ayrıca senaryoyu da noterde onaylatmış.
Dizi sektörü zamana karşı yarışıyor. Senaristler, senaryo yetiştirme derdinde. ‘Benzer’ tartışmalar sıklaşmaya başladı.
Süreç Film, 2001 yılından bu yana dizi sektöründe. Başarılı işlere imza atan bir şirket. ‘Çalıntı senaryo’ iddiaları sanırım onları da rahatsız etti. Bir şekilde çözüme ulaşacak.
Yapım şirketlerinin böyle sorunlarla karşılaşmaması için başka tedbirler de alması gerekiyor galiba...

YENİ DİZİ YILDIZIMIZ OLABİLİR

‘O Ses Çocuklar’ final yaptı. Veletlerin kavruk sesleri ile ‘acıların şarkılarını’ okumasından hoşlaşmıyorum. ‘Türkiye’nin gerçeği bu’ lafını da hiç sevmiyorum.
Tüm bunları alıp bir yana koyup ‘pragmatik’ bakınca, finalde bir yarışmacı dikkatimi çekti; Selim evladımız.
Reklamcılar bu çocuğu görür mü bilemem. Ama hangi dondurma, çerez vs. marka Selim evladımız ile reklam çekerse, işi götürür. Sezercik ile Ömercik arasında bir yüz ifadesi var. ‘Küçük Ağa’ya rakip yeni bir çocuk yıldızımız çıktı’ diye düşünüyorum. Yani dizi sektörünün de dikkatini çeker diye umuyorum.

Haberin Devamı

KANALTÜRK YENİ YARIŞMA ALDI

Televizyon sektörünün etkin dergilerinden TBI’ın (Television Broadcasting İnt.) haberine göre Kanaltürk Fransız formatı ‘Haftanın Annesi’ (Maman de la Semaine) adlı yarışmayı yayınlayacak.
Habere göre kanal, bir yapım şirketine 45 bölümlük siparişte bulundu. Yarışmada dört farklı ortamdan gelen anneler ‘en iyi olmak’ için hünerlerini gösterecekler!