Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pazartesi gecesi yayınlanan ‘Tarafsız Bölge’de İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer’le gazeteci Faruk Mercan karşı karşıyaydı. Geceye damgasını vuran soru şu oldu: “AKP kapatma davası ek klasörlerinde ve iddianamesinde meşhur internet sitelerinde yer alan ve bu iddianameye konulmuş haber sayısı kaç?”
Avukat, “Bir” dedi ve zaten programın başında bunu getirdi, gösterdi. Mercan ise “Hayır” dedi. Programın sonunda Ahmet Hakan, “Şimdi ilk işim gidip bütün ek klasörlere bakacağım. Benim incelemem sonucu avukat beyin söylediği gibi midir durum, yoksa Faruk Mercan’ın söylediğ gibi midir, bunu ortaya koyacağım. Çarşamba akşamı (yani bu akşam) programın başını kaçırmayın” dedi. Yeni bir gündem maddemiz daha olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

KOMİSYON DİZİ YAPIMCILARINI NEDEN ÇAĞIRDI?
TBMM Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’nda ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu’ kuruldu ve bir rapor hazırlanması için harekete geçildi. Bunun için senaristler ve televizyon yapımcıları çağrılıyor.
‘BeşN BirK’da Cüneyt Özdemir konuyu ekrana taşıdı. Konuğu, komisyon üyesi AKP milletvekili Zeynep Karahan Uslu’ydu. Özdemir sordu: “Nereden çıktı bu dizi yapımcılarını çağırmak? Ne soracaksınız dizi yapımcılarına?”
Karahan sazı eline aldı. Saat tuttum, tam 5 dakika konuştu. Konuşmanın sonlarındaki bir bölümü aktarmak istiyorum: “Yapımcılar ve senaristlerle biraraya gelerek dizi içeriklerindeki cinsiyet eşitliğine hizmet etmeyen, çoğunlukla bunu açabiliriz. Pek çok içeriğin hangi saiklerle bu içerik içerisine dahil olduğunu, bunların daha eşitlikçi, medya etik ilkelerine daha uygun bir biçimde ve toplumdaki değişimi yakalayan bir biçimde toplumun taleplerini, beklentilerini ve sosyal sorumluluk ilkesinin daha aktive edecek bir biçimde nasıl bir içerik dönümüşümü sağlanabilir, bu anlamda neler yapılabilir, bunu muhataplarından öğrenmek ve karşılıklı, zenginleşmek ve müteakibinde hazırlayacağımız...”
O sırada Cüneyt Özdemir’in yüzünü göstermiyordu kamera!

AHMET HAKAN’DAN 	iDDiAYA SON NOKTA

BİROL GÜVEN: “BİLİNÇALTIYLA İŞİMİZ YOK”
Bilal Özcan ‘Çocuklar Duymasın’da bilinçaltını fark ettirmeden etkileme yönteminin (subliminal) uygulandığını öne süren bir elektronik postayı Bugün Gazetesi’ndeki köşesine taşımış.
Dizinin son bölümündeki kahve sahnelerinde duvarda ‘çıplak kadın’ fotoğraflarının yer aldığını yazmış, Özcan’a okuru. Bilal Özcan da o bölümü izlediğini ve bu tip görüntülerin olduğunu söylüyor. Ben de oturdum izledim. Pire kıvamında küçük bir bikinili kız resmi vardı. Birol Güven’e sordum durumu. “Bizim bilinçaltıyla işimiz yok” dedi ve ilk defa bu şekilde konudan haberdar olduğunu söyledi. Dekorlarını hazırlayan ekipten mekanların aslına uymasını istediklerini, böyle bir ‘bilinçaltı’ çalışmasının söz konusu olmadığını ekledi. Anlaşılan ekip mekanı gerçeğe birebir uydurmuş.

Haberin Devamı

REHBERiM

‘AYNA’DAN YENİ BİR MÜZİK PROGRAMI
Erhan Güleryüz ve çellist Mine Cangan yeni bir müzik programına başlıyor; ‘Ayna’dan Yansıyanlar’. Müzik ve söyleşi var. (TRT MÜZİK / 21.30)

BEDÜK ŞARKILARI ‘ANA SAHNE’DE
Bedük ‘Animasyon’ albümüyle Dream TV’de ‘Ana Sahne’ programında. Bana biraz uzak tarzı, ama işini iyi yaptığı söyleniyor. Konserleri de pek neşeli geçiyormuş. Epey bir kitle mevcut yani. O zaman buyrun Dream TV’ye. (22.00)

Haberin Devamı

AKIBETİ ÜÇ İHTİMALLİ YENİ BİR DİZİ BAŞLIYOR
‘Türk’ün Uzayla İmtihanı’ Show TV’de başlıyor. Kanal birbiri ardına dizilerini ekrana getiriyor. Tayfun Güneyer ‘sağı solu belli olmayan’ yönetmenlerden. Tutsa da tutmasa da televizyonların vazgeçmediği isimlerden. ‘Üç ihtimalli’ maç gibi dizileri. (SHOW TV / 20.00)