Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal ve İşçi Partisi’ne yapılan ‘paket’ tutuklamalar ve önceki baskınlarla ilgili gelişmeleri özellikle ilk gün (Can Dündar’ın da yazdığı gibi) çok izlenen haber bültenleri es geçti. Ne zaman ki Mehmet Perinçek tutuklandı ve partililer tepki gösterdi Beşiktaş’ta, içine ‘olaylı görüntüler’ de dahil olunca görüverdiler birden.
Ajans Press’ten aldığım bilgilere göre bu konuyu en fazla haber yapan (Ulusal Kanal’ı saymıyorum) kanal Samanyolu Haber oldu. Tam 21 haber yapmış. “Bulmuş haberi bırakır mı?” diyeceksiniz. Olsun ilgilenmişler! Mesela Kanal 24, 2 haber yapmış, Ülke TV 5 haber yapmış. ‘diğer cenahta’ (ne demekse!) CNN Türk tek haberle görmüş. Çok izlenen haber bültenlerinde ise durum şöyle ATV iki haber, Kanal D bir haber, Show TV bir haber. Sözleşmiş gibi! “Yahu sana ne kaç defa yaparsam yaparım?” diyeceklerdir. ‘Kim neyi, ne kadar görüyor’un belgesidir bu. Bir dipnot olarak görülsün. Yarın basın tarihimiz yazılırken belki kullanan olur!


Haberin Devamı

HAYAT AVEA İLE GÜZEL Mİ?
Sevgili Fatih Türkmenoğlu’nun ‘Hayat Gezince Güzel’deki hemen her gezintisini izledim. Son dönem gezintilerinde anlaşılan Avea sponsor olmuş. Ama Türkmenoğlu rol kesemiyor. “Şu tepeden de bi resim çekilir” diye zaart diye duruyor mesela. Toprak yola sapıyor. Yol bozuk, kendi haritasından takip etmiş, ama bir de teknoloji gelişti yeni aldığımız hattan (!) dokunmatik telefonumuzdan bakalım yapıyor. Hani gezerken cepten fotoğraf çekelim ya da diğer nimetlerden de yararlanalım gösterisini çaktırmadan yapamıyor. Bizim de bilinçaltımıza bu marka bir türlü yerleşemiyor!


TRT RTÜK UYARISINA UYMADI
‘Çocuklar, vakit geldi yatağa’ şeklindeki RTÜK uyarısı kabak tadı verdi. Kimin kullandığı kimin kullanmadığı belli değil. Saatler de farklı (daha önce de yazmıştım).
TRT 1 ‘Garfield Süper Kahraman’ filmini yayınladı. Saat 21.00 civarında başladı. Böyle olunca RTÜK’ün ‘21.30’da çocuklar uyuyacak’ talimatına uymamış oldu!
Bu filmin kitlesi ‘çok izlenen zaman diliminin’ sahipleri olan yetişkinlerden çok çocuklar herhalde. Bunu bir eleştiri olarak değil anlamsız bir uygulama olarak yazıyorum. Hadi okul dönemi belki, ama yaz aylarında 21.30’da hangi çocuk yatar? Öte yandan TRT’nin kamu görevi durumu var; bu açıdan bakınca önce onun uyması gerekiyor. Garfiled’in akşam ne işi var ekranda. Koy yerine bir macera filmi. Çocuklar mı? Onlar bütün gün çizgi film izledi zaten!

Haberin Devamı


12 DEV ADAM RÜYA MI GÖRÜYOR?
12 Dev Adam’ın sponsor reklamı... Halk arasında ‘perili reklam’ olarak yayılmış. Bizim basketbolcular uyuyor. Rüyalarında kadın basketbol takımı ‘peri’ şeklinde kulaklarına şampiyon olacaklarını fısıldıyor. Ne espri ama! Bir de şu var; ‘Anca rüyalarında gördüler’ manşetlerini de göğüslemeleri gerekiyor bu reklamı düşünenlerin!



REHBERiM

BELKİ BİR ŞEYLER OLABİLİR
Bursaspor, kendi sahasında 2-1 yenildiği Anderlecht ile oynuyor. Belki bir şeyler olabilir de hani “Tüh kaçırdık” demeyin diye not ettim. (KANALTÜRK / 21.30)


ARDA, TV SEZONUNU AÇIYOR
Bir zamanlar Nihat vardı. Hiçbir maçını kaçırmazdık İspanya Ligi’ndeki. Şimdi Arda Turan var. Ve ne yapacak diye pek bir merak içindeyiz. Arda sezonu bu akşam açıyor. Takımı Atletico Madrid UEFA Avrupa Ligi play off turu rövanş karşılaşmasında Portekiz’in Guimaraes takımıyla karşılaşıyor. Yeni moda haber kanalları kendi ‘reytinglerini yükseltmek için’ maç yayınları yapıyor. Şekilde görüldüğü üzere; Samanyolu Haber TV / 21.30... Yoksa öz Samanyolu kanalında gösterirlerdi!