Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beyazıt Öztürk cuma günkü şovunda bir canlı yayın şakasıyla karşılaştı. Ama bu şaka hiç beklenmedik bir konuktan geldi. Önce Bursa’da bir ilkokulda çekilmiş video görüntüsü ekrana getirildi. Bir sınıfta iki küçük kız tahtanın önünde. Sınıf başkanı ve sınıf başkan yardımcıları olan bu iki öğrenci kızımız, arkadaşlarından şikayetçiler ve bunu çok çarpıcı bir dille anlatyorlar. İlgi çekmiş bu video. Bu yüzden Beyaz, şovuna bu iki minik öğrenciyi getirdi. Olay güzel giderken adı Gizem olan sınıf başkan yardımcısı küçüğümüz, öğretmeninin bu programa gelmesine valinin engel olduğunu söyledikten sonra sesini daha da yükselterek tükürmek ile ilgili (!) bir söz etti. O sırada Beyaz şokta tabii. Hafif gülerek ağabey edasıyla küçük Gizem’i kendine çekti, ağzını kapadı... Hatta Gizem, “Bir şey daha söyleyeceğim” dediğinde, Beyaz “Gel önce kulağıma söyle” demek zorunda kaldı. Yani ters köşe oldu. Ama bence Gizem kızmakta haklıydı. Çünkü öğretmenini de burada görmek istiyordu.


BEYAZ’A KÜÇÜK ŞAKA
ÇİFTLİKTE FENA ÖPÜŞTÜLER
Meraklıyız ya işte öpüşmeye. ‘Hanımın Çiftliği’nde valla Kemal ile Halide gayet hoş bir öpüşme gerçekleştirdiler. Böyle romantik, kırmızı şaraplı, ağaçlar, çiçekler, böcekler arasında bir gece davetinin kaçamağında. Önce bakıştılar. Kemal hazırlanmak için iki-üç kadeh şarabı yuvarladı. Sonra hırsla dudaklarına yapıştı Halide’nin. Şarabın kanı kaynattığı ihtiras vagonlarının birbiri ardına gittiği bir andı!




REHBERİM

BEYAZ’A KÜÇÜK ŞAKA
ABDİ İPEKÇİ ANISINA

İz TV’de beş bölümlük ‘Duvar’ belgeseli; yakın tarihin gazeteci cinayetlerini, bunların ilişkili olduğu bağlantılar ve siyasi ortamları anlatıyor. Bu akşamki bölümde Abdi İpekçi’nin öldürüldüğü yıllardaki siyasi ortam ve bu cinayetin anatomisi var. (21.05)

YÜREĞİMDE TÜRKÜLER
TRT Müzik’ten beklediğim daha çok müzik... Müzik kanalında konuşma, sohbet vs. en azda tutulmalı. Müzik üzerine belgeseller, konserler klipler hazırlanmalı. Bu açıdan ‘Yüreğimde Müzik’ programı benim için önemli. Türkiye’deki tüm illerin, yerel keşfedilmemiş seslerini, enstrümanlarını anlatan bir belgesel. Bugün Afyon’da. Sema türkülerinden, Emirdağ türkülerine yolculuk var. (TRT MÜZİK / 20.15)


GERİLİMİN ADI ‘23’, BAŞLAMA SAATİ 23.00!
Gerilimden hoşlananlar Jim Carrey’in başrolde olduğu ‘23’ filmini kaçırmasın derim. Ben izledim, bayağı etkileyici bir film. Carrey alışık olmadığımız bir karakterde. Başlama saati de filmin adına pek bir uygun: Kanal D / 23.00!


SUZAN AVCI REVAÇTA
Türkan Şoray’ın NTV’deki ‘Sinema Benim Aşkım’ adlı programında gördük Suzan Avcı’yı. Bu akşam da Saba Tümer’in canlı yayınına konuk olacak. Yanında kim mi var? Nuri Alço. Valla izlenir. (CNN TÜRK / 23.05)