Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D’de ekrana gelen ‘Vatanım Sensin’i, ev ahalisiyle izledik. Ekipteki baldız, diziyi başından beri takip ediyor. Onun yorumları önemliydi. Peki en etkili sahne hangisi seçildi?

İnönü’nün cephede, Yıldız ve Hilal’e, kurşuna dizilen anne ve babalarının şehit olması ve ülkenin kurtuluşu üzerine yaptığı konuşma... O sahnede gözyaşları tutulamadı. Bir ortak görüş, asıl finalin Azize’yle Cevdet’ in kurşuna dizildiği sahnenin olması yönündeydi. İzmir’in kurtuluşu coşkusunun, tam aksettirilemediği de bir başka yorumdu. Ekranın unutulmayacak dizilerinden biri, finalini yaptı. Hem de bugünlere selam ederek...

Haberin Devamı

BİR ‘VATANIM SENSİN’ FİNALİ

Bu, üçüncü finaliydi

Ahmet Mümtaz Taylan, sosyal medyadan “Bir sezonda iki final yapmamalıydın” yorumunu aldığını açıkladı. Seyirci hep haklıdır... Kendisi de “Üçüncü finalden göz kırpmak üzere, akşam görüşürüz” diye bir mesaj atmış Twitter’dan... ‘Hayat Sırları’ 11’inci, ‘İnsanlık Suçu’ ise sekizinci bölümle final yaptı. ‘Vatanım Sensin’in son bölümünde oyuncuyu Kazım Karabekir Paşa rolünde izledik. İki dizide başından sonuna kadar yer aldı, ‘Vatanım Sensin’e de ‘aradan’ girdi.

BİR ‘VATANIM SENSİN’ FİNALİ

ÜÇÜNCÜ BAŞROL!

Dizi sektöründe ‘başrolü kapmak’, doğru pazarlama işidir. Demet Özdemir, en çarpıcı örnek... Muhteşem mi oynuyor? Yok. ‘Çilek Kokusu’nun ardından, ‘No: 309’ ve şimdi ‘Erkenci Kuş’ta başrollerde. Beğendirme sanatıdır pazarlama... Eh bunu da yapıyorlar, kardeşimiz nezdinde...

HANGİ ŞARKIYI ÇALDILAR?

FOX Ana Haber Bülteni’nde vardı... Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü, ‘yer sorunu’ gerekçe gösterilerek kapatıldı. Müzik bölümü öğrencileri, karara karşı müzikleriyle protesto gösterisi yaptı. Yaylı sazlardan oluşan ekip, ‘El Pueblo Unido, Jamás Será Vencido’yu çaldı. Şilili ‘İnti-İllimani’ grubunun seslendirdiği bu şarkı, direnişin dünyadaki sembol parçalarındandır.